25x Balla - Balla, Koloman Kertész Bagala, 2021

19,91 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

25x Balla

Veľa ste už počuli o Ballovi – jednom z najprekladanejších a najkvalitnejších autorov Slovenska? Je teda načase prečítať si 25 poviedok, ktoré spisovateľ vybral do tejto... Čítať viac

Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala, 2021
264 strán
4-5 hodín čítania

Veľa ste už počuli o Ballovi – jednom z najprekladanejších a najkvalitnejších autorov Slovenska? Je teda načase prečítať si 25 poviedok, ktoré spisovateľ vybral do tejto antológie vydanej pri príležitosti 25. výročia od debutu... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,91 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 11 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
25x Balla - Balla, Koloman Kertész Bagala, 2021
19,91 €

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac o knihe

Táto kniha je dostupná aj ako súčasť kolekcie všetkých kníh limitovanej edície ExEdícia!

Veľa ste už počuli o Ballovi – jednom z najprekladanejších a najkvalitnejších autorov Slovenska? Je teda načase prečítať si 25 poviedok, ktoré spisovateľ vybral do tejto antológie vydanej pri príležitosti 25. výročia od debutu.
Čítať viac
Počet strán
264
Väzba
pevná väzba
Rozmer
135×205 mm
Hmotnosť
406 g
Rok vydania
2021
Edícia
ExEdícia
Naše katalógové číslo
1233381
Štýl
filozofický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
25x Balla - Balla, Koloman Kertész Bagala, 2021
Zuska Kepplová - Sada troch kníh - Zuska Kepplová, Koloman Kertész Bagala, 2017
46,91 €

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
3.1.2022
Výborné
Nový rok som nemohla začať lepšie ako výbornou zbierkou poviedok od Ballu, ktorá vyšla vrámci Exedície vydavateľstva KKBagala. Vskutku skvelo vybraná skladba príbehov, do ktorých autor vnáša veľkú časť seba, svoje názory a úvahy. Je preňho príznačné písanie v metaforách, na druhej strane si ale nedáva servítku pred ústa a všetky jeho diela vyznievajú realisticky.
A o čom vlastne sú jednotlivé poviedky v tejto knihe? O živote! O jednotlivcoch, národe, migrantoch,... Stvárňuje v nich ľudské zlo, bolesť, skepticizmus, negativizmus, osamelosť, outsiderstvo, neveru, zlyhávanie v telesnej oblasti, vnútorný boj človeka a jeho rozkol, pričom väčšina príbehov je pochmúrnych, avšak autor sa nevyhýba irónii, sarkazmu a vo viacerých príbehoch nájdete sexuálny podtón. Nič však nepôsobí nútene, naopak, všetko je uveriteľné a čitateľ je častokrát nútený premýšľať. Postavy sú výborne prepracované a nájdeme tu aj také, ktoré žijú v kufri, ale nejde o nič iné, ako o zobrazenie protikladov medzi normálnym a nenormálnym.
Ja osobne autorovi žeriem skoro všetko aj s navijakom, zrejme som naladená na jeho vlnovú dĺžku. Ja vám odporúčam skúsiť jeho diela. Nie sú to krásne ľúbozvučné romániky plné veľkej dokonalej lásky, ale ak dokážete čítať medzi riadkami, môžu vám veľa dať. I keď bola táto edícia limitovaná množstvom i časom, ku jednotlivým autorovým knihám sa dá stále dostať a fajnšmekri nebudú určite sklamaní.
Z tejto zbierky by som ešte chcela vyzdvihnúť poviedky, ktoré ma emočne zasiahli najviac a majú pre mňa niečo do seba: BOJ (z knihy Gravidita), STOLIČKA (Cudzí) a dokonalá je rozsiahlejšia poviedka CVERGLI (Oko). Tak neváhajte a vyskúšajte diela nášho PÁNA spisovateľa.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

Balla je majster slova, je niekedy kafkovsky absurdný, hrá sa s jazykom aj čitateľom, v niektorých zdanlivo nevypointovaných príbehoch ponúka ako na podnose pocit tragikomickosti a tuposti všedného života, aby vzápätí na inom mieste prišiel s vetou, ktorú si budete pamätať ešte týždeň. Nemusíte s ním zdieľať pohľad na svet, ale musíte uznať, že jazyk ovláda brilantne.
Tomáš Fedorko

Balla je stále rovnako autenticky a naplno naštvaný na seba i na svet a tomuto veľmi ľudskému naštvaniu sa dá napriek i vďaka sofistikovanému literátskemu prekrytiu veľmi dobre veriť. Práve v tom je Ballova autentickosť, v tom je skutočná hodnota jeho písania.
Peter Darovec

Jazda Ballovým vlakom stojí za to, krajinou za oknami je síce nevábne Slovensko súčasnosti, spolucestujúcimi sú obskúrne postavičky slovenského mikrosveta – stretnúť tu možno kohokoľvek, mafiána, kanibala, sestričku pracujúcu v cudzine, sprievodcu i priateľa z detstva – ale autorove sarkastické až hyperbolické komentáre robia aj z ubíjajúcej reality zaujímavé predstavenie, ktorému nechýba humor a spád. Absurdita, irónia a grotesknosť nie sú únikom od skutočnosti, ale jej skoncentrovaním cez zväčšovacie sklo autorovho skúmavého pohľadu zameraného na detaily každodennosti.
Dalfar

Jen jakoby mimochodem komentuje Balla jevy, postoje a mentalitu posttotalitního Slovenska, což se dle mého soudu v české literatuře zatím bohužel nikomu s takovou grácií nedaří. Balla nepíše normálně. Každý z jeho hrdinů je sice materiálem pro psychoterapeuta, ale čtení je to mimořádné.
Bianca Bellová

Kúpte spolu
25x Balla - Balla, Koloman Kertész Bagala, 2021
Zuska Kepplová - Sada troch kníh - Zuska Kepplová, Koloman Kertész Bagala, 2017
46,91 €

„Táta říka, že jen zřídka se dělají špatná rozhodnutí. Nejdůležitější je, aby je člověk udělal a držel se jich. “

Pohádka - Jonas T. Bengtsson, 2013
Pohádka
Jonas T. Bengtsson