Kúsky reality
E-kniha

Neobyčajná povaha času a priestoru

Kúsky reality sú aj nie sú pokračovaním Obyčajných zázrakov. Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2023
Počet strán
224

Kúsky reality sú aj nie sú pokračovaním Obyčajných zázrakov. Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky, Kúsky reality je kniha o najpodivnejších javoch, ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,29 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Kúsky reality sú aj nie sú pokračovaním Obyčajných zázrakov.

Kým Obyčajné zázraky sú o fyzike obyčajných vecí – stromoch, oblakoch, iskrách, teda o základoch klasickej fyziky, Kúsky reality je kniha o najpodivnejších javoch, ktoré skúmame – o cestovaní v čase, vzniku vesmíru, štruktúre priestoru. Je o dvoch pilieroch modernej fyziky – teórii relativity a kvantovej fyzike.

Táto kniha je o čase, priestore a ľuďoch. Nielen tých, ktorí sa ich výskumom zaoberali, ale nás všetkých, ktorým čas a priestor poskytujú základné ihrisko našej existencie. Takéto poznávanie vie človeka nadchnúť aj vyčerpať, tak sa riadne pripravte – čaká nás veľká jazda!
Čítať viac
Počet strán
224
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2261519
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

16 hodnotení

16
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Janči
Neoverený nákup
25.1.2024
Výborná kniha
Vynikajúca kniha pre všetkých čo by radi porozumeli fyzike ale aj ľudí ktorí fyzike rozumejú autor veľmi zrozumiteľne vysvetľuje zložité pojmy odporúčam všetkým Čítať viac
16.1.2024
Na druhú knihu Samuela Kováčika som sa nesmierne tešila, lebo obľubujem knihy, pri ktorých si rozširujem obzory nenásilnou a nie učebnicovou formou a presne takéto sú aj jeho knihy a štýl písania, ktorý nenudí a práve naopak. Píše zaujímavo a vy máte chuť nasávať nové vedomosti.

Keď sa spätne vrátim k prvej autorovej knihe - Obyčajné zázraky, tak tá sa venovala taktiež fyzike, ale obyčajných vecí napr. stromoch. V tejto knihe sa autor povenoval fyzike na pomyselne vyššej úrovni. Zameral sa na vznik vesmíru, venoval sa priestoru či cestovaniu v čase. Teórie autor rozoberá detailnejšie, do hĺbka a ja som si knihu, možno aj preto, dávkovala postupne. Neviem či by som z nej inak mala taký pôžitok. Cítila by som sa asi presýtená informáciami, a tak som ich spracovala postupne a čítanie malo pre mňa obrovský prínos. Keď už spomínam to čítanie, tak kniha sa číta veľmi dobre. Je prehľadná a zaujímavá, ideálna pre všetkých, ktorých laicky zaujíma fyzika alebo je len nadšenec týchto fascinujúcich javov.

Za mňa veľmi dobré a dúfam, že čoskoro budeme môcť privítať tretiu autorovu knihu, ktorú si rozhodne nenechám ujsť.
Čítať viac
Andrea Podstavková
Neoverený nákup
13.1.2024
Kniha pre milovníkov fyziky
Určite knihu odporúčam všetkým, ktorých zaujíma fyzika a vesmír. Autor sa podrobnejšie venuje tématike priestoru a času a trošku aj skočí do histórie fyziky. Samozrejme knihu odporúčam starším keďže obsahuje aj zložitejšie vety a slová, ktoré by mladším čitateľom mohli spôsobiť problém alebo nechápanie textu. Za mňa osobne jedna z najlepších kníh čo som prečítala. Čítať viac
Hedviga
Neoverený nákup
29.12.2023
Darček na Vianoce
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Knihu som kúpila ako darček na Vianoce môjmu manželovi. Veľmi rád počúva podkasty Samuela Kováčika. Ďakujem za možnosť urobiť mu radosť. Čítať viac
Marek Donoval
Overený nákup
30.11.2023
Veľkolepá cesta v čase a priestore
Kniha kúsok po kúsku objavuje náš svet, vesmír v jeho najhlbšej podstate a zároveň sa snaží priblížiť mikrosvet z ktorého, sa skladá všetka hmota, čo v najjednoduchšej podobe. Je to cesta v čase od najzákladnejších objavov a pilierov fyziky, až po uchopenie reality v dnešných moderných teóriách a hypotézach.
.."Časopriestor vraví hmote, ako sa ma hmýriť,
a hmota vraví časopriestoru ako sa ma kriviť."..
Čítať viac
24.11.2023
Skvelá popularizačná kniha pre fanúšikov fyziky o čase a priestore
Skvelá popularizačná kniha pre fanúšikov fyziky o čase a priestore, čo to vlastne je, a ako sa vyvíjali naše predstavy o nich, od Newtona cez Einsteina až po náhľady do toho čo sa ešte len skúma a snažíme sa potvrdiť. O čiernych dierach veľkých aj mikroskopických, o červích dierach a neúprosnej entropii.

Tak ako aj predchádzajúca kniha mi okrem odpovedí otvorila aj veľa ďalších otázok na ktoré by som chcel odpovede, našťastie sú na konci knihy zdroje.

Ako konštruktívny feedback, asi by som radšej ocenil keby napriek cieleniu na bežné publikum by referencie na zdroje boli očíslované a uvedené priamo v texte, aspoň prvý krát - lebo chápem že nemôžeme referencovať Einsteina na každej druhej strane.
Tak isto by som ocenil obsah, aj keď s názvami sekcií by možno nefungoval optimálne.
Pre niekoho to bude výhoda, ale v knihe nie sú skoro žiadne vzorce, asi aby nestrašili čitateľa.
Ja by som ich rád videl viac

Ale to sú len nejaké detaily, kniha sa veľmi dobre číta a možno vďaka nej nebudete hovoriť o komplikovaných veciach - "nie je to raketová veda", ale "nie je to kvantová fyzika".

PS: autor sa vrátil v čase a skonštatoval že bude mať kniha hodnotenie 4.8, tak je možné že aj ja sa po druhom čítaní vrátim k recenzii a zmením ju na iba 4*
Čítať viac
10.11.2023
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
By mala keby si sa nevrátil v čase. Ale keďže si nám prezradil že to bude skoro 5 a vidieť knihu s hodnotením 5 je rarita, tak ju budeme hodnotiť ešte lepšie aby to tých 5 bolo :)
btw. Knihu som ešte nečítal, čaká ma pod stromčekom. Teda tak vravela manželka, asi ju už čítala a bola sa pod ten stromček v budúcnosti pozrieť.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„A najdôležitejšia vec, ktorú by ste si mali zapamätať: pravidlá neexistujú.“

Sila podvedomia - Kimberly Friedmutter, 2020
Sila podvedomia
Kimberly Friedmutter