Moonlight, Wilfred, 2019

5,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Moonlight

    Medovo ľahký harmanček, rooibos a svieža mäta vytvárajú originálnu, voňavú a zdravú zmes... Čítať viac

    Výrobca
    Wilfred, 2019

    Medovo ľahký harmanček, rooibos a svieža mäta vytvárajú originálnu, voňavú a zdravú zmes... Čítať viac

    • Káva/čaj

    5,50 €

    Na sklade 1 ks
    • Osobný odber 27. 5.
    • Na vašej adrese 27. 5.

    Osobný odber

    Kníhkupectvá
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    balíkovo
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    AlzaBox
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    Packeta
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    Slovenská pošta
    (na poštu)
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    BalíkoBOX
    27. 5. (objednajte do 13:00)

    Doručenie na adresu

    Kuriér Packeta HD
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    Kuriér GLS
    27. 5. (objednajte do 13:00)
    Slovenská pošta
    (na adresu)
    27. 5. (objednajte do 13:00)

    Naši škriatkovia odporúčajú

    David Walliams: Najhoršie príšery na svete. Slovart, 2024
    Moonlight, Wilfred, 2019
    5,50 €

    Viac o produkte

    Medovo ľahký harmanček, rooibos a svieža mäta vytvárajú originálnu, voňavú a zdravú zmes.


    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    50 g
    Celková hmotnosť
    62 g
    Rozmer
    120×195 mm
    Katalógové číslo výrobcu
    8586021770129
    Naše katalógové číslo
    681701
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčil produkt vám?

    „Policajné štatistiky sú ako bikiny. Odhalia pre niekoho málo, pre niekoho veľa, ale vždy iba toľko, ako chcel sám autor.“

    Mafiánska poprava? - Peter Šloser, 2019
    Mafiánska poprava?
    Peter Šloser