Atlas depresie
E-kniha

Kniha Atlas depresie skúma depresiu z osobného, kultúrneho a odborného hľadiska. Andrew Solomon čerpá z vlastnej skúsenosti s chorobou, z rozhovorov s ľuďmi s depresiou, ale aj... Čítať viac

Vydavateľstvo
Literárna bašta, 2023
636 strán
9 hodín čítania

Kniha Atlas depresie skúma depresiu z osobného, kultúrneho a odborného hľadiska. Andrew Solomon čerpá z vlastnej skúsenosti s chorobou, z rozhovorov s ľuďmi s depresiou, ale aj osobnosťami z lekárskeho, politického, ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

27,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Atlas depresie - Andrew Solomon, Literárna bašta, 2023
E-kniha
27,99 €

Viac o e-knihe

Kniha Atlas depresie skúma depresiu z osobného, kultúrneho a odborného hľadiska. Andrew Solomon čerpá z vlastnej skúsenosti s chorobou, z rozhovorov s ľuďmi s depresiou, ale aj osobnosťami z lekárskeho, politického, filozofického a farmaceutického prostredia a odhaľuje tak zložitú mnohorozmernosť diagnózy 21. storočia.
Táto kniha je určená ľuďom, ktorí depresiou trpia, trpeli alebo ju prežívali so svojimi blízkymi, ale aj pre čitateľky a čitateľov, ktorí chcú tomuto duševnému ochoreniu porozumieť. Je to kniha pre nás všetkých.
Čítať viac
Originálny názov
The Noonday Demon: An Atlas of Depression
Počet strán
636
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2433563
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Literárna bašta
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

30.1.2024
Kniha, ktorá mi brutálne zmenila pohľad na svet
Autor v knihe spomínal, že mu terapeutka pomohla obnoviť si spomienky na znásilnenie, aby zistila jeho príčinu depresie. Tomu neverím, to nie sú jeho spomienky, pomyslel som si a čítal som ďalej. Po prečítaní vety: „Keď mu terapeutka pomohla obnoviť pamäť po znásilnení“, sa mi zjavil útržok mojej zahmlenej spomienky, ako nevinná detská hra, pokus o sex. Z tej spomienky som dokonca nemal žiadny zlý pocit! Ale ani z ďaleka to nebola hra a ani zďaleka to nebolo dobrovoľné a nešlo o pokus!!! Po skúmaní pocitov a vyšetrovaní samého seba sa mi veľmi živé a extrémne bolestivé spomienky vrátili a pocity za zmenili. Čakal som na moju popravu počas bolestivého znásilňovania. Môj 11 ročný mozog sa rozhodol vymazať si pamäť a poprieť realitu, aby sa z toho nezrútil. Stratu pamäti mohol taktiež spôsobiť extrémny nedostakok kyslíka.

Po 25 rokoch som sa rozpamätal na moje znásilnenie a dusenie s cieľom zabiť ma, ktoré som takmer neprežil, keď som mal 11 rokov. Z môjho zadku po zatlačení striekala krv a ja som nevedel prečo. Moje zadusenie prerušila v posledných sekundách páchateľova sestra. Páchateľ bol v beztrestnom veku a chcel to využiť. Vraj sa musí poponáhľať, kým je ešte beztrestný!

Keďže som našiel príčinu môjho nešťastia, táto bolesť sa stala mojim palivom na zmenu môjho života.

Táto kniha mi pomohla rozpamätať sa, preto ju musím vyzdvihnúť na knihu všetkých kníh. Aj keď nesúhlasím s názormi v tejto knihe, že depresia je vážna choroba. Stačí sa len rozpamätať a máte paliva koľko len chcete. Podľa mňa je depresia prirodzená reakcia a prílišná adaptácia na chorú spoločnosť!! Depresiou trpia optimisti, ktorí už nedokážu byť optimistami. Byť dobre adaptovaný na chorú spoločnosť nie je meradlom zdravia. Autor túži po smrti, ale nakoľko žije pre názor druhých, snažil sa nakaziť HIDS, neúspešne. Na konci knihy spomínal, že sa mu depresia stále vracia. Lieči sa na ňu už vyše 20 rokov s troma druhmi antidepresív. Jeho otec vlastní farmaceutickú firmu na výrobu antidepresív.

Túto knihu už viac nepotrebujem, pretože po rozpamätaní sa som zistil, že žiadnu depresiu nemám!!
Čítať viac

„Hľadať záblesk nádeje v temnote nie je prejavom slabosti.“

Cilkina cesta - Heather Morris, 2020
Cilkina cesta
Heather Morris