Strážca a vlčí kráľ
E-kniha

Obyvatelia Zelených údolí sa celú zimu chystajú na záverečnú bitku proti Gnagovi Bezmennému a Tesákom z Dangu. Janner, Kalmar aj Leeli sa pripravujú spolu s nimi a chcú bojovať... Čítať viac

4. diel série
Sága rodu Wingfeatherovcov
Vydavateľstvo
i527.net, 2023
592 strán
8-9 hodín čítania

Obyvatelia Zelených údolí sa celú zimu chystajú na záverečnú bitku proti Gnagovi Bezmennému a Tesákom z Dangu. Janner, Kalmar aj Leeli sa pripravujú spolu s nimi a chcú bojovať po ich boku. Keď však Tesáci spravia ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

18,19 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Obyvatelia Zelených údolí sa celú zimu chystajú na záverečnú bitku proti Gnagovi Bezmennému a Tesákom z Dangu. Janner, Kalmar aj Leeli sa pripravujú spolu s nimi a chcú bojovať po ich boku. Keď však Tesáci spravia prvý krok a napadnú Ban Ronu, trojica detí sa rozdelí.

Janner sa ocitne sám uprostred neznámych hôr, Leeli bojuje proti Tesákom na strechách mesta a Kalmar, ktorý si so sebou nesie hrozné tajomstvo, sa vydáva na cestu do Hlbín Throgu. V tomto veľkolepom zakončení Ságy rodu Wingfeatherovcov sa medzi deti a ich jedinú nádej na víťazstvo postavia netvory, Tesáci aj zloduchovia.

Román Strážca a vlčí kráľ je plný postáv, ktorým nechýba láskavé srdce, dôvtip ani odvaha. Obľúbia si ho deti v každom veku, rodiny si ho môžu čítať nahlas a čitateľské krúžky o ňom budú nepochybne rady diskutovať, keďže v sebe skrýva mnoho vrstiev významu. Knihu ozvláštňujú nové ilustrácie Joa Sutphina, zábavné poznámky pod čiarou, mapa fantastického sveta a nápadité kresby podľa vzoru pôvodných knižiek o Čarodejníkovi z krajiny Oz od Franka L. Bauma.
Čítať viac
Originálny názov
The Warden and the Wolf King
Počet strán
592
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1951877
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
4. diel série
Sága rodu Wingfeatherovcov
Vydavateľstvo
i527.net
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

13 hodnotení

13
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Katarína
Neoverený nákup
30.6.2023
Strážca a vlčí kráľ
Knižnú ságu čítam synovi (9r.) pred spaním. Na samostatné čítanie by to bolo pre neho náročné, ale každý večer vládze počúvať aj pol hodiny. Knižky bavia aj mňa a na večerné čítanie sa vždy veľmi teším. Dej je veľmi napínavý, sprvu sa mi zdal príbeh veľmi temný, ale už sme si zvykli. Tretí diel bol najpohodovejší. Ešte sme len v polovici poslednej časti, ale bolo občas naznačené, že príbeh dobre skončí až na osud jedného z hlavných hrdinov. Aj keď je kniha veľmi hrubá, dej je stále pútavý a nie sú tam hluché miesta. Čítať viac
9

Som otec troch deti, ktorý miluje Boha, svoju manželku, naše deti, čítanie, fotenie a beh.

Tomáš Golha
Overený zákazník
15.6.2023
Takmer 600 stranové ukončenie krásnej ságy. Myslím si, že po tejto knihe siahne iba niekto, kto už prečítal prvé tri diely a tým pádom už pozná autorov štýl písania a nemá ho teda čo prekvapiť. Jedine to, že po záverečnej bitke nasleduje ešte takmer sto strán čítania. Ale stále sa tam má čo diať a kľudne by som si prečítal aj ďalšiu časť. Mne osobne tento diel veľmi vyhovoval. Žiadne srandičky, ale plynulo sa odohrávajúci dej. Viacero momentov, kedy som si povedal, že "toto nie, prečo?" a celkovo som asi čakal väčší happyend, ale musel som sa teda veľmi premôcť, aby som na konci neplakal. Veľmi som si obľúbil celú ságu a myslím si, že ju ešte počas svojho života niekoľkokrát prečítam. Čítať viac
Kristína
Neoverený nákup
4.6.2023
úžasná kniha
Na túto knihu som sa veľmi dlho tešila. Zakončenie série je veľkolepé, smiala som sa, plakala som spolu s postavami. Je to úžasná séria.
Chcela by som sa opýtať, plánuje sa vydanie kníh Wingfeather tales a PEMBRICK'S CREATUREPEDIA?
Čítať viac
21.4.2023
Najfantastickejšia a dlho očakávaná
Pre mňa najočakávanejšia kniha tohto roka a určite aj mnohí z vás s napätím očakávajú a hútajú, ako to napokon celé dopadne s odvážnym strážcom trónu Jannerom, tvrdohlavým veľkráľom Jagavého ostrova Kalmarom a roztomilou vládkyňou piesní Leeli.
Zodpovie konečne záverečný diel najviac kladenú otázku - prečo vlastne chce Gnag Bezmenný tak veľmi Klenoty Anniery?
Takmer 600 strán nabitých dobrodružstvom s obľúbenými knižnými súrodencami, ktorí sa za pár rokov svojho života dostali ďalej a vykonali viac, než sa väčšine ľudí podarí do smrti. Žili život, ktorý sa stane legendou a jedného dňa sa budú o nich písať príbehy, ktoré si deti s rodičmi budú čítať na dobrú noc. Kalmar, známy svojimi impulzívnymi rozhodnutiami, ktorý vždy poslúcha svoj inštinkt a akosi mu to vždy vychádza, ani tentoraz nesklame.
Nič sa nebojte, nezabudlo sa ani na Saru Cobblerovú, Maraly, Gammona, a v úzadí nezostal ani bard Armulyn či svojský Artham Wingfeather. Každá jedna obľúbená postava tu dostala svoj priestor a o prekvapenia veru nebude núdza.
V štvrtom dieli s názvom Strážca a vlčí kráľ sa schyľuje k vojne. Chudáci Údolčania o túto vojnu nežiadali a aj deväťročná Leeli vo svojom útlom veku chápe, že zvádzajú ťažký boj - nakoľko predtým ako sa u nich zjavili Wingfeatherovci, žili celkom pokojne. Lenže súrodencov, ani Niu s Podom už nebaví život na úteku, veď odkedy ufrnkli z Glipova, stále sa len presúvali, utekali, skrývali sa... Nech by sa vybrali kamkoľvek, Gnag by ich našiel, zaútočil na nich a popri tom ublížil všetkým naokolo.
Otázkou preto zostáva, či porazia Údolčania Gnaga Bezmenného. A ak áno, akú hroznú cenu si prípadné víťazstvo vyžiada?
Čítať viac
4.4.2023
Najlepšie zakončenie série, aké si len viete predstaviť
Kto ešte nečítal túto sériu, nech neváha a hneď sa do nej pustí. Séria je určená pre deti ale teda ja som sa tiež pri jej čítaní neskutočne bavila. Posledná časť má v sebe všetko, pri čítaní som sa smiala, plakala, bola som v napätí, čo bude nasledovať na ďalšej stránke. Kniha je obohatená o naozaj pekné ilustrácie a perfektne vypracovanú mapu, vďaka ktorej si vie čitateľ lepšie predstaviť, kde sa príbeh nachádza. Knihu, ako aj celú sériu, odporúčam naozaj každému. Mne osobne sa veľmi páčila a ešte dlho mi príbeh 3 súrodencov ostane v pamäti.
Knihu som mala možnosť prečítať vďaka spolupráci s vydavateľstvom na jej vydaní.
Čítať viac
Radka
Neoverený nákup
2.4.2023
vzrušujúce zakončenie ságy
,,Nadišiel čas na odvahu. S nepriateľom sa stretneme s pokojným srdcom, pretože úsvit poráža temnotu už od stvorenia sveta. Noc je síce temná, ale svetlo ju prekoná.“
Ako sa dalo čakať po prečítaní predchádzajúcich dielov, autor nám predkladá vzrušujúce zakončenie ságy. Naši malí priatelia na týchto stranách zažijú viac dobrodružstva, lásky, radosti, smútku a udalostí, než iní knižní hrdinovia v celom svojom príbehu. Dejové zvraty sú tak dobré utkané, že čitateľa nechávajú v neustálom očakávaní a napätí. Záver nakoniec prekoná očakávania a celkovo príjemne uzatvorí osudy hlavných postáv.
Celá sága je vhodná nielen pre detského čitateľa, ale aj pre dospelých či celé rodiny, nakoľko každému prinesie to „svoje“.


P.S. Recenziu som mala možnosť napísať vďaka spolupráci s vydavateľstvom na príprave tejto knihy.
Čítať viac
Zuzka
Neoverený nákup
1.4.2023
Rozhodne nie len pre deti
Túto ságu som pôvodne začala čítať kvôli mojim deťom. No veľmi rýchlo som sa do nej zamilovala a tešila sa na ďalšie pokračovanie aj kvôli mne samej. Je to naozaj čítanie pre celú rodinu, malí aj väčší si nájdu svoje - či už vtipy, odvahu, myšlienky alebo samotný príbeh plný napätia a hlavne lásky! Posledný diel bol nádherným vyvrcholením všetkého spomínaného. Miestami bol aj dosť desivý, ale záver o to veľkolepejší a analógia na iný príbeh príbehov bola dojemná. Nedá sa inak ako veľmi veľmi odporúčať! Čítať viac
Zuzka
Neoverený nákup
1.4.2023
Áno. Ďakujem za pripomenutie :)
Napísala som ju vďaka spolupráci s vydavateľstvom na príprave knižky.
Čítať viac

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo