Boys In The Valley - Philip Fracassi, Orbit, 2023

12,10 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Boys In The Valley - Philip Fracassi, Orbit, 2023
Boys In The Valley - Philip Fracassi, Orbit, 2023

Boys In The Valley

St. Vincent’s Orphanage for Boys. Turn of the century, in a remote valley in Pennsylvania. Here, under the watchful eyes of several priests, thirty boys work, learn, and worship... Čítať viac

Vydavateľstvo
Orbit, 2023
352 strán
5 hodín čítania

St. Vincent’s Orphanage for Boys. Turn of the century, in a remote valley in Pennsylvania. Here, under the watchful eyes of several priests, thirty boys work, learn, and worship... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

12,10 €

Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Boys In The Valley - Philip Fracassi, Orbit, 2023
12,10 €

Viac o knihe

The Exorcist meets Lord of the Flies, by way of Midnight Mass, Boys in the Valley is a chilling folk horror set in a remote orphanage in turn of the century Pennsylvania.

St. Vincent’s Orphanage for Boys. Turn of the century, in a remote valley in Pennsylvania.

Here, under the watchful eyes of several priests, thirty boys work, learn, and worship. Peter Barlow, orphaned as a child by a gruesome murder, has made a new life here. As he approaches adulthood, he has friends, a future. . . a family.

Then, late one stormy night, a group of men arrive at their door, one of whom is badly wounded, occult symbols carved into his flesh. His death releases an ancient evil that spreads like sickness, infecting St. Vincent’s and the children within.

Soon, boys begin acting differently, forming groups. Taking sides. Others turn up dead. Now Peter and those dear to him must choose sides of their own, each of them knowing their lives – and perhaps their eternal souls – are at risk.
Čítať viac
Počet strán
352
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
198×126 mm
Hmotnosť
242 g
ISBN
9780356520551
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2452893
Štýl
mysteriózny, napínavý, historický
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Orbit
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
3

Moje recenzie nájdete aj na instagramovom profile @esters_bookshelf

Petra Laura
Kníhkupec
31. marca 2024

Ľudia túto knihu opisujú ako stretnutie Boha múch a Exorcistu. Aj keď som nečítala ani jednu zo spomínaných, ak je to pravda, musia sa mi čím skôr dostať pod ruku.

Autor horrorových žánrov by mal byť jemný pri budovaní napätia a nepredostrieť čitateľovi hneď všetko, a to sa Fracassimu podarilo, pretože jeho štýl písania ma v ňom udržal dlho. V istých momentoch som ani nechcela pokračovať, pretože niektoré scény boli pre mňa také intenzívne, že ma desila moja vlastná reakcia na ne.
Sledujeme príbeh zasadený v 20. storočí, v izolovanom Pensylvánskom sirotčinci, kde sa o chlapcov starajú kňazi. S blížiacou sa zimou sa im zhoršujú podmienky na prežitie a porušenie prísnych pravidiel znamená kruté tresty. Keď sa jedného neskorého večera, počas snežnej búrky dostaví nečakaná návšteva, veci sa vymknú spod kontroly. Začne sa boj o prežitie a najmä o záchranu ich duší.

Prvá polovica knihy bola naozaj bravúrne zvládnutá, druhá už nabrala pre mňa nečakaný smer. Napriek tomu sa však napätie neustále stupňovalo a akcia neustávala až do poslednej stránky. Fracassi výborne zachytil atmosféru úzkosti a klaustrofóbie. Skôr to bola otázka viery, s ktorou som sa ťažšie stotožňovala, a brzdila ma vychutnať si zvyšok knihy tak, ako jej začiatok.

V knihe bolo veľké množstvo postáv - hoci ich počet sa postupne redukoval, nepomohlo to spraviť budovanie vzťahov s nimi o niečo jednoduchším. Ku komu som si však našla cestu bol Peter a brat Johnson. Peter je najstarší chlapec v sirotčinci prenasledovaný traumatickou minulosťou a zároveň aj naša hlavná postava príbehu. Brat Johnson je sadistický kriminálnik, priradený slúžiť kňazom, a v trestaní chlapcov sa vyžíva viac akoby mal. Našlo by sa aj pár ďalších zapamätateľných postáv, no nimi sa nechajte prekvapiť sami.

Hodnotím to ako veľmi solídny coming of age horror, ktorý sklame málokoho. Stojí za vyskúšanie.

Čítať viac

„Päť minút. Toľko stačí na to, aby sa vám zrútil svet.“

Končí sa to nami - Colleen Hoover, 2022
Končí sa to nami
Colleen Hoover