Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ

49,49 €

Pridajte do košíka a poštovné máte zadarmo :)
Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ
Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ

Falšování potravin

    Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Verlag Dashöfer CZ
    Počet strán
    114

    Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie kvality výrobkov, za akých podmienok môže... Čítať viac

    • Špirálová väzba
    • Čeština

    49,49 €

    U dodávateľa
    Posielame do 12 – 17 dní

    Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
    Falšování potravin, Verlag Dashöfer CZ
    49,49 €

    Viac o knihe

    Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie kvality výrobkov, za akých podmienok môže falšovanie potravín predstavovať ohrozenie zdravia a života spotrebiteľov, vymedziť rizikové komodity a spôsoby falšovania potravín, charakterizovať laboratórne metódy vhodné na odhalenie falšovania potravín a diskutovať o ich nevýhodách a obmedzeniach. Porozumenie problematike falšovania potravín zo strany pracovníkov potravinárskeho priemyslu, obchodníkov i laboratórií uskutočňujúcich testovanie potravín je jedným z nevyhnutných nástrojov boja proti podvodom a v dôsledku vedie k zvyšovaniu kvality a dôveryhodnosti potravín na tuzemskom trhu.

    Za falšovanie potravín sa považuje úmyselné odchýlenie sa od legislatívnych požiadaviek alebo klamanie spotrebiteľa uskutočňované za účelom finančného zisku. Zvyčajne možno spätne vysledovať, či k falšovaniu došlo z úmyslu prevádzkovateľa potravinárskeho podniku získať neoprávnenú konkurenčnú výhodu, v dôsledku hrubej technologickej nedisciplinovanosti alebo išlo o zásadnú neznalosť.

    Publikácia je v českom jazyku.

    Obsah:
    • Úvod do problematiky falšovania
    • Metódy hodnotenia autenticity a detekcie falšovania potravín
    • Falšovanie spôsobov produkcie a zapracovania potravín
    • Falšovanie mäsa a výrobkov z mäsa
    • Falšovanie rýb a výrobkov s podielom rýb
    • Falšovanie mlieka a výrobkov z mlieka a s podielom mlieka
    • Falšovanie výrobkov s podielom vajec
    • Falšovanie jedlých tukov a olejov
    • Falšovanie včelieho medu
    • Falšovanie výrobkov z ovocia
    • Falšovanie výrobkov zo zeleniny
    • Falšovanie obilnín a výrobkov z nich
    • Falšovanie korenia a aróm
    • Falšovanie kakaa, čokolády a výrobkov s podielom kakaa a čokolády
    • Falšovanie kávy
    • Falšovanie čaju a výrobkov na báze čaju
    • Falšovanie vína
    • Falšovanie liehovín
    Čítať viac
    Počet strán
    114
    Väzba
    špirálová väzba
    Rozmer
    210×297 mm
    Hmotnosť
    339 g
    ISBN
    9788087963883
    Naše katalógové číslo
    702883
    Jazyk
    čeština
    Vydavateľstvo
    Verlag Dashöfer CZ
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

    V říši vlka - David Gemmell, 2006
    V říši vlka
    David Gemmell