Zákony 2021 III/A - Pracovnoprávne vzťahy a BOZP, Minimálna mzda -
Zákony 2021 III/A - Pracovnoprávne vzťahy a BOZP, Minimálna mzda
7,00 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Zákony 2021 III/A - Pracovnoprávne vzťahy a BOZP, Minimálna mzda

Zákonník práce, Služby zamestnanosti, Inšpekcia práce, Zamestnávanie, Ochrana osobných údajov

    Na sklade
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o., 2021
    Séria
    Zákony 2021
    Edícia
    Zákony

    Vydavateľstvo PORADCA každý rok k 1. 1. vydáva úplné znenie zákonov a súvisiacich právnych predpisov – ZÁKONY. Publikácia Zákony III časť A obsahuje najdôležitejšie právne predpisy z pracovnoprávnej oblastí, miezd, zamestnanosti, BOZP a správneho práva...

    Čítaj viac

    7,00 €

    Na sklade, objednávajte však rýchlo

    Odporúčané tituly a kolekcie

    7,00 €

    Viac o knihe

    Vydavateľstvo PORADCA každý rok k 1. 1. vydáva úplné znenie zákonov a súvisiacich právnych predpisov – ZÁKONY. Publikácia Zákony III časť A obsahuje najdôležitejšie právne predpisy z pracovnoprávnej oblastí, miezd, zamestnanosti, BOZP a správneho práva. Publikácia obsahuje sedem tematicky zameraných kapitol. Zákony sú učené podnikateľom, zamestnávateľom a zamestnancom, pedagogickým pracovníkom, úradom práce i študentom vysokých škôl. Zmeny účinné od 1. 1. 2021 sú v textoch zákonov zvýraznené tučným písmom a posunuté účinnosti šikmým písmom.

    Zákony III časť A obsahujú právne predpisy, bez ktorých by nemohol zamestnávateľ zamestnávať. Všetky právne predpisy obsahujú novelizácie k 1. 1. 2021.
    Základným právnym predpisom je Zákonník práce, ktoré nájdete v prvej kapitole a druhá kapitola obsahuje mzdové predpisy. Zamestnávaním na Slovensku a zamestnávaním príslušníkov tretích krajín sa zaoberá zákon o službách zamestnanosti a zákon o pobyte cudzincov a tiež zákon o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov, ktoré sa nachádzajú v tretej kapitole.
    Medzi zamestnancov patria aj pedagogickí zamestnanci. Zákon o pedagogických zamestnancoch upravuje práva a povinnosti pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca, ich pracovnú činnosť a profesijný rozvoj, pôsobnosť Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, kontrolu v profesijnom rozvoji, správne delikty a Centrálny register pedagogických zamestnancov, odborných zamestnancov a ďalších zamestnancov škôl a školských zariadení. Právny predpis sa nachádza v štvrtej kapitole.
    Ďalšie kapitoly obsahujú právne predpisy týkajúce sa kolektívneho vyjednávania, združovania sa občanov, BOZP, nelegálneho zamestnávania a ochrany osobných údajov.

    Zákonník práce (1. kapitola)
    ZÁKON č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce

    Mzdové predpisy (2. kapitola)
    ZÁKON NR č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde
    NARIADENIE VLÁDY SR č. 324/2019 Z. z., ktorým sa ustanovuje suma minimálnej mzdy na rok 2020
    NARIADENIE vlády SR č. 388/2002 Z. z. o úprave náhrady za stratu na zárobku po skončení pracovnej neschopnosti alebo pri invalidite
    ZÁKON č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    ZÁKON NR SR č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch

    Zamestnanosť (3. kapitola)
    ZÁKON č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    VYHLÁŠKA MPSVaR SR č. 106/2013 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    ZÁKON č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    ZÁKON č. 351/2015 Z. z. o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov na výkon prác pri poskytovaní služieb a o zmene a doplnení niektorých zákonov

    Pedagogickí zamestnanci (4. kapitola)
    ZÁKON č. 138/2019 Z. z. pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

    Kolektívne vyjednávanie a združovanie občanov (5. kapitola)
    ZÁKON č. 2/1991 Zb. o kolektívnom vyjednávaní
    ZÁKON č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov

    Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci (6. kapitola)
    ZÁKON NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    VYHLÁŠKA MPSVaR SR č. 508/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými a ktorou sa ustanovujú technické zariadenia, ktoré sa považujú za vyhradené technické zariadenia
    ZÁKON č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    ZÁKON č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

    Správne právo (7. kapitola)
    ZÁKON č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    VYHLÁŠKA Úradu na ochranu osobných údajov SR č. 158/2018 Z. z. o postupe pri posudzovaní vplyvu na ochranu osobných údajov
    ZÁKON č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    Čítaj viac
    Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
    Dajte nám o tom vedieť.

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Počet strán
    496
    Hmotnosť
    361 g
    Rok vydania
    2021
    Väzba
    brožovaná väzba
    Jazyk
    slovenský
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o.
    Rozmer
    150×205 mm
    ISBN
    9788081621796
    Naše katalógové číslo
    841687

    Recenzie

    Ako sa vám páčila kniha?

    „Originálny spisovateľ nie je ten, čo nikoho nenapodobňuje, ale ten, ktorého nemôže nikto napodobniť.“

    François-rené De Chateaubriand