Gastronómia a výživa - Andrej Malachovský, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici - Pedagogická fakulta, 2021

16,04 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Gastronómia a výživa - Andrej Malachovský, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici - Pedagogická fakulta, 2021
Gastronómia a výživa - Andrej Malachovský, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici - Pedagogická fakulta, 2021

Gastronómia a výživa

Gastronómia a výživa sa venuje problematike stravovania z rôznych hľadísk, predovšetkým z odborného, spoločenského a zdravotného hľadiska vrátane úlohy nápojov v gastronómii.... Čítať viac

Gastronómia a výživa sa venuje problematike stravovania z rôznych hľadísk, predovšetkým z odborného, spoločenského a zdravotného hľadiska vrátane úlohy nápojov v gastronómii. Východiskom poznania sú historické súvislosti, predovšetkým v európskom... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
16,83 €

16,04 €

-5 %
U dodávateľa
Posielame do 14 – 19 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Gastronómia a výživa - Andrej Malachovský, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici - Pedagogická fakulta, 2021
16,04 €

Viac o knihe

Gastronómia a výživa sa venuje problematike stravovania z rôznych hľadísk, predovšetkým z odborného, spoločenského a zdravotného hľadiska vrátane úlohy nápojov v gastronómii. Východiskom poznania sú historické súvislosti, predovšetkým v európskom kontexte, ktoré predurčili súčasný stupeň rozvoja a kvalitu gastronómie tak ako ju poznáme dnes. Pre manažérov pohostinských podnikov je potrebná aj znalosť zásad správnej výživy, ktoré predurčujú kvalitu jedál. Na danú problematiku nadväzujú poznatky a diferencovanom a diétnom stravovaní, keďže v súčasnosti existuje výrazná segmentácia trhu z pohľadu hostí na základe rôznych kritérií. Významnou je aj téma nutritívnej a energetickej hodnoty jedla, ktorá je často kritériom posudzovania prispôsobenia súčasným nárokom. Technologické postupy prípravy a ich správne uplatňovanie sú predpokladom dosiahnutia kvality na náročnom konkurenčnom trhu, pričom kvalitu hodnotíme z rôznych pohľadov a ide o zdroj konkurenčnej výhody. Jedálny lístok je pre reštauráciu často jediným marketingovým nástrojom, preto jeho zostavovaniu venujeme osobitnú pozornosť a vyžaduje profesionálny prístup v súlade s medzinárodnými trendami. Nápojmi a vínom sa zaoberajú osobitné kapitoly. Ide o súčasť ponuky pohostinského podniku, ktorá má podstatný vplyv na ziskovosť pohostinského podniku, preto sú pre manažérov nevyhnutné výborné znalosti v záujme dlhodobej stability a vysokej úrovne poskytovaných služieb. Publikáciu zakončuje kapitola venovaná zásadám stolovania, ktorých správne uplatňovanie je vizitkou každého hosťa aj pohostinského podniku.
Čítať viac
Počet strán
138
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
187 g
ISBN
9788055718118
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1024965
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici - Pedagogická fakulta
Pre koho
pre študentov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“