Šťastie iných
E-kniha

Príbehy dvoch žien, budúcich švagrín, každá z iného cesta. Jedna jednoduchá z lazov, druhá komplikovanejšia z mesta. Každá má niečo, čo tej druhej chýba. Vidia sa málo, no v... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2024
264 strán
4-5 hodín čítania

Príbehy dvoch žien, budúcich švagrín, každá z iného cesta. Jedna jednoduchá z lazov, druhá komplikovanejšia z mesta. Každá má niečo, čo tej druhej chýba. Vidia sa málo, no v hlavách si vytvárajú predstavy jedna o druhej a trpia... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

9,09 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Príbehy dvoch žien, budúcich švagrín, každá z iného cesta. Jedna jednoduchá z lazov, druhá komplikovanejšia z mesta. Každá má niečo, čo tej druhej chýba. Vidia sa málo, no v hlavách si vytvárajú predstavy jedna o druhej a trpia. A hoci sú rôzne, tak veľa majú spoločného. Možno nakoniec pochopia, že závisť nie je kľúčom ku šťastiu. Stačí si len vážiť to, čo máme.

Do akej miery je náš život ilúziou? Aký je rozdiel medzi realitou a našimi utkvelými predstavami? A čo sa stane ak sa tých predstáv zbavíme?
Čítať viac
Počet strán
264
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2426227
Štýl
psychologický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
včera
Iritujúco pravdivá
Dve ženy.
Petra.
Jednoduchá. Čudná. So stereotypným životom. Bez ambícií. V starom zrekonštruovanom dome po babičke na kopaniciach. Neustále sa hľadá a pýta sa samej seba, ako byť šťastná. Po 10 rokoch ju opúšťa partner a jej život sa znenazdajky (?) rúti do úplnej ničoty.
Anna.
Cieľavedomá. Krásna. Sebarozvíjajúca. Vkusne oblečená. Úspešná. Často cestuje, chodí na večierky. Má dokonalý vzťah. No viac by ju napĺňalo niečo iné. Niečo, čo ju zožiera až do špiku kostí.
Jedno stretnutie ich spojí. Budúce švagriné zrazu nevedia v sebe uhasiť neutíchajúcu závisť voči tej druhej (a to vnútorne i navonok). Ich závisť sa rozvíja ako klbko, ktoré zapĺňa ich myšlienky, v ktorých si vytvárajú predstavy o tej druhej. To im prináša ťažobu a utrpenie, s ktorými nevedia bojovať. Hoci každá závidí tej druhej to, čo vlastne sama nemá, neuvedomujú si, že v skutočnosti ich aj mnohé spája.
Z čoho však závisť pramení?
Nie je závisť len odrazom nášho zlyhania?
Nie je len odrazom našich pokrivených ilúzií o iných?
Nestačí si len niekedy vážiť viac to, čo máme?


Táto kniha by sa dala nazvať aj silnou "pocitovkou". Autorka sa nám doslova dostáva pod kožu, a robí to veľmi dobre. Príbeh je až iritujúco úprimný a pravdivý. Postavy čitateľa najprv vytáčajú svojou apatiou a nečinnosťou a potom ich má chuť vyobjímať a povzbudiť, že to bude dobré, a že aj sám čitateľ zažil veľa tých bôľov a vie, aké to je.

Ženy aj muži v príbehu sa topia vo svojich pocitoch, ktorých tok je nezastaviteľný, a zdá sa, že ich situácie ani nemajú riešenie. Autorka čitateľom ponúka hlboký ponor do ich myšlienkových pochodov, a to nielen ženských, ale čo mnohých zaujme, aj tých mužských (a tie sa zdajú byť autentické).

Pre čitateľa bude v knihe iste zvláštne sledovať dve ženy, ktorých konanie úplne kontrastuje s ich myslením. Taktiež je zvláštne si pri čítaní tejto knihy uvedomovať, ako mnohé múry staviame len vo svojej hlave, a kde nás to až dokáže doviesť.

Pisateľský štýl autorky čitateľov pohltí od prvej strany je originálny a zaujímavý, kniha sa len tak „zhltlne“ (až vám možno bude ľúto, že končí). Samotný text je ozvláštnený prirovnaniami a zamysleniami sa nad životom. Tie sú osviežujúce a "neošúchané", napriek svojej tematike nehraničia s klišeóvitosťou, čo sa často v iných knihách deje.

Krásna obálka sa nedá opomenúť, je originálna a dokonale knihu vystihuje.
Čítať viac
Tina
Neoverený nákup
25.3.2024
Vyborna
Výborná kniha, ešte teda som len v polovici, ešte neviem, ako skončí, ale od prvej vety ma baví, od prvej vety prudko čitateľná :) viem sa vžiť do svetov oboch žien, sú tak reálne opísané, až mám pocit, že ich reálne poznám :) teším sa na ďaľšie knihy od tejto spisovateľky :) Čítať viac
Emilia
Neoverený nákup
20.3.2024
Na zamyslenie
Kniha mi padla do oka vdaka zaujimavej obalke. Zhltla som ju za jeden den, co je uz prvy pozitivny signal. Najviac ma zaujalo, este som taku knihu necitala, ajo v knihe dve, odlisne a predsa podobne zeny, rozmyslali. Co vsetko im virilo v hlave a ako to kontrastovalo s tym, co prezivali. Pribeh je briliantne napisany, je to navyse vtipne, aj ked vazne. A tie prirovnania! Tesim sa na dalsie knihy. Čítať viac
Katarína
Neoverený nákup
19.3.2024
Zaujímavý príbeh dvoch úplne odlišných žien, s ktorými sa vôbec nemusíte stotožniť a napriek tomu vás budú ich osudy baviť. Autorka popisuje jednotlivé postavy a prostredie tak výstižne a trefne, že som si príbeh aj konkrétne tváre celý čas predstavovala. Príjemné čítanie, určite odporúčam! :-) Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

V říši vlka - David Gemmell, 2006
V říši vlka
David Gemmell