Herkunft - Saša Stanišić, Klett, 2019

43,01 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Herkunft - Saša Stanišić, Klett, 2019
Herkunft - Saša Stanišić, Klett, 2019

Herkunft

Herkunft ist ein Buch über den ersten Zufall unserer Biografie: irgendwo geboren werden... Čítať viac

Vydavateľstvo
Klett, 2019
368 strán
5 hodín čítania

Herkunft ist ein Buch über den ersten Zufall unserer Biografie: irgendwo geboren werden... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Nemčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Odkiaľ si - Saša Stanišić, Odeon, 2021
Pevná väzba
Slovenčina, 2021
Na sklade 2 ks

Naši škriatkovia odporúčajú

Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024

Viac o knihe

Herkunft ist ein Buch über den ersten Zufall unserer Biografie: irgendwo geboren werden. Und was danach kommt.
Herkunft ist ein Buch über meine Heimaten, in der Erinnerung und der Erfindung. Ein Buch über Sprache, Schwarzarbeit, die Stafette der Jugend und viele Sommer. Den Sommer, als mein Großvater meiner Großmutter beim Tanzen derart auf den Fuß trat, dass ich beinahe nie geboren worden wäre. Den Sommer, als ich fast ertrank. Den Sommer, in dem die Bundesregierung die Grenzen nicht schloss und der dem Sommer ähnlich war, als ich über viele Grenzen nach Deutschland floh.

Herkunft ist ein Abschied von meiner dementen Großmutter. Während ich Erinnerungen sammle, verliert sie ihre. Herkunft ist traurig, weil Herkunft für mich zu tun hat mit dem, das nicht mehr zu haben ist.
In Herkunft sprechen die Toten und die Schlangen, und meine Großtante Zagorka macht sich in die Sowjetunion auf, um Kosmonautin zu werden.

Diese sind auch Herkunft: ein Flößer, ein Bremser, eine Marxismus-Professorin, die Marx vergessen hat. Ein bosnischer Polizist, der gern bestochen werden möchte. Ein Wehrmachtssoldat, der Milch mag. Eine Grundschule für drei Schüler. Ein Nationalismus. Ein Yugo. Ein Tito. Ein Eichendorff. Ein Sasa Stanisic.

Čítať viac
Počet strán
368
Väzba
pevná väzba
Rozmer
147×222 mm
Hmotnosť
600 g
ISBN
9783630874739
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
698359
Jazyk
nemčina
Vydavateľstvo
Klett
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

6 hodnotení

5
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

29.5.2021
Priznám sa, autorovmu rozprávaniu som spočiatku nevedela prísť na chuť. Chaoticky sa tu striedali roky a udalosti, ktorým som poriadne nerozumela a v ktorých som mala príšerný zmätok. Na prvý pohľad na seba nenadväzovali, ale časom som si začala uvedomovať, že tvoria akúsi slučku sťahujúcu sa okolo krku ako povraz a nenechajú čitateľa na pokoji, kým spolu s postavami príbeh neuzavrie. Nenechajte sa preto odradiť začiatkom, v ktorom sa možno budete strácať, je to skutočne len prvých pár strán nejasností, po ktorých nasleduje znamenitý príbeh.
Nepatrí k tým najlepším odeonkám, aké som doposiaľ prečítala, o tom si klamať nebudeme, ale aj napriek tomuto faktu má niečo do seba. Predsa len je výnimočná, živá a kričí z nej dojem, že potrebuje svetu vykričať holú pravdu, neprikrášlenú a nezaobalenú do zbytočných omáčok. Saša Stanišić si nekladie servítku pred ústa, hovorí veci tak, ako sú – drsne, pravdivo a čestne odpovie čitateľovi na každú otázku, ale zároveň ho neoberie o možnosť čítať medzi riadkami.
Oceňujem najmä originálny nápad s alternatívnym koncom, kde si čitateľ sám zvolí vyvrcholenie príbehu a kde sa posúva nie stránku po stránke, ale tak, ako inštrukcie kážu. Táto drobná hra dotvára čarovno už aj tak nezabudnuteľného príbehu.
Výborné čítanie vhodné pre tých, ktorí nevyhľadávajú napätie a akciu, skôr sa radšej zamerajú na myšlienkové pochody postáv a memoáre z detských čias.
Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Malá
Overený zákazník
18.5.2021
Bibliografie veľmi nečítam, ale táto kniha ma veľmi milo prekvapila.
Autor nám rozpráva o svojom vlastnom živote. Nie je to žiadny vymyslený príbeh o cudzom človeku ale prostredníctvom tejto knihy nám dáva nahliadnuť do svojho života.
V knihe sa môžeme pozrieť na to, aké je to prisťahovať sa z odlišnej krajiny, s inými zvykmi, tradíciami a v nepodstatnom rade aj s iným zmýšľaním a snažiť sa do novej krajiny zapadnúť a nájsť si nový domov.
Príbeh je skvelý, vtipný a miestami ironický ale na druhej strane je smutný až tragický.
Veľmi sa mi páčil kontrast toho, ako autor zbieral svoje spomienky na svoj život a jeho stará mama spomienky pomaly strácala kvôli chorobe.
Každá jedna postava v knihe bola zaujímavá a chcela som o nich vedieť viac. Najviac mi však prirástla k srdcu práve jeho stará mama.
Kniha bola originálne napísaná sem tam až poeticky. Niekedy som sa strácala v texte, ale beriem to tak, že nám autor chcel navodiť pocit, ktorý majú ľudia, ktorý prichádzajú o pamäť a spomienky sa im miešajú. Autor preskakoval ako v čase, tak aj v miestach a nechal svojím myšlienkam voľný priechod.
Čítať viac
Marie Jost
Neoverený nákup
22.11.2020
Kniha je protkaná příjemným humorem, často nabádá k zamyšlení, ale často také vyloudí na čtenáři úsměv.
Velmi ji doporučuji, velice jsem se při čtení pobavila.
Čítať viac

„Veci, ktoré nás navždy zmenia sa dejú bez toho, aby sme vedeli, že sa stanú. A vo chvíli, ktorá vyzerá ako všetky ostatné, sa srdcia lámu, alebo hoja. A čas, ktorý plynie vytrvalo a s istotou, sa mimo hodín odtrhne z reťaze. Život sa môže zmeniť za malú chvíľu a potom človeku trvá celý život, kým tej zmene porozumie.“

Diera v čase - Jeanette Winterson, 2016
Diera v čase
Jeanette Winterson