Ten ľavý - Baja Dolce, Venupress, 2023

15,15 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Ten ľavý

Valentína túži nájsť toho pravého, pritom stále hľadá samu seba. Na jednej strane sa snaží nesklamať blízkych, na strane druhej túži lietať... Čítať viac

4,8 91 hodnotení
Vydavateľstvo
Venupress, 2023
344 strán
5-6 hodín čítania

Valentína túži nájsť toho pravého, pritom stále hľadá samu seba. Na jednej strane sa snaží nesklamať blízkych, na strane druhej túži lietať... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,15 €

Cena v kníhkupectve: 15,90 €
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Ten ľavý - Baja Dolce, Venupress, 2023
15,15 €

Viac o knihe

Ona chce rozprestrieť krídla a lietať, hoci nepozná správny smer.
On je vietor, ktorý prichádza nečakane, aby jej ukázal, kadiaľ letieť.


Valentína túži nájsť toho pravého, pritom stále hľadá samu seba. Na jednej strane sa snaží nesklamať blízkych, na strane druhej túži lietať. Jej krídla – vlastné túžby – sú však zviazané pochybnosťami. Sled sklamaní ju zavedie do situácie, v ktorej sa ocitne prvýkrát. Ona predsa „taká nie je“, lenže čo ak v prudkom odbočení doľava má prsty samotný osud? A čo ak jej namiesto toho pravého do života príde ten ľavý?

Po úspešných ženských románoch prináša slovenská autorka Baja Dolce tak trochu inú romancu. Ten ľavý je to pravé čítanie s humorným pohľadom na svet, ktorého scenáristom bol možno aj sám život.
Čítať viac
Počet strán
344
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
370 g
ISBN
9788099972682
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2204703
Štýl
romantický, humorný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Venupress
Pre koho
pre ženy
Ostatné
so špeciálnou oriezkou
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

91 hodnotení

72
17
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Lenka
Neoverený nákup
pred tromi dňami
Vravi sa: nesud knihu podla obalu, no neda mi spomenut aka krasna je kniha vo vonkajsej podobe! A obsahovo som na nej milovala kazde jedno slovo. Čítať viac
6

Som mlada baba ktora miluje čitat ???? Je to ako by som sa ocitla v inom svete

Adelka Izáková
Overený zákazník
5.4.2024
Niekedy je ťažké vyznať sa sám v sebe. Priveľa analyzujeme naše myšlienky a pocity. Uvažujeme, akým smerom by sa náš život mal uberať. Sme s toho zmätení. Ocitneme sa na rázcestí a zvažujeme svoje možnosti. Potom príde do nášho života nečakaný zvrat, ktorý zamieša kartami, aj keď to tak na začiatku nevnímame. Osud je nevyspytateľný. Všetci nájdeme svoj smer, len u každého je to individuálne. A preto, ak ste ešte nenašli svoj smer, nezúfajte. Verím, že ste na správnej ceste, len potrebujete viac času a životných skúšok. O tomto rozpráva aj príbeh Ten ľavý, kde je pekné ukázané, že ten pravý môže byť aj ľavý. Alebo inak protiklady sa priťahujú.
Valentína túži nájsť toho pravého. Ona chce rozprestrieť krídla, hoci nepozná svoj smer. On je vietor, ktorý prichádza nečakane, aby jej ukázal, kadiaľ letieť. Dva protipóly, ktoré sú ako oheň a voda. Dokážu nájsť spoločnú reč a vytvoriť tak harmóniu?
Valentína je energická študentka, ktorá hľadá samú seba. Pomáha sestre Val v rozbehnutí bistra, ktoré si nedávno otvorila. Na svet sa pozerá w humorným pohľadom. Miluje trička s nápismi, ktoré vystihujú jej aktuálnu náladu. Nebola to dokonalá postava zo stránok kníh, ktoré poznáme. Práve naopak, priblížila sa k nám ženám, čo máme kilá navyše, milovala sladké. Dokonca sa nevyhla ani trapasom, ktoré zažívame tiež. Mala veľmi pekný vzťah s rodičmi aj sestrou, ktorá bola v istých momentoch až príliš ochranárska. Valentína mi veľmi prirástla k srdcu a kiežby bola mojou kamarátkou.

Darius bol pokojný, rozvážny muž, ktorý rád cestoval a pomáhal v chudobných krajinách, čo mne imponovalo. Ale ak potrebujete ešte presvedčiť, okrem iného vyzeral mužne a drsne. Nebojte, vnútri sa ukrývalo zlaté srdce. Bol architekt. Podlamovali sa mi z neho kolená. Úplne si ma omotal okolo prsta.

Romantická linka - Užívala som si pomaly sa rozbiehajúci vzťah medzi Dariusom a Valentinou. Ich rozhovory a iskričky, čo medzi nimi lietali, mi neraz vyčarili úsmev na tvári. Darius vedel skrotiť Valentíninu energickú povahu. Nechýbali tu ani horúce scény.

Neraz som si utierala slzy od smiechu. Na tie hlášky nezabudnem dokonca života. Ľudia z Makov boli úžasní, držali spolu a tvorili skvelých susedov, ktorým nič neušlo.

Teta Milenka bola jedinečná stará dáma, ktorá mala špeciálne veštiace schopnosti. Ten trnavský akcent jej sedel ako uliaty. Ktovie, čo by jej karty hovorili o mojom osude.
Milujem fialové maky, keby sa to dalo, idem sa na to pole poprechádzať. A do bistra U Val by som zašla na kávičku či sladkú dobrotu.

Ten ľavý je pohľadenie na duši, pri ktorom si oddýchnete, načerpáte dobrú energiu, ešte sa aj dobre nasmejete. Ja Bajinu tvorbu milujem a idem vždy na istotu. Baja si skvelá a teším sa na tvoje ďalšie príbehy
Čítať viac
9

Milujem knihy. Všetky… najviac však slovenské autorky… tiež nepohrdnem škandinávskym krimi… knihy pre deti, pre moje deti čítam s radosťou a láskou…knihy o výchove mám tiež ale väčšinou pri 4strane to vzdávam s pocitom že príroda vie čo robí ????. Milujem vôňu, viazanie, list za listom… milujem dotyk list na kozu…milujem čítať a fantazírovať ako to vlastne celé vyzerá…nieje nič lepšie ako úžasná kniha…

Lucia Nováková
Overený nákup
1.4.2024
Fialová
“Je ok nebyť ok, preto som ”.
Knižka krásna, Vonava, plna všetkého čo od knižky očakávam. Toto je môj žáner. Toto milujem a toto chcem. Prosím si ďalšie takéto knihy. Rozhodne treba prečítať.
Čítať viac
Maja
Neoverený nákup
15.3.2024
Úžasná kniha
Na knihu som sa veľmi tešila zaujal ma obal ktorý je úplne nádherný ale ten príbeh ...úžasný autorka opäť nesklamala príbeh zo Slovenského prostredia,veľa veľa humoru a pritom romantika aj to napätie. Pri knihe som si oddýchla. Postavy sú perfektné úplne si ich viem živo predstaviť každá jedna postava má perfektný charakter a záver juuuj úplná topka priznám sa aj som si poplakala.Knihu určite odporúčam všetkými desiatimi Čítať viac
14.2.2024
Možno je viac pravý, ako všetci ostatní
Ešte mám v živej pamäti, ako Baja prostredníctvom sociálnych sietí umožnila svojim priaznivcom zapojiť sa do výberu mien hlavných hrdinov knihy, ktorú vtedy pripravovala. Potom sa jar stretla s letom, leto s jeseňou a príbeh Valentíny a Dáriusa uzrel svetlo sveta.

Ona je chodiaca továreň na trapasy, žena s dobrým srdcom, len tá huba … On je naopak pokojný, rozvážny muž, ktorý vie čo chce. Proste dokonalé protiklady, ktoré sa nezvratne priťahujú.

Kniha je písaná v štýle rom-com a za seba vravím, že všetkého bolo tak akurát. Láska, vzájomná príťažlivosť, šteklivé scény - to je jednoducho Bajina parketa a ani teraz to nebolo iné, než dokonalé. A ten humor - miestami láskavý, miestami sarkastický a štipľavý - tlieskam .

Mne však po celý čas bežalo mysľou jedno slovo - rodina. Rodina nielen v zmysle tej pokrvnej, ale predovšetkým tej, ktorú si človek vytvorí so svojou láskou, svojimi priateľmi, kolegami, susedmi. Baja do prostredia komplexu Maky, kde sa odohráva takmer celý dej, zasadila úžasné zoskupenie postáv. Valentína, Dárius, teta Milenka (moja favoritka), Val, Boris, Noemi, Nika, Iva… všetci spolu vytvorili neskutočne prajnú, podporujúcu, tolerantnú a skutočne až rodinnú komunitu, v ktorej som sa cítila ja sama vítaná a neskutočne mi to pohladilo dušu .

Tento príbeh vás bude po náročnom dni hýčkať, rozosmeje vás, ak budete smutní a dá vám pocit, že niekam patríte, ak sa budete cítiť osamelo
Čítať viac
13.2.2024
Timing neboli načasování...Tento pojem, ač se nezdá, je dost důležitý při čtení knih. Můžete číst skvělou knihu ve špatném období a nesedne vám. Já jsem s tímto příběhem čekala a myslím si, že jsem si nemohla zvolit pro jeho čtení lepší čas. Pokud máte nějaké těžší období, nedaří se vám, nemáte náladu a nebo jste dočetli nějakou těžkou a drsnou knihu, Ten ľavý je jasnou další volbou.

Já po téhle fialové krásce s nádhernou ořízkou sáhla přesně v takový moment, po dočtení celkem brutální knihy. Díky bohu za to! Přesně to byla ta skvělá vzpruha pro mě. Skvělá nenáročná romantická komedie s lehkým nádechem telenovely.

Můj vnitřní Colombo se tady solidně vyřádil, avšak i on dostal jednu zleva i zprava a dostal dva šokující a překvapivé momenty, za ně dávám jednoznačně palec hore!

Miluju tento celkový koktejl lehkého humoru, nezapomenutelných hlášek a také skvělých postav. Zejména asi teta Milenka zůstane zapsána navždy. Co z hlavy už také asi nikdy nedostanu, budou Borisovy dudáše a dinofalus. :D Kniha vám též nabídne pár opravdu infarktových konců kapitol, kdy si říkáte: „No to snad nemyslí vážně!“

Co na mě působilo trochu rušivě byla četnost textů písniček a jejich délka, tady bych trochu ubrala, protože už mě to trochu jako čtenáře rušilo. Já bych se asi malinko i rozepsala víc v samotném závěru a rozuzlení. Na mě to bylo trochu uspěchané a klidně bych dala více prostoru Dariusovi a Valentině. Ti měli ovšem mezi sebou naprosto neskutečnou chemii a takovou tu krásnou čistou lásku, která mi úplně pohladila nervy. Navíc Valentina byla opravdu číslo v tom dobrém slova smyslu. Přesně taková ta osoba, se kterou se v životě určitě nenudíte.

Kdo máte rádi vtipné romantické oddechové příběhy, tak určitě neváhejte a po této knize také sáhněte.

4,5/5
Čítať viac
5.2.2024
S_knihou_
„A čo ak jej namiesto toho pravého do života príde ten ľavý?”

Od autorky Baja Dolce mám okrem Horkosladých esencií prečítané všetky knihy, a každá jedna bola za mňa TOP.
Kniha Ten ľavý je trošku iná, ako sme zvyknutí, ale ja som z nej bola nadšená. Pri čítaní som sa toľko nasmiala, na konci si poplakala.

Kniha nám hovorí príbeh o Valentíne, ktorá hľadá samú seba, chce si nájsť dobrú prácu, zmysel života a pri tom nikoho nesklamať. Túží si nájsť toho pravého, až kým nenatrafí na pána Ľavého. Valentína bola super, veľmi vtipná, páčil sa mi jej pohľad na život. A minimálne jedno tričko by som si od nej vzala. ????
Dárius prichádza ako nový správca bytového komplexu Maky a Valentína ho okamžite zaujme. Je veľmi milý, sympatický a starostlivý, jednoducho sen každej ženy. Páči sa mi, ako sa ich vzťah vyvíja, nechýba im humor ani vášeň, až kým to osud nevymyslí inak.
A potom prišli nečakané odhalenia a ja som to totálne nečakala! wow. Baja to vymyslela skvelo.

Juuj no a prostriedie Makov. Bytový komplex, kde žije Valentína so svojou sestrou Val a ja som si neraz pri čítaní povedala, že by som sa tam okamžite chcela presťahovať, poklebetiť si tam s kamoškami, keďže od začiatku bolo vidno, že sa tam zišla skvelá partia ľudí, zacvičiť si vonku jogu, pozerať film pod hviezdami a samozrejme dať si koláčik a kávu v Bistre u Val ?? No a teta Milenka - tá bola číslo, to bol úplne že skvelý bonus a najlepšia postava.

Kniha Ten ľavý je skvelá romantická, humorná oddychovka a ja viem, že sa k nej určite vrátim.
Obálka je nádherná, aj oriezka, úplne ma to tak pozitívne naladilo a naozaj je to kniha, ktorá nesmie chýbať vo vašej knižnici.
Ďakujem @bajadolceautor za opäť skvelú knihu ????
Čítať viac
Lucia
Neoverený nákup
31.1.2024
Odporúčam všetkým, ktorí majú chuť na príjemné romantické čítanie s menšou zápletkou. Pani autorka vie čo píše, už teraz sa teším na jej ďalšie knihy. Čítať viac
3
Overený zákazník
28.1.2024
Kniha je rozhodne oddychová romantická komédia, kedy sa ako pri tomto typickom žánri zasmejete, budete prevracať oči nad vyhroteným správaním hrdinov (áno, Valentína hovorím o tebe) ale zároveň im budete fandiť. Budete sa cítiť súčasťou celého komplexu Makov aj s ich obyvateľmi, aj keď na začiatku z nich možno budete zmätení, že kto je kto.

Štýl písania bol príijemný, plynulý a ľahko sa mi čítalo. Problémom bolo, že som sa akosika na začiatku nevedela naladiť na vlnu príbehu. Ale časom sa to spravilo a potom keď to autorka ku konci odpálila s takými zápletkami, že som sa len pozerala, že to čo sa deje, to som nečakala, tak som už knihu nepustila.

Páčilo sa mi ako originálne sa autorka pohrala s niektorými scénami. Vývoj Valentíny bol tiež zaujímavý a super boli aj jej personifikované tričká. Dárius bol na druhej strane stálica s jasným pohľadom na život, taká kotva a bol mi sympatický hneď od začiatku.

Obálka znázorňuje nádherné fialové maky, ktorá reprezentuje celý bytový komplex a páčilo sa mi ich využitie v príbehu a taktiež na tú krásnu oriezku. Krásne bola použitá aj metafora "ten ľavý' ako hra so slovíčkami.

Na konci autorka nechala priestor aj iným postavám, ktorým pootvorila dvere do možných ďalších dieloch a teta Milenka by určite nejednému vyveštila nejakú tú budúcnosť. Nebránila by som sa pokračovaniu s niekým iným, ale vyslovene to nepotrebujem.
Čítať viac
3

Mám rada romantické a fantasy knihy ale rada experimentujem a čítam aj iné žánre. <3

Veronika Pavlovičová
Overený zákazník
27.1.2024
Krásne je slabé slovo na túto knižku
Prvú knižku od úžasnej Baji som čítala pred 4 rokmi, za ten čas som si ju ako spisovateľku veľmi obľúbila. Na knižku Ten Ľavý som pozerala odkedy vyšla, až dokým som sa ju nerozhodla kúpiť si. Neľutujem, že som tak spravila. Príbeh Valentíny ma veľmi rýchlo očaril, vytiahol do seba. Nevedela som prestať s čítaním. Občas čo mi vôbec nevadilo bola táto knižka taká romantická slaďárna, ktorú som v tomto období naozaj potrebovala. Asi zo trikrát som písala frajerovi kvôli knižke ako moc ho milujem. Prežívala som s hlavnou hrdinkou všetky jej pády (doslova pády) ale aj vzostupy i šťastie ktoré tam prežívala. Táto knižka mi toho veľa zobrala ale aj dala po emociálnej stránke, mala som chuť na konci revať ako zmyslov zbavená. Veľmi ma bavil celý príbeh Valentínky a určite sa mi bude o ňom aj snívať. Páčil sa mi koncept ako spravovala celú tému, vznikla z toho táto nádherná kniha, ktorú odporúčam všetkými desiatimi. Občas som kričala šťastím, občas mala chuť niečo rozbiť, občas som zostala v šoku ako toto mohla takto skomplikovať, alebo kde sakra zobrala také hlášky ale nakoniec ma milo prekvapila. Som rada, že sa všetko stalo tak ako sa malo, a rada by som mala takú tetušku, ktorá by aj mne vyveštila. A ešte jedna taká drobnosť, počas celej tejto knižky som mala stále extrémnu chuť jesť koláče alebo cvičiť jógu, strašne ma na to navnadila.
Ďakujem tejto brutálnej spisovateľke za túto ešte krajšiu knihu.
Čítať viac

Baja Dolce

Čítať viac

„Podľa mňa si rozprávka. si očarujúca, statočná a prekrásna. a...a dúfam, že mi dovolíš, aby som bol súčasťou tvojho príbehu. “

Zasnený Neznámy - Laini Taylor, 2019
Zasnený Neznámy
Laini Taylor