Je ľavá tou pravou? - Rasťo Michalik, Rasťo Michalik (ilustrátor), Full Circle + SomTvor.com, 2020

9,71 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Je ľavá tou pravou?

Hoci je tento príbeh úplne nový, jeho hrdinov poznáte odmalička a kadečo ste už spolu preskákali. Nepohnete sa bez nich ani na krok a oni s vami pôjdu aj na kraj sveta. Ale... Čítať viac

Vek
5 - 105
Vydavateľstvo
Full Circle + SomTvor.com, 2020
Počet strán
48

Hoci je tento príbeh úplne nový, jeho hrdinov poznáte odmalička a kadečo ste už spolu preskákali. Nepohnete sa bez nich ani na krok a oni s vami pôjdu aj na kraj sveta. Ale pozor, ak sa raz rozhodnú ísť každý po svojom! To môže skončiť všelijako... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
10,99 €

9,71 €

-12 %
Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 30 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Je ľavá tou pravou? - Rasťo Michalik, Rasťo Michalik (ilustrátor), Full Circle + SomTvor.com, 2020
9,71 €

Viac o knihe

Hoci je tento príbeh úplne nový, jeho hrdinov poznáte odmalička a kadečo ste už spolu preskákali. Nepohnete sa bez nich ani na krok a oni s vami pôjdu aj na kraj sveta. Ale pozor, ak sa raz rozhodnú ísť každý po svojom! To môže skončiť všelijako, ale začína to väčšinou tak, že si začnú obliekať každý inú ponožku!

A práve vtedy začína neuveriteľný príbeh o dvoch nohách, ktoré spolu prestanú vychádzať a rozhodnú sa rozísť. Zábavná aj nežná knižka o hľadaní porozumenia, v ktorej sa možno nájdete aj vy. Tak ak si doma radi čítate rozprávky, táto by vás mohla baviť rovnako ako vaše deti.

Poteší všetky deti od 5 do 105 rokov.
Čítať viac
Originálny názov
Can Left Be Right?
Počet strán
48
Väzba
pevná väzba
Rozmer
153×195 mm
Hmotnosť
240 g
ISBN
9788097363208
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
5 - 105
Naše katalógové číslo
756329
Ilustrácie
Vydanie
1
Štýl
humorný
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Full Circle + SomTvor.com
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

8 hodnotení

6
0
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Ak hľadáte knihu, pri ktorej si oddýchnete, no zároveň uvedomíte častokrát zabúdané životné pravdy, ste tu správne. Knižka je písaná detským štýlom a ponúka veľa myšlienok, ktoré by si dospelí rozhodne mali pripomínať častejšie. Číta sa rýchlo a vtipné a trefné ilustrácie dopĺňajú celkový dojem - jedna veľká pohodovka. S dávkou zamyslenia.
Jediné, čo ma zamrzelo, je počet gramatických chýb na relatívne malý počet strán.. Samozrejme, nie všetko sa vždy dá zachytiť, no takých slovenčinárov to párkrát zabolí.
Inak veľmi odporúčam, keď už nič, budete mať dobrý pocit, že ste prečítali knihu.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

10
Hlad - Jozef Karika, 2021
Práve čítam
Hlad

Som Veronika. Od mala milujem knihy, no istý čas, asi štyri roky som nechytila knihu ani do ruky. Viem, hanba mi. Boli na to rôzne dôvody, no opäť som našla motiváciu v živote a vrátila som sa ku knihám. Minuloročný challenge nekúpiť si ani jednu knihu, lebo doma mám asi 500 neprečítaných kníh, som úspešne zvládla a začala som čítať tie. Škoda, že nie všetky sú na Martinuse (veľmi veľa ich je veľmi starých) a nemôžem si ich dať do virtuálnej martinusáckej knižnice. Tento rok som si dala okrem knižnej výzvy aj challenge, za mesiac si kúpiť len jednu knihu. Ale dostať ako darček ich môžem aj sto. :D Plus mám vášeň pre varenie, pečenie a kreovanie čohokoľvek. Výletov nevynímajúc. A na opustený ostrov by som si zobrala ešte knihu Biely Bim, čierne ucho (Gavriil Trojepoľskij). :)

Veronika Znamenáková
Overený zákazník
14.1.2023
Svet nie je len čierny, alebo biely.
Je plný všakovakých momentov a situácií a presne o tom kniha rozpráva.
Skutočne je od 5 do 105 rokov - každý si z nej zoberie to, čo potrebuje.
Čítať viac
Mirka
Neoverený nákup
2.9.2020
Knižka pre každého
Toto je presne ten druh knižky, ktorá rozpráva príbeh vo viacerých vrstvách. Malé dieťa si z neho zoberie zábavny príbeh o Ľavačke a Pravošovi s krásnymi ilustráciami. Staršie deti zachytia rôzne podobnosti a odkazy a dospelý uvidí rozprávanie o vzťahoch ako ich zažíva každý z nás. Ako Malý princ od Exupéryho , ktorý odvíja príbeh podľa toho, kto ho číta, tak aj Je ľavá tou pravou? prinesie čitateľovi presne to, na čo sa zameria. A každé čítanie tak môže byť úplne iné. Určite odporúčam. :) Čítať viac
Danka
Neoverený nákup
16.8.2020
Krasne
Krasna kniha.Precitana za jeden vecer.Krasna,jednoducha,mila.Kniha ktora pohladi dusu.Svojim textom,svojimi kresbami.Uz viem,co podarujem najblizsie ludom v mojom okoli.Darovat knihy je odvaha,toto je pohladenie duse a mala velka radost.Drzim autorovi palce v dalsej tvorbe. Čítať viac
Alena Veselá
Overený nákup
16.7.2020
Jedna z najkrajších kníh aké sme čítali
V prvom rade ma zaujala kniha svojim názvom. A potom krásnou ilustráciou. Akosi som vedela, že túto knihu nemusím ísť obhliadnuť do kníhkupectva a môžem ju rovno objednať. A nesklamala. Práve naopak - veľmi príjemne prekvapila a zaradila sa hneď k najkrajším knihám, aké v knižnici máme. Nechcem prezrádzať pointu, bola by škoda keby nový čitateľ vedel "o čom", lebo práve to kam sa kniha ubrala ma úplne očarilo. Písaná je s humorom, ale má neuveriteľnú hĺbku. Prináša múdrosť s ľahkosťou, nie mentorovaním. Naozaj krásna krásna knižka, ktorá by podľa môjho názoru mala byť v každej knižnici. A dovolím si povedať, že nielen v domácnosti s deťmi. Aj vnímavý dospelý pochopí jej myšlienku a môže si ju v živote cez Ľavačku a Pravoša uvedomiť v tej pravej chvíli. Ilustrácie sú úžasné. Ľahké, vtipné, výstižné. Obdivujem ľudí, ktorý vedia obrázkom vyjadriť tak veľa. A už teraz mi je jasné, že tak ako z iných knižiek máme ustálené mená pre komáre či holuby, tak odteraz budú u nás nohy už len Ľavačka a Pravoš. Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Celý život nás nosia, posúvajú z miesta na miesto, od jedného “postoja” k inému... Vždy ma bavila jasná symbolika, cez ktorú nám dáva život návod na jeho pochopenie. Ak ešte neviete, čo všetko sa dá o nás vyčítať z nôh, keď sa to doteraz robilo len z rúk, tak si prečítajte tento príbeh a možno sa v ňom nájdete aj vy. Je pritom úplne jedno, či vykročíte pravou alebo ľavou, pustiť sa do tejto knižky je rozhodne dobrý krok.”
ADELA VINCZEOVÁ, televízna moderátorka

„Čo ak nie je všetko podľa našich predstáv? Je to dôvod na sklamanie? Trochu vážny a trochu smiešny príbeh pre všetky generácie vám ukáže, že keď sa na svet pozrieme bez predsudkov, tak ten svet môže vyzerať úplne inak.”
SHOOTY, karikaturista

„Pamäť rada zahmlieva predchádzajúce zlyhania.“