Frosty Evening, Bio - Racio, 2018

5,40 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Frosty Evening, Bio - Racio, 2018
Frosty Evening, Bio - Racio, 2018

Frosty Evening

Pravý ceylónsky sypaný čaj

    Černý čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný... Čítať viac

    Výrobca
    Bio - Racio, 2018

    Černý čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný... Čítať viac

    • Káva/čaj

    5,40 €

    Na sklade 2 ks
    Posielame ihneď
    Ďalšie vydania
    Frosty Evening, Bio - Racio, 2018
    Káva/čaj
    2018
    Na sklade 1 ks

    7,40 €

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024
    Frosty Evening, Bio - Racio, 2018
    5,40 €

    Viac o produkte

    Černý čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný
    Složení: černý čaj FBOP, meruňka, pomerančová kůra, měsíček, pomerančové a mandarinkové aroma
    Hmotnost: 100g
    Návod na přípravu: 1 sáček / lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 100°C, louhovat 3-5 minut

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    100
    Celková hmotnosť
    126 g
    Rozmer
    85×170 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    4151
    Edícia
    Festival Frosty
    Naše katalógové číslo
    314356
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Duke
    Neoverený nákup
    23.12.2022
    Skvelý čaj
    síce to nie je chuť môjho milovaného Lipton Jaipur, ktorý sa už tuším ani nevyrába, a ktorý je pre mňa zlatým grálom čierneho čaju s pomarančovou arómou, ale je výborný, lahodný a vyladený v silnejšom aj slabšom prevedení. Osviežuje, upokojuje a vôňa je až by som povedala niche. Čítať viac

    „Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

    Road trip - Beth O'Leary, 2022
    Road trip
    Beth O'Leary