Oligarchovia - Tomáš Vašuta, Petit Press, 2023

14,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Oligarchovia

Príbehy tých, ktorí si prisvojili krajinu

Zbohatli rýchlo a v podstate nepozorovane. Raz im pomohla privatizácia, inokedy kamarátske linky či pochybné kroky, ktorými balansovali na hrane zákona... Čítať viac

Vydavateľstvo
Petit Press, 2023
256 strán
4-5 hodín čítania

Zbohatli rýchlo a v podstate nepozorovane. Raz im pomohla privatizácia, inokedy kamarátske linky či pochybné kroky, ktorými balansovali na hrane zákona... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

14,99 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Zbohatli rýchlo a v podstate nepozorovane. Raz im pomohla privatizácia, inokedy kamarátske linky či pochybné kroky, ktorými balansovali na hrane zákona.

Kniha Oligarchovia mapuje príbehy dvadsiatich vplyvných slovenských podnikateľov, približuje ich kauzy a spája súvislosti, ktoré im pomohli v ceste nahor. Odkiaľ sa vzali? Ako zbohatli? Haščák, Bödörovci, Brhel či Kvietik plnia stránky médií, ale na ich minulosť sa pomaly zabúda. Niektorí oligarchovia si dokonca najali tímy špecialistov, aby vylepšili ich meno a spoločenský status. Aby z nich už boli „iba“ úspešní podnikatelia bez prívlastku kontroverzní.

Minulosť sa však vymazať nedá. Za ich strmým vzostupom nie sú len schopnosti či povestný kusisko šťastia. Majetok im nestačil. Chceli zasahovať aj do iných oblastí života a rozširovať svoj vplyv. Až si napokon prisvojili krajinu.

Autorom knihy je novinár Tomáš Vašuta, ktorý sa dlhodobo venuje slovenským oligarchom. Text dopĺňajú kresby Filipa Györeho z projektu Hej,Ty!
Čítať viac
Počet strán
256
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×220 mm
Hmotnosť
364 g
ISBN
9788055909165
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2267213
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Petit Press
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

1
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Smutné čítanie

Velmi strucne ale zaroven kvalitne spracovane pribehy najvplyvnejsich slovenskych oligarchov. Necitalo sa to najlahsie s vedomim ako predosle vlady okratili Slovensko o miliony… Fascinujuce, ake mnozstvo kauz sa s tymito oligarchami spaja. V dnesnej dobe relevantne texty uz len preto, lebo viacerym tymto ludom pomoze predkladana vladna novela trestneho zakona. V tychto textoch je spracovane aj napojenie tychto oligarchov na predosle slovenske vlady (najma SMER, SNS, HZDS, ale aj SaS, Most-Hid ci SDK).
4 hviezdicky davam pretoze ku koncu pri pre mna menej znamych menach sa mi to citalo horsie

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Emily
Neoverený nákup
15.11.2023
Perfektny prehlad
Kniha sa vyborne cita, paci sa mi novinarsky styl aj clenenie textu. Na kresbach som sa slusne zabavila. Su to take smutne dejiny Slovenska cez pribehy podnikatelov, ktori sa na nas vsetkych poriadne nabalili. Urcite odporucam Čítať viac

Vydavateľstvo Petit Press

Čítať viac

„Dni, ktoré neboli ničím výnimočné, dni,v ktorých sa neudialo nič, čo by vybočovalo z priemeru, nič hodné povšimnutia. Holá každodennosť. Čosi, čo človeku začne chýbať, až keď sa to rozsype. “