Trinásť balád pre Lucifera - Radoslav Kozák, Vydavateľstvo Príbeh, 2024

18,96 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Trinásť balád pre Lucifera - Radoslav Kozák, Vydavateľstvo Príbeh, 2024
Trinásť balád pre Lucifera - Radoslav Kozák, Vydavateľstvo Príbeh, 2024

Trinásť balád pre Lucifera

Na svete sú dva druhy ľudí: tí, ktorí vám povedia, že sú ochotní za niečo zabiť, a tí, ktorí by za to niečo pokojne položili život. Z prvých sa stávajú monštrá. A tí druhí? Tí... Čítať viac

Vydavateľstvo
Vydavateľstvo Príbeh, 2024
264 strán
4-5 hodín čítania

Na svete sú dva druhy ľudí: tí, ktorí vám povedia, že sú ochotní za niečo zabiť, a tí, ktorí by za to niečo pokojne položili život. Z prvých sa stávajú monštrá. A tí druhí? Tí jednoducho skončia mŕtvi. Istého spisovateľa raz... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

18,96 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Trinásť balád pre Lucifera - Radoslav Kozák, Vydavateľstvo Príbeh, 2024
18,96 €

Viac o knihe

Na svete sú dva druhy ľudí: tí, ktorí vám povedia, že sú ochotní za niečo zabiť, a tí, ktorí by za to niečo pokojne položili život. Z prvých sa stávajú monštrá. A tí druhí? Tí jednoducho skončia mŕtvi.
Istého spisovateľa raz vyhľadal mysteriózny starec s ponukou, aby preňho napísal trinásť príbehov. Zadanie bolo jednoduché, no o to desivejšie: „Ukáž ľuďom temnotu. Nechaj ich pocítiť jej bezútešnú ťažobu. Cez ňu sa dostanem k ich duši. Inak si vezmem tú tvoju.“
Túto zbierku trinástich poviedok temného magického realizmu a hororu si vraj objednal sám diabol. Je však skutočne prekliata? Dokáže vám ukradnúť dušu alebo kvôli nej skončíte ako monštrum?
Odvážite sa to zistiť?

Trinásť balád pre Lucifera bude obsahovať vyše 30 ilustrácií od Beáty Juritkovej. Šikovná umelkyňa vytvorila aj obálku knihy a nedávno ilustrovala Prekliatu zbierku od vydavateľstva Príbeh. Beáta Juritková sa umeniu venuje odmalička, študovala na strednej umeleckej škole, momentálne nastúpila na VŠVU v Bratislave. Má rada horory a temné príbehy, preto si prácu na zbierke užila.
Čítať viac
Počet strán
264
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
120×185 mm
Hmotnosť
250 g
ISBN
9788097423513
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2424669
Štýl
psychologický, napínavý
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Vydavateľstvo Príbeh
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

9 hodnotení

8
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Katarína
Neoverený nákup
16.4.2024
Artová maškrta
Veľmi ma prekvapila umeleckosť tohto diela. Nie sú v ňom potoky krvi (hoci ani krvi sa autor nevyhýba) ani smiešne búbú! strašičky. Dielo má najbližšie k magickému realizmu, obzvlášť v autobiografických častiach, ktoré sa prejavujú priam na každej strane. Úchvatné ilustrácie presne vystihujú atmosféru. Je depresívna a ťahá sa príbehmi ako smola. Hádajte koho je! Veru, veru... Čítať viac
1.4.2024
Hororová zbierka svetovej kvality
Rok 2024 začal pre slovenský horor zostra. Radoslav Kozák vypustil svoju prvú vlastnú knihu, no pre hororového fanúšika nie je neznáme meno. Rado je šéfredaktorom časopisu Charon, editoval antológiu Krvavé Považie, jeho poviedky sa objavili v českom časopise Howard, vspomínanom Krvavom Považíči vSlovenskom temne (obidve vyšli pod vydavateľstvom Hydra) adve kúsky sa nachádzajú vPrekliatej zbierke od vydavateľstva Príbeh, ktoré vydalo aj jeho samostatnú knihu.

Zbierka ukrýva trinásť rôznorodých príbehov zhororového cechu. Narazíme prevažne na psychologický horor, no aj na bizarro, „lovecraftovský" horor, triler, duchársky horor, mysteriózny horor, kanibalizmus, štipku erotiky, kliatbu či dark fantasy. Všetky poviedky majú spoločné, že sa v nich objavuje psychologická hĺbka postáv, temná atmosféra, melancholická nálada ahlavne vysoká kvalita. Odvážne aúprimne musím povedať, že táto kniha dosahuje svetové kvality súčasného hororu. Asom rád, že vyšla práve vnašom jazyku.

TOP3 poviedky: „Barbiturátova bábika“: Príbeh so silnou romantickou líniou, no jeho pointa prekvapí ukážkovou zvrátenosťou. Mladý lekár porozprávapríbeh lásky s onkologickou pacientkou. Ako sa prvýkrátstretli, ako sa zamilovali a skoro odlúčili. Lenže, netreba veriť všetkému, čo nám povie. Možno je pravda úplne iná.
„Septembrový muž“: Počas septembrového dňa stretne chlapec čudesného chlapíka s ešte čudnejším menom September, ktorý mu určí životnú cestu. Naučí ho byť sériovým vrahom. Výborný triler. Veľmi ma bavili postupné kroky, ktoré pretváralipostavu na niečo temné (neobišlo sa to ani bez mysterióznych prvkov). Rado dokázal, že ani tento žáner mu nie je cudzí a dokáže s ním šikovne pracovať.
„Diablove ruky“: Poviedka vraví o plukovníkovi, ktorý zrazí mačku, lenže, keď k nej príde, ona ho pokúše a ujde. Následne sa muzačnú snívať zvláštne sny, pri dome objavovať mačky a taktiež vydáva chlapíka v šedej kapucni so svietiacimi zelenými očami, ktorému chýbajú ruky. Výhybka do bizarro hororu, ktorý sa nebál ani brutálnejších scén a mysterióznejatmosféry. Ku tomu nesmie chýbať pointa, ktorá ukážkovo zocelí príbeh.Navyše zbierka obsahuje až 30 ručne robených ilustrácií, ktoré skvelo dopĺňajú atmosféru knihy. Keď som čítal knihu, tak ma zahrial hrejivý pocit, že slovenský horor má budúcnosť aRado Kozák je skutočný talent hororu. Teším sa na ďalšie knihy.
Čítať viac
Mária Hanúsková
Overený nákup
26.3.2024
Nádherná, temná, rozmanitá
Keď sa spojí poetická, temná duša spisovateľa so samotným Luciferom, zákonite z toho musí vzniknúť lahôdka. Nebolo tomu inak ani v tomto prípade. Moje knihomoľské srdce zaplesalo už len pri pohľade na obálku od Beáty Juritkovej, ktorá vás núti pochybovať, či kúpou knihy nezapredávate dušu diablovi i vy sami :)
Knihu som otvorila prakticky už v kníhkupectve. Už len po prečítaní autorovho venovania ma zamrazilo, ale tým krásnym, melancholickým spôsobom, ktorý vás presvedčí, že držíte v rukách niečo výnimočné a síce kus duše samotného spisovateľa. Nemohla som sa preto dočkať, a ešte ten večer som sa pustila do prvých poviedok. Dúfala som, že knihu zvládnem na jeden záťah, a hoci ma každá bunka tela nabádala pokračovať ďalej, musela som čítať pomaly a vychutnávať si každý príbeh samostatne, dať mu vlastný priestor. A veru dobre som urobila. Každá z poviedok vyvoláva filozofické otázky a emócie, ktoré potrebovali doznieť a usadiť sa. Donútili ma premýšľať nad tým, odkiaľ sa berie zlo, prečo si ho nakoniec vyberieme a čo nás vlastne robí človekom. A verte mi, to dokáže len málo kníh.
Čítajte s dvoma pohármi dobrého rumu jedným pre vás a druhým ... no, veď uvidíte :)

Najobľúbenejšie poviedky - Barbiturátová bábika, Fidlikant, Melódia zla, Dvere., Odtlačok.
Čítať viac
Anton
Neoverený nákup
29.2.2024
Mrazivé príbehy, ktoré zarezonujú
Zbierku som prečítal prakticky na jeden záťah a musím napísať, že ma v dobrom prekvapila. Indície, že autorovi písanie ide, sa dali vypozorovať už z jeho poviedok v Krvavom Považí, Prekliatej zbierke, Charone). Sadol mi najmä autorov ľahký, príjemný a autentický rozprávačský štýl, ktorý v kombinácii so znalosťami prostredí či konkrétnej tematiky vytváral dobrý podklad pre kvalitnú hororovú zábavu a solídne príbehy. Kvitoval som, že v príbehoch bolo minimum vaty a realistické dialógy. Autor mnohokrát umne a minimalisticky vybudoval naozaj dobrú a mrazivú atmosféru, či desivú zápletku. Najlepšie príbehy zo zbierky nebolo ľahké vybrať, lebo každá poviedka bola niečím zaujímavá a vyslovene slabá sa v zbierke nenachádza, no najviac ma zamrazili a najviac mi zarezonovali príbehy: Diablove ruky, Koľajnice osudu, Diablova pec, 13 balád pre Lucifera, Odtlačok, Balada o Robertovi Johnsonovi.
Pozitívom je pre mňa tiež to, že autor je prirodzený rozprávač, ktorý horory vie a rozumie im a túto výsadu nemá každý. Teším sa na jeho ďalšie príbehy.
Čítať viac
Smutné princeznickove dievcatko
Neoverený nákup
27.2.2024
Skvelá knižka
Knižku som čítala ako beta readerka a musím povedať, že autor to dal ako pán. Rozhodne odporúčam prečítať si. Čítať viac

„Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

V říši vlka - David Gemmell, 2006
V říši vlka
David Gemmell