Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Ako sa z Freuda stal FREUD - Adam Phillips, Hadart Publishing, 2021

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ako sa z Freuda stal FREUD - Adam Phillips, Hadart Publishing, 2021
Ako sa z Freuda stal FREUD - Adam Phillips, Hadart Publishing, 2021

Ako sa z Freuda stal FREUD

Zrod psychoanalytika

Ako sa z Freuda stal FREUD je príbeh mladého Sigmunda a jeho životného osudu, ktorý ho priviedol k titulu otec psychoanalýzy. Adam Phillips, popredný odborník venujúci sa... Čítať viac

Vydavateľstvo
Hadart Publishing, 2021
Počet strán
196

Ako sa z Freuda stal FREUD je príbeh mladého Sigmunda a jeho životného osudu, ktorý ho priviedol k titulu otec psychoanalýzy. Adam Phillips, popredný odborník venujúci sa Freudovmu životu, sa zameral na doteraz nezdokumentovaný život mladého chlapca... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 7 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Ako sa z Freuda stal FREUD - Adam Phillips, Hadart Publishing, 2021
14,90 €

Viac o knihe

Ako sa z Freuda stal FREUD je príbeh mladého Sigmunda a jeho životného osudu, ktorý ho priviedol k titulu otec psychoanalýzy.

Adam Phillips, popredný odborník venujúci sa Freudovmu životu, sa zameral na doteraz nezdokumentovaný život mladého chlapca vyrastajúceho v moravskom mestečku Příbor až po kariéru úspešného akademika a lekára. Freud bol najstarším, a protežovaným, synom židovských prisťahovalcov z východnej Európy. Phillips naznačuje, že psychoanalýza, ktorú Freud vymyslel, je odrazom psychológie imigranta. Psychoanalýza bola Freudov spôsob, ako sa vyrovnával s osudom Židov v Európe na konci 19. a začiatku 20. storočia. Bolo to obdobie paradoxov na jednej strane nebývalej slobody, na druhej rýchlo rastúceho útlaku.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
1296525
Počet strán
196
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×210 mm
Hmotnosť
339 g
ISBN
9788099941589
Rok vydania
2021
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Hadart Publishing
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

2 hodnotenia

1
0
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

17

...mám rada, keď v knihe nájdem myšlienku, ktorá ma osloví až tak, že si ju zapíšem a vraciam sa k nej... Mnohé z nich nájdete aj v mojich recenziách kníh... Momentálne vyhľadávam životopisy umelcov, najmä maliarov a našla som záľubu v cestopisoch.

Jana Pešková
Overený zákazník
12.2.2023
ani úvod...
Ja som to, žiaľ, nedala. Naozaj som sa snažila prvých 50 strán, ale priveľa filozofických úvah, priveľa cudzích slov, priveľa dejín židovského národa a kolektívnej viny.
Mám rada životopisy, ale také beletrizované.
Čítať viac
21
Ráma II - Arthur C. Clarke, Gentry Lee, 2023
Práve čítam
Ráma II

O knihách, čo ma zaujali, píšem aj tu: https://www.instagram.com/monikabelinova/

Monika Bělinová
Overený zákazník
11.12.2021
Obohacujúce čítanie
“...psychoanalýza ľuďom užitočným spôsobom komplikuje život, pretože im ukazuje, ako veľmi komplikovaní sú oni sami.”

Adam Phillips v knihe Ako sa z Freuda stal FREUD dokumentuje život otca psychoanalýzy, Sigmunda Freuda, presnejšie najmä prvých 50 rokov. Freud pochádzal z rodiny židovských prisťahovalcov a jeho neľahké detstvo odohrávajúce sa v komplikovanej dobe malo zásadný vplyv na jeho smerovanie. Na pozadí historických, politických a sociálnych súvislostí a osude Židov v Európe koncom 19. a začiatkom 20. storočia sa dozvedáme, čo všetko Freuda formovalo a stálo za zrodom jeho diela.

Freudovi vďačíme za to, že o ľudskom živote dokážeme rozmýšľať iným spôsobom, že to, čo sme schopní vidieť, je úzko previazané s tým, k čomu sme slepí a mnoho problémov je zakorenených v detstve.

“Detstvo je príbeh, ktorý si dospelí ľudia o sebe vytvoria. A práve takýto príbeh sa ujal. A ujala sa aj psychoanalýza ako príbeh o tom, prečo by na príbehoch z detstva mohlo záležať.”

Phillips napísal skvelú biografickú esej, ktorá sa výborne číta a povie veľa nielen tým, ktorí sa zaujímajú o Freuda, psychoanalýzu a psychológiu, ale aj ľuďom, ktorí by do týchto vôd chceli len nazrieť. Okrem pútavého a obohacujúceho textu v nej nájdete aj fotografie z Freudovho života a nesmie chýbať ani legendárny gauč.

Ja som si čítanie veľmi užila, vypísala som si mnoho inšpiratívnych myšlienok a radím ju k tomu najlepšiemu z kategórie náučnej literatúry za tento rok. A obálka je rovnako úžasná ako obsah!
Čítať viac

Recenzie, kritiky

"Inteligentná a umne napísaná kniha."
Steven Marcus, The New York Times

"Skôr životopisná esej než komplexná biografia, keďže končí, keď mal Freud 50 rokov. Je to krásna, zrozumiteľná a veľmi poučná kniha."
Helen Meany, Irish Times

"Adam Phillips je jeden z najzanietenejších autorov píšucich o psychoanalýze... Jeho vlastný obdiv ku kráse a sile psychoanalýzy výborne poslúžil jemu aj čitateľom."
Vivian Gornick, New York Times Book Review

„Život pozostáva z malých rozhodnutí, ktoré robíme, z jednotlivých momentov, ktoré majú moc všetko zmeniť.“

Kniha stratených mien - Kristin Harmel, 2021
Kniha stratených mien
Kristin Harmel