Dni matiek
E-kniha

Autorka prichádza s novelou o vzťahoch, o vzťahu matky k dieťaťu i dospelého dieťaťa k matke. Rôzne perspektívy, rôzne uhly pohľadu. Kým si Zora robí starosti o syna, Tamara sa... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2023
160 strán
2-3 hodiny čítania

Autorka prichádza s novelou o vzťahoch, o vzťahu matky k dieťaťu i dospelého dieťaťa k matke. Rôzne perspektívy, rôzne uhly pohľadu. Kým si Zora robí starosti o syna, Tamara sa snaží postarať o mamu. Obe si pritom kladú podobné otázky. Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

9,09 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Autorka prichádza s novelou o vzťahoch, o vzťahu matky k dieťaťu i dospelého dieťaťa k matke. Rôzne perspektívy, rôzne uhly pohľadu. Kým si Zora robí starosti o syna, Tamara sa snaží postarať o mamu. Obe si pritom kladú podobné otázky a premýšľajú, či majú prehnané obavy alebo, naopak, podceňujú zjavné nebezpečenstvo. Kým zisťujú, že nedokážu nadobudnúť istotu a okolie ich zmätok ešte posilňuje, dejú sa okolo nich nevysvetliteľné udalosti, ktoré vyústia do nečakanej ponuky.
Čítať viac
Počet strán
160
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2230469
Štýl
psychologický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre dospelých, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

4 hodnotenia

2
0
2
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

6
Čo okom nevidíš - Mariana Leky, 2023
Práve čítam
Čo okom nevidíš

Som žena, mama, manželka, dcéra, kamarátka a tiež aj obrovskáá milovníčka kníh. Sú mojim zdrojom informácií, zdrojom múdrosti, spôsobom ako rásť a únikom do fantazíjneho sveta, v ktorom je možné všetko. Viac na mojom bookstagrame: @misaros_booklover

Misaro s
Overený zákazník
19.4.2024
Uvedomujem si paralelu medzi jednou matkou, ktorá sa príliš stará a je príliš ochranárska, a druhou matkou, ktorá sa očividne v minulosti veľmi o svoju dcéru nestarala.... A mám rada aj knihy, ktoré nie sú úplne jednoznačné a hlavnú pointu schovávajú pod povrchom, ale táto knižka mňa osobne až tak nechytila ani nezaujala. Dočítala som ju len pre to, aby som ju dočítala, ale inak ma v nej nič až tak za srdce nechytilo (a to som mama, čiže prežívam sama tú rolu v živote), nič to vo mne nezanechalo a neodniesla som si z nej žiadne silné emócie či myšlienky do života, čo je za mňa škoda. Čítať viac
5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
16.3.2024
Materstvo realisticky
Zora a Tamara.

Prvá je mama 3-ročného syna, ktorý sa vyvíja pomalšie ako deti v jeho veku, a hoci si to nechce pripustiť, jej nepokoje ju v mysli postupne dobiehajú.
Druhá je 40-tnička, dcéra matky, ktorá ju vychovávala celý život v neporiadku (v dome, aj vo výchove), ktorú okráda o cennosti z jej bytu.

Jedna je oddaná matka do špiku kostí, druhá je, zdá sa, nevďačnou dcérou.
Jeden príbeh sa prelína s druhým...
(Domnievam sa)... že rozumiem ich spojitosti, ale akosi mi spolu až tak nesúladili. Hlavne ten Tamarin mi prišiel v knihe trochu nadbytočný, nedotiahnutý oproti tomu Zorinmu.

Svetlana Žuchová vyštudovala psychológiu a potvrdilo sa mi, že túto oblasť precízne vsúva aj do svojej tvorby (za čo jej tlieskam). S empatiou a jemnocitom nám dovolí nazrieť až do útrob psychiky svojich protagonistiek.
Do pocitov ženy a matky, pri ktorých sa cítime nepochopené, a ktoré sa neraz derú von, a my ich nevieme vypovedať, alebo, ak ich už aj povieme, ostanú "visieť" - okolím nerozvinuté, umlčané.

V knihe ma taktiež udivoval Žuchovej drobnohľad nad každou situáciou, skvelý pozorovateľský talent a vykreslenie detailov. Autorka má touto knihou rozhodne čo povedať. Jednotlivé strany sú síce do značnej miery psychologickou "pocitovkou", no som si istá, že ak by som si knihu prečítala znova, našla by som v nej opäť niečo nové z Tamary, Zory i zo seba.

Za čo by som knihe stiahla bod, bol záver, nečakaná ponuka, ktorú Zora dostáva od ženy, s ktorou sa jej rôzne prepletajú nečakane cesty. Do kontextu knihy mi to zapadalo, ale akosi ma to oddelilo (čitateľským dojmom) od samotného príbehu a asi by som uvítala iné poňatie inak skvelého nápadu.

Po prečítaní knihy, Žuchovú určite radím ku kvalitnejším slovenským autorom a jej nominácie na Anasoft litera sú iste dôkazom toho, že to tak naozaj aj je
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Tak hovorí mongolský mýtus: Láska sa rodí z rôznych prirodzeností. Protikladmi získava silu. Konfrontáciou a premenou sa udržiava. “

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho