Príbehy lásky v Biblii - Shannon Bream, Motýľ, 2023

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Príbehy lásky v Biblii

13 biblických poučení o vzťahoch, priateľstve a viere

Biblia je plná príbehov o láske. Biblická myšlienka lásky je však oveľa väčšia, než si dokážeme predstaviť. Láska je podstatou celej Biblie... Čítať viac

Vydavateľstvo
Motýľ, 2023
Počet strán
296

Biblia je plná príbehov o láske. Biblická myšlienka lásky je však oveľa väčšia, než si dokážeme predstaviť. Láska je podstatou celej Biblie... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Biblia je plná príbehov o láske. Biblická myšlienka lásky je však oveľa väčšia, než si dokážeme predstaviť. Láska je podstatou celej Biblie.

Od momentu, keď Adam vyhlásil Evu za „telo z môjho tela“, cez obetavú lásku Jozefa k Márii a hlboké priateľstvo Dávida a Jonatána až po hojnú a nikdy sa nemeniacu Božiu lásku: samotná Biblia je jeden veľký príbeh lásky. Zároveň však nanovo definuje spôsob, akým by sme podľa novodobého sveta mali o láske premýšľať.

Biblia odhaľuje viac než len krásu zamilovanosti a bolesť zlomených sŕdc. Vo Svätom písme vidíme krásny Boží plán pre manželské partnerstvo. Sme svedkami priateľstiev, ktoré prekračujú všetky hranice. Sledujeme, ako rodiny prechádzajú rôznymi životnými obdobiami. Náš vzorový príklad pre všetky tieto situácie je tá najhlbšia, najtrvácnejšia a najzákladnejšia láska, akú možno poznať: bezpodmienečná láska Boha k svojmu ľudu.

V knihe Príbehy lásky v Biblii autorka Shannon Bream vyvodzuje ponaučenia z biblických ľúbostných vzťahov, priateľstiev a rodín – tých dobrých, ale aj zlých. Objasňuje, ako sa Božia láska často veľmi líši od našej lásky, prevracajúc naruby naše predpoklady o živote, vzťahoch a o sebe navzájom. Príbehy lásky v Biblii nám pripomínajú, že bez ohľadu na to, kde sa ocitneme, neochvejná Božia láska nám bude stále oporou a nasmeruje nás.

Tieto pohľady do biblických vzťahov vás povznesú, povzbudia a odhalia nové rozmery najdôležitejšej kresťanskej povinnosti: milovať Boha a svojho blížneho.
Čítať viac
Originálny názov
The Love Stories of the Bible Speak
Počet strán
296
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
386 g
ISBN
9788081643385
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2150617
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Motýľ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Danka
Neoverený nákup
4.2.2024
Nádherná kniha o láske a priateľstve
Táto kniha o láske, priateľstve a viere je balzamom na duši. Popisuje biblické príbehy, cituje Bibliu a dokazuje, že jej texty sú nadčasové, majú nám čo povedať aj dnes. Čítať viac
20
Overený zákazník
1.1.2024
@vydavatelstvo_motyl už tretí rok vydáva knihy od právničky Shannon Bream, a tak sa už stáva zvykom, že každoročne v decembri po večeroch čítam príbehy z biblie menej klasickým spôsobom.
Tentokrát autorka prišla s láskou - romantickou, ale aj priateľskou a nakoniec autorka venovala kapitolu aj Božej láske k nám.

Kniha je v podstate (opätovne) výkladom Biblie, pretože autorka príbehy poníma tak, že cituje úryvky z biblie a následne sa snaží slová z textu zrozumiteľne vysvetliť, alebo aj preniesť do bežného života. Je to hravé, poučné a určite obohacujúce.
Vezmime si len prvých ľudí - Adama a Evu a ich príbeh lásky, ktorý pozná snáď každý. Napriek tomu sa autorke podarilo doňho vložiť novú hodnotu, ktorú vám však neprezradím.

Okrem toho, autorka ostáva verná svojmu vzťahu voči čitateľom/kám a ponúka niečo zo svojho vnútra a svojho života. Tým sa kniha stáva viac dôvernejšou. A ja som z nej nadšená!
Odporúčam ju rovnako ako predchádzajúce dve vydané knihy od autorky.
Čítať viac

Vydavateľstvo Motýľ

Čítať viac

„Vždy, keď niekto umrie, starostlivo vygravírujú do náhrobku jeho dátum narodenia a smrti. Ale vlastne to jediné, čo sa skutočne ráta, je tá malá pomlčka medzi rokmi.“

Kodanská pieseň piesní - Annette Bjergfeldt, 2021
Kodanská pieseň piesní
Annette Bjergfeldt