Preskočiť na hlavný obsah
Demon Copperhead - Barbara Kingsolver, Motýľ, 2024

Koruna mesiaca
E-kniha

Lele sklamala rodinu. Ušla s milencom a prišla o česť. Má jedinú príležitosť, ako predísť potupe – prijať za manžela Mergana, pána nočných elfov. Lele túži byť slobodná a riadiť... Čítať viac

4,0 40 hodnotení
Vydavateľstvo
Adriana Bolyová, 2023
135 strán
2 hodiny čítania

Lele sklamala rodinu. Ušla s milencom a prišla o česť. Má jedinú príležitosť, ako predísť potupe – prijať za manžela Mergana, pána nočných elfov. Lele túži byť slobodná a riadiť sa srdcom, nie prísnymi pravidlami svojho otca, ... Čítať viac

  • PDF
  • Slovenčina

7,95 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Frost Kay: Ohař a liška. Mystery Press, 2024

Viac o e-knihe

Lele sklamala rodinu. Ušla s milencom a prišla o česť. Má jedinú príležitosť, ako predísť potupe – prijať za manžela Mergana, pána nočných elfov.
Lele túži byť slobodná a riadiť sa srdcom, nie prísnymi pravidlami svojho otca, vládcu Mesačného kraja. Súhlasí, že sa vydá za Mergana, no jedine pod podmienkou, že časom jej dá voľnosť. Mergan a ostatní elfovia vzdialeného Nočného kraja sú v ríši známi ako poslední, ktorí sa nevzdali zbraní a ktorí ich neváhajú použiť. Lele prichádza do nového nebezpečného domova, kde sa musí zhostiť úlohy tretej manželky. Mergan túži po synovi, ale ešte viac túži po legendárnom kameni mesiaca s obrovskou magickou mocou. Niektorí mesační elfovia dokážu počuť hlasy nerastov a dúfa, že Lele je jednou z nich. Preto neváhal a uchádzal sa o ňu napriek jej zničenej povesti. Aj keď ich zväzok je iba dohoda, podľahnúť vzájomnej príťažlivosti je príliš lákavé. Lele sa musí rozhodnúť – stane sa poslušnou manželkou, alebo zostane verná svojmu nespútanému srdcu?
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2288631
Počet strán
135
Rok vydania
2023
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Adriana Bolyová
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

40 hodnotení

19
9
7
2
3

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

11.9.2024
Fantasy
Prvé, čo ma na knihe upútalo bol krásny obal.
Ide o fantasy žáner a aj keď v poslednom čase po ňom viac siaham, o elfoch som ešte nečítala, čiže toto bola moja premiéra. Mala som chvíľami problém si ich predstavovať ako ľudí, keďže u nich prevládali skôr zvieracie pudy, ale dalo sa na to zvyknúť.

Ide o tenkú knižnú jednohubku s krátkymi kapitolami, ktorá sa čítala úplne sama. Skončila pekne, rovno s odkazom na ďalšie pokračovanie, ktoré si určite rada prečítam.
Čítať viac
5.9.2024
Lele zradila svoju rodinu, ušla s milencom a tým stratila svoju česť. Jej jedinou záchranou pred potupou, je sobáš s Merganom, pánom nočných elfov. Súhlasí za podmienky, že jej časom dá slobodu. V novom, nebezpečnom domove však musí čeliť dileme a vybrať si medzi poslušnosťou a láskou.

Príbeh začal sľubne. Rýchlo som sa zoznámila s množstvom postáv a očarili ma zaujímavé detaily zo života elfov. Zaujalo ma, že každý elf má v krvi predurčené povolanie. Na prvý pohľad sa veľmi zaujímavý zdal aj koncept magických kameňov. Príbeh však neponúkol dostatočné vysvetlenie ich významu. Škoda. Z postáv ma najviac upútal Zidian, no najväčší charakterový vývoj alebo skôr odhalenie vidím u Mergana.

Jednou z hlavných slabín knihy je jej krátky rozsah. Na 130 stranách je náročné dôkladne rozvinúť komplexný fantasy svet s jeho kultúrou, vývojom postáv a emóciami, a zároveň vytvoriť kvalitný romantický príbeh. Myslím si, že žiadna z týchto tém nebola dostatočne prepracovaná, každej chýbala väčšia hĺbka. Občas som mala pocit, že čítam zápis z obecnej kroniky vety poskytovali len základné informácie o tom, kto kam šiel, čo urobil alebo povedal.

Som stará škola, zvyknutá na rozsiahle fantasy knihy s tisíckami strán, takže tento krátky a stručný svet u mňa jednoducho nefungoval. Aj keď obsahoval množstvo skvelých nápadov, nedokázal ma úplne zaujať. Na druhej strane sa ľahko čítal.

Príbeh je písaný veľmi osobitým, takmer archaickým štýlom, ktorý pravdepodobne mal zdôrazniť, že ide o elfov, a nie o ľudí. Čo zdôrazňoval aj spôsob akým ako rasa fungovali. Bohužiaľ, niektoré pasáže však pre mňa vyznievali trochu komicky.

Čo mi však najviac prekážalo, bolo, že každá kapitola začínala pár slovami, ktoré spoilerovali celý dej. Pôsobilo to na mňa parodicky a výrazne znížilo môj celkový dojem z knihy (napr. Ako Mergan zbil Lele).

Ak máte radi podrobne rozvinuté fantasy svety s hlbokým emocionálnym vývojom postáv alebo dlhodobo budované romantické zápletky, táto kniha pre vás pravdepodobne nebude. Avšak je ideálna pre všetkých, ktorí hľadajú ľahké a rýchle čítanie s prvkami fantasy a spicy romantiky, alebo jednohubku na daždivý letný večer.
Čítať viac
21.8.2024
Rýchle čítanie
Už keď som zbadala obálku knihy mala som záujem si knihu prečítať. Mám rada fantasy ale s takouto som sa ešte nestretla. Prekvapili ma slová ako párenie, 2 roky tehotenstva alebo hniezdo. Bola som v šoku. Ale v dobrom slova zmysle. Som rada, že som si ju prečítala. Čítala sa rýchlo. Teším sa na pokračovanie.
Lele je úžasná dá sa povedať mladá žena keďže sa jedná o elfov. Elfov si svojím sebavedomím vedela podmaniť a na jazyk si nedávala pozor (aspoň nie stále). Lele urobí rozhodnutie, ktoré som nečakala.
Mergan manžel našej Lele pôsobí ako krutý vládca, ktorý má všetko čo chce a získa všetko čo chce. No o svoje manželky sa vždy postará a to sa týka všetko čo potrebujú aj párenia. A toho je v knihe požehnane.
A čo dodať k jeho bratovi zo začiatku sa mi nepáčil no potom mi prírastok ku srdcu.
Vážne sa veľmi teším na pokračovanie.
Čítať viac
24.7.2024
V horúce dni horúce čítanie!
Napriek tomu, že ide o tenšiu knihu, prináša toho so sebou veľa. Ja som si knihu dávkovala po pár kapitolách pri letnom kúpaní - veď v horúce dni, horúce čítanie. Pokojne ju ale prečítate za jedno popoludnie, pretože keď sa začítate, určite sa od nej neodtrhnete. Veď kto by dokázal odísť od tak úžasných, statných, svalnatých, mužných,... a ehm, no chlapov.

Dej sa odohráva v rámci dlhšej časovej linky. Vlastne sledujeme hlavnú hrdinku Lele v priebehu niekoľkých rokov. Autorka tak čitateľovi naservírovala rôzne udalosti, stále sa niečo deje a dej vôbec nestagnuje. Vlastne som prekvapená, ako dokázala autorka napísať tak komplexný príbeh na takom malom počte strán.

Z postáv som mala najradšej Lele. Áno, však chlapi boli super, ale Lele si ma svojou nebojácnosťou jednoducho získala. Bola odvážna a hrdá a to sa mi páčilo. Verím, že si ju obľúbite aj vy.
Čítať viac
Milka
Neoverený nákup
21.7.2024
prečitane za víkend
Knihu som prečítala takmer na jeden nádych, bola skvelá. Veľmi sa mi páčili vzťahy medzi postavami, napriklad viacčlenne manželstvo, v ktorom všetci spolupracovali - čože?? :) Skvelý nápad a elfovia boli super. Autorka pripravuje dalši diel, tak sa už tešim aj na ten. Čítať viac
20
Láska spod klobúka - Jen Turano, 2016
Práve čítam
Láska spod klobúka

Rada čítam akýkoľvek žáner. Moje recenzie nájdete na @recenzienika Alebo FB Nika Vachová.

Nikola Krajčovič Krajčovič
Overený zákazník
22.5.2024
#korunamesiaca @adri_bolyova

Obálka pritahla moju 100% pozornosť. Je krásna.

Príbeh je o svete elfov, ktorý ako ho poznám ja je krásny, plný svetla, ale v Korune mesiaca to nebolo všetko také krásne. Práve naopak.

Lele je mesačná elfka a musela si vziať za muža Mergera, ktorý je pánom nočných elfov. Lele má podmienku. Keď mu porodí syna, dá jej voľnosť. Súhlasí. Mergerovi však nejde len o syna, ale aj o domov kde vládli jeho predchodcovia. A tiež chce mesačný kameň. Lele sa mi páčila, aký mala jazyk a svojou povahou si podmanila každého. Merger mal svetlé ale aj temné stránky. Neviem čo si o ňom ešte myslieť. Skrýva sa v ňom zlo? Mergerov brat, s ktorým bojuje/nebojuje, mi pri prečítaní prvých viet s ním, prišiel nesympatický, ale zdanie klame...

Čo rušilo, tak že Elfovia boli ľudia zo zvieracími pudmi. Párili sa, pri pôrode sa schovávali do hniezda. Na toto som si nevedela zvyknúť. A že sa teda páriť chceli to vám poviem .

Tenká knižka, ktorá však nie je vôbec ochudobnená o skvelý príbeh. Krátke kapitolky.
Ďakujem za štafetu @knizny_blond

Príbeh bude mať svoje pokračovanie...
4

#elf #slnecnykamen #mesacnykamen #stafeta #stafetovyzavislak #parenie
Čítať viac
21.5.2024
Recenzia
Koruna mesiaca ma zaujala krásnou fialovou obálkou. Kniha je zameraná na svet elfov, ktorý nie je vôbec ľahký, skôr by som povedala, že krutý.

Lele, mesačná elfka, ako hlavná hrdinka sa mi páčila. Samozrejme, mala nejaké chyby, o tom to predsa je, ale veľmi som na nej obdivovala bojovnosť za to, čo chce. Na druhej strane, Mergana, vládca Nočného kraja, som si veľmi neobľúbila. Mal zopár svetlých chvíľ, ale keďže pôsobil veľmi kruto a niekedy až barbarsky, tak si nezískal moje sympatie. Čo sa však nedá povedať o jeho bratovi. Ten sa mi zo začiatku vôbec nepozdával, ale zdanie klame. A viac vám už neprezradím.

Veľmi sa mi páčil iný druh vzťahu, s ktorým som sa osobne stretla asi po prvýkrát v knihe. Že muž má viac žien, dokonca manželiek. Bolo to pre mňa zo začiatku zvláštne, ale potom som si zvykla. A erotické scény boli tiež bravúrne napísané!

Na takú útlu knihu bol fantasy svet opísaný celkom dostatočne, dokonca tu bola aj mapka všetkých krajov. Čo je vždy veľké plus. Takisto tu je veľa zaujímavostí o elfoch, páčil sa mi priebeh tehotenstva, bolo to naozaj originálne, aspoň pre mňa.

Dej je veľmi svižný, kapitoly sú krátke, vlastne celá knižka, čiže ani sa nenazdáte a je koniec. Presne to sa stalo aj mne a potom som len zízala, kde mám ďalšie kapitoly. Takto to predsa nemohlo skončiť! Verím, že čoskoro uzrie svetlo sveta aj druhá časť.
Čítať viac
9
Malé jablko - Katarína Hybenová, 2021
Práve čítam
Malé jablko

Som bezhlavo zamilovaná do YA, NA, romantických a erotických kníh. Okrem toho ma baví cestovať, piť zelený čaj a prechádzky.

Michaela @books.collection
Overený zákazník
20.2.2024
Koruna mesiaca
Na prvý pohľad milá a útla kniha. Na druhý pohľad alias na začítanie sa ide o poriadne eroticko-šteklivo nabité fantasy, ktoré je plné nečakaných zvratov, lásky, ale aj krutosti. Príbeh o elfoch, o moci, o vláde a túžbe po synovi a slobode.
Mne sa páčilo, akým smerom sa to uberalo. Nevedela som vopred, čo mám kde čakať, čo bolo veľké plus ????. Takže, ak hľadáte fajne šteklivé elfské fantasy, nech sa páči ????. Ja som veľmi zvedavá na pokračovanie ???? a hrozne sa mi okrem obálky páčilo aj zdobenie kapitol ??.
Kniha je určená skôr pre staršie ročníky, pretože je poriadne pikantná a určite je netradičná, najmä, čo sa týka správania postáv, témy príbehu a jemne sa mi podobala na sériu ACOTAR, ktorú ja zbožňujem.
Čítať viac
Naty Miklosova
Overený zákazník
19.2.2024
Lele sa musí vybrať do ďalekej krajiny za svojím novým manželom, pretože bol posledný spomedzi elfských vládcov, ktorý o ňu ešte stál, keďže prišla o česť. Od začiatku po sebe pokukujú, aj keď Lele je poriadne ostrá a rovno vyhlási, že s ním nechce ostať dlhšie, ako to bude nutné. Dohodnú sa, že keď sa im narodí syn, bude môcť odísť. Do hry ale vstupuje aj mágia, pretože Lele má schopnosť počuť hlasy kameňov a vysvitne, že jej manžel si ju nevzal iba tak. Chce túto jej schopnosť využiť, aby našiel vzácny stratený klenot, ktorý má podľa legendy nadprirodzenú moc. To sa Lele veľmi nepáči, pretože má podozrenie, že jej manžel ho nechce využiť na nič dobré. Najprv to medzi nimi vyzeralo na vášnivý krásny vzaťah, ale všetko sa zamotáva.
V tejto útlej knižke sa deje toľko vecí, že sa človek naozaj nenudí a prečíta ju za jeden deň. Postavy sú parádne a ich konanie prekvapí. Lele má super vzťah aj s dvomi ďalšími Merganovými manželkami, čo sa čítalo skvele a bolo to osviežujúce a zábavné. Vôbec som neuhádla, ako príbeh dopadne a ten koniec!! Veľmi dúfam, že pokračovanie bude ešte tento rok. Úplne s Lele súhlasím a aj keď som nečakala že si zvolí tuto cestu, potom sa mi páčila o to viac. Silná hrdinka, aj keď mnohí by možno povedali, že by to nedokázali..
Dobré rýchle čítanie pre milovníkov romantiky, erotiky a fantasy. Kniha ma zaujala kvôli obálke a tá sa naozaj podarila a hodí sa k príbehu :)
Čítať viac

Adriana Bolyová

Čítať viac

„Človek nesmie nenávidieť nič okrem večnosti.“

Žiadne umenie - Péter Esterházy, 2009
Žiadne umenie
  • Péter Esterházy