Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021

9,01 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021

Odpoledne křesťanství

Odvaha k proměně

Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti... Čítať viac

Vydavateľstvo
Nakladatelství Lidové noviny, 2021
Počet strán
268

Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti náboženství, kultury a společnosti. Současnou krizi církve představuje... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

9,01 €

-17 %
Pôvodná cena: 10,95 €
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021
9,01 €

Viac o knihe

Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti náboženství, kultury a společnosti. Současnou krizi církve představuje autor jako přechod do nové etapy dějin křesťanství. Hledá cestu, která by křesťanství vyvedla z jeho dosavadních institucionálních i mentálních hranic, pomohla mu překonat nostalgii po jeho premoderní podobě i jeho novověkou formu jednoho ze světonázorů. Předkládá vizi křesťanství budoucnosti jako ekumenického společenství, schopného nově a hlouběji porozumět vlastním zdrojům i aktuálním problémům doby.

Církev a její víra je křesťanská, nakolik je velikonoční: umírá a vstává z mrtvých. Jsou mnohé podoby víry na osobní rovině i na cestě církve dějinami, které jednou musí odumřít. Někdy věřící při odumírání navyklé podoby víry procházejí velkopáteční temnotou, pocitem, že je Bůh opustil. Ale kdo v těchto temných nocích vytrvá, dřív nebo později může zakusit světlo velikonočního rána, proměnu své víry.

Čítať viac
Počet strán
268
Väzba
pevná väzba
Rozmer
160×210 mm
Hmotnosť
620 g
ISBN
9788074228247
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1254707
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Nakladatelství Lidové noviny
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

7.1.2022
Najnovší Halík
Prináša skvelú "analýzu" čias, ktoré žijeme aj vo svetle pontifikátu pápeža Františka. Zasadzuje vieru do "tekutej" doby, kladie si otázky ako sa prejavuje Boh v našich životoch dnes, a načrtáva možnosti spoločnej cesty, počúvania a porozumenia v globálnej rozbitej spoločnosti.
"Žijeme nielen epochu zmien, ale zmenou epichy," tvrdí pápež František.
Halík sa dotýka aj problémov populizmu, nacionalizmu a fundamentalizmu a hľadá odpovede kresťanstva na ne, v rozdelených cirkvách. Skúma terapeutický potenciál viery v rozdelených spoločnostiach.
Hľadá Boha" vo všetkých veciach", hovorí o vyslobodení z nášho vlastného monológu a nutnosť jeho premeny v dialóg a otvorenosť. Tu vidí svetlo nádeje v ťažkých dobách.
Čítať viac

„Niekedy je všetko čo máme okamih. Neexistujú žiadne opakovania. Všetko, čo sa niekedy stalo, robí život životom.“