BASILUR Magic Mango & Pineapple, Bio - Racio, 2019

3,62 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
BASILUR Magic Mango & Pineapple, Bio - Racio, 2019
BASILUR Magic Mango & Pineapple, Bio - Racio, 2019

BASILUR Magic Mango & Pineapple

Pravý ceylónsky porciovaný čaj

    Čierny čaj aromatizovaný s ochucujúcimi časťami rastlín (kúskami ovocia), porciovaný. Čítať viac

    Výrobca
    Bio - Racio, 2019

    Čierny čaj aromatizovaný s ochucujúcimi časťami rastlín (kúskami ovocia), porciovaný. Čítať viac

    • Káva/čaj

    3,62 €

    Vydavateľom odporúčaná cena: 3,80 €
    Na sklade 1 ks
    Posielame ihneď
    Ďalšie vydania (2)
    BASILUR Magic Mango & Pineapple, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Na sklade 1 ks

    BASILUR Magic Mango & Pineapple, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Do 3 – 6 dní

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
    BASILUR Magic Mango & Pineapple, Bio - Racio, 2019
    3,62 €

    Viac o produkte

    Čierny čaj aromatizovaný s ochucujícími časťami rastlín (kúsky ovocia), porciovaný
    Zloženie: čierny čaj BOPF, jablko 1,5%, mangové, ananásovej a mučenkové aróma
    Nadmorská výška zberu čaju: Low Grown
    Hmotnosť: 40g (20x2g)
    Návod na prípravu: 1 vrecko / lyžičku na 250ml šálku, zaliať vodou 100 ° C, lúhovať 3-5 minút

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    20x2g
    Celková hmotnosť
    85 g
    Rozmer
    79×130 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    7639
    Edícia
    Čaje Basilur
    Naše katalógové číslo
    623477
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Zuzana Váňová
    Overený nákup
    20.12.2023
    Už druhý krát som ho objednala, je výborný. Dcéra si ho vychutnáva veľmi rada, cítiť aj ananás aj mango rovnako. Určite zase objednáme. Mohol by sa vyrábať vo väčšom balení Čítať viac
    Andrea Sieklová
    Overený nákup
    11.12.2023
    najlepší čierny čaj
    môj obľúbený čaj, nemá chybu, odkedy som ho prvýkrát ochutnala, sem tam vyskúšam aj iný ale k tomuto sa vždy vrátim, keď ho zoženiem Čítať viac
    AS
    Neoverený nákup
    27.12.2021
    veľmi dobrý čaj
    kto má rád exotické chute a vône, odporúčam tento čajík, aj keď Basilur čaje sú pre mňa a aj u nás v rodine absolútna topka Čítať viac
    Renáta Hrašková
    Overený nákup
    20.10.2021
    Vynikajúci čierny čaj s príchuťou ovocia, asi môj najobľúbenejší od Basilur. Veľmi vydarená a chutná kombinácia. Čítať viac

    „Knihy by mali byť tam, kde si ich budú najviac vážiť, a nie ležať zaprášené na zabudnutej polici, nemyslíš? “

    Brisingr - Christopher Paolini, 2009
    Brisingr
    Christopher Paolini