Annin útěk
E-kniha

Anna a Severino jsou spolu přes padesát let. Šťastní. Aspoň tak to Severino vidí až do dne, než Anna bez vysvětlení odejde. Severino to nechápe, čeká na ni a po roce se ji... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2023
264 strán
4-5 hodín čítania

Anna a Severino jsou spolu přes padesát let. Šťastní. Aspoň tak to Severino vidí až do dne, než Anna bez vysvětlení odejde. Severino to nechápe, čeká na ni a po roce se ji vydává hledat. Putuje Sicílií po místech jejich života jako... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

12,36 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Anna a Severino jsou spolu přes padesát let. Šťastní. Aspoň tak to Severino vidí až do dne, než Anna bez vysvětlení odejde. Severino to nechápe, čeká na ni a po roce se ji vydává hledat. Putuje Sicílií po místech jejich života jako proti proudu času a objevuje nový pohled nejen na Annu, ale i sám na sebe. Na konci cesty tak možná čeká nový začátek.
Čítať viac
Počet strán
264
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1979261
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

5 hodnotení

4
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Overený zákazník
30.7.2023
Anna a Severin spolu prožili téměř celý život. Jednoho dne Anna bez vysvětlení zmizí. Severino na ní dlouhou dobu čeká, a nakonec se rozhodne opustit ostrov Stromboli a vydává se na putování po Sicílii, aby našel svou ženu. Navštěvuje místa, kde spolu žili anebo zažili něco důležitého a potkává lidi, kteří mu pomáhají otevřít oči v tom, aby viděl, jaká Anna skutečně byla.

To byla nádhera! Užívala jsem si každé slovo, každou větu, každé přirovnání. Byla jsem spolu se Severinem na jeho cestě, poznávala úžasná místa i zajímavé lidi, a hlavně pak jeho příběh, který prožil společně s Annou.

Ač je tu určitý děj a vývoj, nečekejte žádnou velkou akci, ale spíše rozjímaní nad životem, úžasná životní moudra. Tím, že je to příběh ze života, v některých okamžicích se můžete třeba najít i Vy. Donutí Vás to zamyslet se nad svým vlastním životem, jestli žijete takový, jaký skutečně chcete žít.

V knize je nejedno tajemství, které nás udržuje ve střehu. Chceme číst dál a dál, abychom odhalili, co se vlastně stalo, že Anna odešla. Vzpomínky tu máme jak pohledem Severina, tak i Anny a díky tomu si můžeme udělat ucelený obrázek a pochopit, co každý z nich prožíval.

Autor přímo v textu přeskakuje z minulosti do přítomnosti, mohlo by se to zdát zmatené, ale naopak, je to skvěle promyšlené a přesně dávkované, aby si čtenář utvořil sám obrázek toho, co se kdy odehrálo a proč.

Je to krásné, smutné, dojemné, ale místy i úsměvné. Příběh pohladí po duši. Je psán s lehkostí a s určitou pokorou. Ještě musím zmínit nádherně popsaná místa v Itálii. Nejradši bych se tam hned rozjela a putovala po stopách Severina.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
28.7.2023
Príjemné prekvapenie
Anna po vyše päťdesiatich rokoch manželstva so Severinom od neho jedného dňa odíde a nikomu nepovie kam. On sa ju vydá hľadať zo Stromboli na Sicíliu, putuje po miestach z ich minulosti a odhaľuje tajomstvá, ktoré pred ním Anna ukrývala. Lenže tá cesta nebude len bilancovaním spoločného života, ale aj nachádzaním pravdy, samého seba a spoznaním skutočnej Anny.
Nosnou témou autorovho prvého románu je sloboda. Prelínanie časov a tri uhly pohľadu vytvárajú ťaživé čítanie, ktoré však presvetľuje sicílske slnko. Nenaplnený život, túžba po tom slobodnom, výčitky, nepokojné duše a srdcia, ale v neposlednom rade aj láska formujú toto dielo do uceleného tvaru, ktorý dáva skvelý pohľad na dobu, poslušnosť a potláčanie vlastného ja. Uniknutie zo života, ktorý nikdy nebol takým, akým mohol byť, nie je nakoniec len túžbou Anny. Podstata všetkého je u niekoho iného a po prečítaní knihy vám zapadne aj posledný diel skladačky. Prekvapivo veľmi dobre napísané dielo mi zahralo na city a prinútilo ma veľa premýšľať. Vyskúšajte túto knihu, pretože príbeh v ňom je tak ľudský a realistický, že sa určite dotkne aj vašich sŕdc.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Tak hovorí mongolský mýtus: Láska sa rodí z rôznych prirodzeností. Protikladmi získava silu. Konfrontáciou a premenou sa udržiava.“

Záhir - Paulo Coelho, 2021
Záhir
Paulo Coelho