Životopis Zeme - Juraj Činčura, Premedia, 2023

19,01 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Životopis Zeme

Od všedných dní k záhubám a znovuzrodeniam svetov

Kniha slovenského geológa a geografa prináša príbeh planéty Zem, ktorá má už štyri a pol miliardy rokov. Zhodou mnohých okolností na nej panujú výnimočné podmienky, ktoré... Čítať viac

Vydavateľstvo
Premedia, 2023
Počet strán
432

Kniha slovenského geológa a geografa prináša príbeh planéty Zem, ktorá má už štyri a pol miliardy rokov. Zhodou mnohých okolností na nej panujú výnimočné podmienky, ktoré umožnili vznik života, ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,01 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Kniha slovenského geológa a geografa prináša príbeh planéty Zem, ktorá má už štyri a pol miliardy rokov. Zhodou mnohých okolností na nej panujú výnimočné podmienky, ktoré umožnili vznik života, hoci, ako ukazuje, mnohokrát bol na pokraji vyhynutia. 

Autor prináša pútavý prehľad toho, ako sa s rastúcim množstvom poznatkov menili naše predstavy o Zemi. Opakovane odkazuje na mytológiu aj svet náboženstiev, ktoré konfrontuje s vedeckým pohľadom. Venuje sa všedným dňom Zeme a opisuje púštne, trávnaté či zalesnené oblasti, ktoré sú výsledkom procesov trvajúcich tisícky rokov, ale aj obdobia náhlych zmien, keď vyčíňajú živly a ohrozujú nás prírodné katastrofy ako ničivé vetry, búrky, ale aj zemetrasenia či výbuchy sopiek sprevádzané tsunami.
 
Geológia aj geografia spolu úzko súvisia, autor prerozprával celé dejiny planéty od jej praveku, trvajúceho v geologickom svete štyri miliardy rokov, cez starovek, stredovek a novovek Zeme, ktoré na rozdiel od podobných termínov spájaných s ľudskou spoločnosťou opisujú čas meraný v miliónoch rokov.
Čítať viac
Počet strán
432
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×230 mm
Hmotnosť
703 g
ISBN
9788082422064
Rok vydania
2023
Edícia
Civilizácia
Naše katalógové číslo
1966279
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Premedia
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

jc2067
Neoverený nákup
1.1.2024
PÄŤ PLUS !!!!!
ak by sa dalo, výnimočne, výnimočným titulom pridať na počte hviezd, kniha Jurajova by ju odo mňa, bez akýchkoľvek pochýb, získala..mimoriadne čitateľsky pútavo spracované množstvo vedeckých - odborných, a zároveň zaujímavých údajov..
ak človek vo svojom živote potrebuje pre účely byrokracie vytvoriť a použiť vlastný životopis, Jurajov Životopis Zeme ,,potrebuje,, pre obohatenie mysle, ergo pre vlastnú záchranu, ergo pre záchranu samotnej Zeme!!!!
Čítať viac
Dominika
Neoverený nákup
18.12.2023
Odpadla som
Dostala som túto knihu ako predvianočný darček od priateľa. Študujem biológiu v kombinácii s geografiou a musím povedať, že klobúk dole ta kniha sa čítala sama. Môžem iba odporučiť. Som veľmi šťastná, že sa mi dostala do rúk a autor mi je veľkou inšpiráciou aj pri mojom štúdiu. Čítať viac

Vydavateľstvo Premedia

Čítať viac

„V deň môjho odchodu zo Severného Kaukazu zbadám v diaľke helikoptéru. Zatiaľ je to len maličký bod na oblohe. O niekoľko sekúnd neskôr si uvedomím, že je to vták. A zhrozím sa svojho nového spôsobu videnia. “

Vlčice zo Sernovodska - Irena Brežná, 2016
Vlčice zo Sernovodska
Irena Brežná