Tanec smrti - Igor Šabek, Enribook, 2021

9,73 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Tanec smrti - Igor Šabek, Enribook, 2021
Čítaná
Tanec smrti - Igor Šabek, Enribook, 2021

Tanec smrti
Čítaná

Hlavný hrdina Niko zostal po skončení štúdií bez prostriedkov a strechy nad hlavou. Vďaka náhode zdedil majetok so záhadným pôvodom. O dedičstvo majú záujem osoby s kriminálnym... Čítať viac

Vydavateľstvo
Enribook, 2021
464 strán
6-7 hodín čítania

Hlavný hrdina Niko zostal po skončení štúdií bez prostriedkov a strechy nad hlavou. Vďaka náhode zdedil majetok so záhadným pôvodom. O dedičstvo majú záujem osoby s kriminálnym pozadím... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

9,73 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Hlavný hrdina Niko zostal po skončení štúdií bez prostriedkov a strechy nad hlavou. Vďaka náhode zdedil majetok so záhadným pôvodom. O dedičstvo majú záujem osoby s kriminálnym pozadím, pred ktorými sa mu úspešne darí unikať s pomocou kamaráta, ale život mladého muža je plný nezodpovedaných otázok. Ako historik sa rozhodne pátrať po okolnostiach z dávnej minulosti, určujúcich jeho existenciu. Tie ho privedú na Krétu, „ostrov starých tajomstiev“, aby tam spoznal svoj osud.
Kniha Tanec smrti je umne namiešaným koktejlom napätia, tajomna a histórie a určite nesklame ani dobrodružne naladených čitateľov.
Čítať viac
Počet strán
464
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×220 mm
Hmotnosť
575 g
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1126661
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Enribook
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

7.10.2021
prekvapivá
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
"Zbieram čas. Fascinuje ma jeho neúprosnosť. Chcel by som byť ako on. Objektívny a tak trochu večný."
Kniha Igora Šabeka, vyštudovaného historika, ktorý sa zameriava na dejiny minojskej civilizácie z doby bronzovej na Kréte a vo východnom Stredomorí, dýcha aj už spomínanou históriou. A nielen to. Po dočítaní príbehu som sa zamyslela a veru nič podobné som zatiaľ nečítala. Očakávala som niečo iné, niečo, čo už poznám. Namiesto toho som dostala príbeh plný prekvapení a nezvyčajných postáv z neobvyklého prostredia.
Kniha je rozdelená do troch častí- Čajkiho dedičstvo, Nikovo dedičstvo, Poseho dedičstvo.Nechýbajú ani vysvetlivky.Na začiatku a konci príbehu sa nám prihovára Zberateľ. A v jeho spise nájdeme celý príbeh.
Hlavnou postavou je mladý Niko, ktorého opustili rodičia a jeho stará mama, ktorá sa ho ujala, zomrela. Tak sa dostáva na ulicu, vyštudovaný, no bez práce, naivný, zmätený v pocitoch. Ako víla vstupuje do jeho života stará pani, ktorá mu ponúkne bývanie, výmenou za starostlivosť o ňu. Zdá sa, že všetko je na dobrej ceste, Niko si nachádza prácu a po smrti starkej, má prvý vlastný domov. Svoj "hríbik" a vernú Dinu. A Milicu.
"Počul o tých vraždách, v poslednom čase sa o inom nehovorilo a rozoberali to aj u nich v podniku. Ľudí vzrušovali záhadné prípady.Každá mŕtvola vraj vyzerala, akoby ju hodili do klietky so šelmami."
Keď sa Niko rozhodne napísať reportáž o ľuďoch bez domova, dostáva nečakanú ponuku, ktorej neodolá. No netuší, že jeho "zvláštne dedičstvo" prinesie milovaným smrť.
Príbeh o hľadaní zmyslu života napriek surovej realite." Splním Čajkiho úlohu. S radosťou. Je to odporné, ale ja sa len prispôsobujem. Celý svet je hnusný, prečo by som ja mal byť výnimka?"
Prívesok s včelou zavedie Nika do hôr a tam konečne nachádza aj pokoj. Kto mal na svedomí vraždy? A ako si poradil s prenasledovateľmi? Je spravedlnosť čiernobiela? Nájde to, čo hľadá?
Dobrodružná cesta jedného napohľad naivného mladíka. "Dopísané v čase Zimného slnovratu na prelome vekov o dvanástej hodine a jedenástej minúte v Chalúpke pod gaštanom."
Zberateľ by privítal kriminálne prípady spred troch tisícročí. Aj ja.
Čítať viac
Adriána
Neoverený nákup
30.9.2021
Skvele napísaná kniha
Knihu som prečítala jedným dychom. Vynikajúci príbeh a zápletka. Páči sa mi, ako autor poprepájal jednotlivé dejové línie a obohatil nás o život bezdomovcov a zároveň sme si rozšírili vedomosti z antickej kultúry. Čítať viac

Vydavateľstvo Enribook

Čítať viac

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “