Knihy
E-knihy

Kváskovanie 2

Poklady z vašich kuchýň

Na sklade
Vydavateľstvo
PLUTOS COMPANY, 2017
2. diel série
Kváskovanie

Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je...

Čítaj viac

26,70 €

Bežná cena Bežne 29,90 €

Ušetríte 11%
Stíhame do Vianoc
(Osobný odber, GLS)

Na sklade, posielame ihneď

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Túto knihu si môžete zakúpiť aj v zaujímavej kolekcii za skvelú cenu.

Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí vyhľadávajú kvalitné, chutné jedlo a podporujú zdravé domáce stravovanie.

V knihe nájdete 69 + 21 receptov pripravených výlučne s kváskom. Sladké i slané, varené, pečené i smažené, lebo kvások má v kuchyni naozaj široké uplatnenie. Na svoje si prídu i celiatici, pretože v knihe je samostatná kapitola receptov pripravených bez lepku a pomocou bezlepkového kvásku.

Okrem receptov ponúka kniha hlbší pohľad do teórie kváskovania tak, aby bolo kváskovanie pre každého pochopiteľné a naplnené radosťou z upečeného. Pretože otázky, ktoré nás pri kváskovaní napadajú, nie sú často dostatočne zodpovedané alebo sa informácie na internete navzájom vylučujú. Preto profesionálky v kváskovaní poradili svoje tipy, triky a rady.

Kniha je vhodná pre začínajúcich kváskových pekárov i pokročilých. Začiatočníci v nej nájdu návod na založenie kvásku, vysvetlenie základných pojmov, ako napríklad starostlivosť o kvások, množenie kvásku či postup, ako ho podarovať ďalej. Skúsenejší pekári sa naučia tipy a triky pri práci s hydratovaným cestom, prácu s mother dough, či ako okrasne narezať a ozdobiť chlieb. Takisto sa potešia niektorým na zručnosť náročnejším receptúram. Prečo sú kváskové produkty vhodné aj pre deti a celiatikov si prečítate v samostatných kapitolách. Unikátnou súčasťou knihy je kapitola o múkach a mlynoch na Slovensku, vďaka ktorej sa dozviete, kde sa mlyn nachádza, aké múky ponúka a čo je výnimočné na múkach z daného mlynu. Kniha rozoberá i informácie o delení múk podľa typu, ich špecifikách, možnostiach správneho využitia a skladovania, či ich kvalite.

Každý recept má podrobne rozpísaný postup prípravy. Je sprevádzaný fotopostupom, ktorý nám pomáha vidieť, či postupujeme správne k želanému výsledku. Pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami sa na začiatku každého receptu nachádzajú ikony lactose free, gluten free alebo egg free. Pri každom recepte je uvedená aj doporučená veľkosť ošatky, plechu či nádoby na pečenie, doporučený čas kvasenia i pečenia/ varenia.

2 BONUSY NAVIAC ZDARMA:
Súčasťou každej knihy sú aj 2 elektronické knihy:
1.Bonus: Kváskovanie bez lepku (ďalších 14 receptov pripravených pomocou bezlepkového kvásku a bezlepkových múk)
2.Bonus: Ako využiť tvrdší chlieb (9 receptov, vďaka ktorým aj tvrdší chlieb chutne a atraktívne využijeme do poslednej omrvinky).
Postup na stiahnutie bonusov nájdete v knihe.

Jednou vetou: Kniha Kváskovanie je encyklopédia, vďaka ktorej sa kváskovanie stane pre vás radosťou.

V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdete:

  • 90 kváskových receptov (69 receptov v tlačenej knihe + 21 receptov v bonusových e - knihách)
  • Z toho je 27 bezlepkových kváskových receptov
  • Recepty na chleby zo pšeničných, špaldových a ražných múk, bagety, žemle, bosniaky, uzly, croissanty, burgre, recepty na sladké buchty, bábovečky, trdelníky, záviny, koláče, či recepty na slané pagáče, knedle, cestoviny, nátierku alebo halušky do polievky. Bezlepkové chleby, bagety, hamburgre, kaiserky, ciabatty, langoše, koláče, donuty a veľa ďalších chutných lepkových i bezlepkových receptov.
  • Kváskové recepty vhodné aj pre deti

Odporúčania profesionálok:

  • Základná a pokročilá výbava domáceho pekára
  • Jednotlivé fázy kváskovania a ich význam
  • Ako si urobiť kvások
  • Ako sa starať správne o kvások
  • Ako darovať kvások
  • Slovenské mlyny a ich múky
  • Tipy a triky pri práci s bezlepkovým cestom
  • Ozdobné narezávanie a zdobenie chleba
  • Ďalšie cenné tipy, triky, návody a vychytávky pri kváskovom pečení

Technické informácie o knihe:

  1. Kniha má extra pevnú obálku
  2. Pevnosť a odolnosť obálky je umocnená jej polaminovaním
  3. Atraktívnu potlač podčiarkuje parciálny UV lak
  4. Všetko spolu dodáva knihe jedinečný vzhľad
  5. Krásny motív v ľudovom dizajne
  6. Kvalitný kriedový papier s vysokou mierou farebnosti
  7. Plnofarebné fotografie ku každému receptu
  8. Dostatočne hrubé a pevné stránky, v ktorých sa dobre listuje a nekrčia sa
  9. Kvalitná šitá väzba
  10. Dve praktické farebné záložky
Čítaj viac
Kúpte spolu
Kváskovanie 2 - Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau a kolektív
Kváskovanie. Recepty z kvásku - Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau a kolektív
53,40 €
Ušetríte 6,40 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
392
Hmotnosť
1410 g
Rok vydania
2017
Väzba
pevná väzba
Jazyk
slovenský
Vydavateľstvo
PLUTOS COMPANY
Rozmer
170×240 mm
ISBN
9788097208561
Naše katalógové číslo
291877

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,8 / 5

20 hodnotení

17
1
1
0
0

Jana
5.11.2018
Dobra pomocks
Kniha je zrozumitelne napisana a je teda dobrou pomockou aj pre zaciatocnikov. Je spraveny dobry vyber receptov a musim ocenit najma tie bezlepkove. Kniha je velmi pekne ilustrovana.
Čítaj viac
Mariena
16.6.2018
Názov recenzie
Kniha sa mi veľmi páči, skutočne je kvalitná. Sú v nej skvelé recepty, najviac oceňujem (narozdiel od predošlých receptov z K1) pestrosť bezlepkových pečív. V predchádzajúcej knihe síce nejaké boli, no vôbec sa mi nepáčili. Čo sa mi však najviac nepáči je práve neskutočne vysoká cena.
Čítaj viac
Mariena
24.11.2018
nesúhlasím pani daniela, je to len krásny marketingový ťah a nevidím rozdiel v tom, o čo "lepšie" sú tieto knihy viazané narozdiel od ostatných, rozhodne nie o toľko, že sa to odrazí na tak nehorázne vysokej cene :) a ako tak ďalej a ďalej kváskujem zisťujem, že je to všetko postavené len na pár jednoduchých princípoch (až ľutujem napísanie svojho predošlého komentáru) a toto je skutočne zbytočne predražená kniha :)
Čítaj viac
Daniela Rau
Daniela Rau
14.9.2018
Teší nás Marienka, že považujete knihu za kvalitnú. Áno, išli sme cestou kvality, či už sa to týka kvality použitého papiera, či väzby. Nakoľko s knihou čitateľky denno denne pracujú a listujú v nej, uprednostnili sme kvalitu. A to sa mierne odrazilo aj v cene. Veríme, že kniha bude pre vás veľkým prínosom. Nech sa vám z nej dobre pečie.
Čítaj viac
Alena
30.4.2018
kváskovanie
Táto kniha je ozaj výborná, mám aj knihu Kváskovanie 1, ale aj v tejto dvojke som našla ešte niečo čo som nevedela a veľa nových receptov. Odporúčam ľuďom ktorí prepadli kváskovaniu.
Čítaj viac
Daniela Rau
12.6.2018
Teší nás Alenka, že sa vám recepty páčia. Prajeme vám, aby sa vám z knižky dobre varilo a pieklo.
Čítaj viac
Erik
29.1.2018
Kvaskovanie 2
Tato knizka je pokracovanie dokonale prepracovanej 1 Kvaskovania.Zase plno nových receptov a trikov s ktorymi si hravo poradi kazdy pri pecení z kvaskom jednoznacne najlepsia kniha na trhu co sa týka kvaskovania!:):):)
Čítaj viac
Daniela Rau
Daniela Rau
30.1.2018
Je nám autorkám cťou, že kváskovanie sa stalo pre vás radosťou :-)
Čítaj viac
Lenka Martinkova
28.10.2017
Kvaskovanie 2
Vyborna kniha, pre zavislakov na kvaskovani priam poklad. Super spracovana, prehladna a zrozumitelna s uzasnymi receptami. Vrelo odporucam. Spolu s Kaskovanim 1 tvoria zaklad mojej kuchyne. Vdaka kvalitnemu papieru a pevnej vazbe odolavaju obe denodennemu pouzivaniu. Vdaka.
Čítaj viac
Daniela
27.10.2017
Kváskovanie 2
Kým prvá kniha bola výborná , tak táto je úplne super. Každý kto chce kváskovať si v nej nájde okrem receptov aj cenné rady , ktoré v prvej chýbali. A tak vďaka autorkám a kolektívu ostatných žien vznikla unikátna kniha ,ktorá má za úlohu naučiť zdravšie jesť.
Čítaj viac
Marta
27.10.2017
Kvaskovanie 2
Dobra kniha mam ju kratko ,vyskusala som dnes recept chlebika s cesnakom a je mnam .tesim sa na dalsie recepty,ktore si vyskusam.su tam aj dobre rady k priprave kvasku a k spravnemu peceniu.je prakticka oplati sa ju kupit.
Čítaj viac
Lucia Dovičovičová
Lucia Dovičovičová
27.10.2017
Kvaskovanie 2 je uzasnym pokracovanim kvaskovacej prvotiny s nadhernymi fotkami,uzasnymi receptami,potrebnymi radami a kuzlom,ktore nuti skusat recept za receptom.Autorkam patri obrovsky obdiv a vdaka,ze siria kvasok a recepty z neho siroko-daleko.????
Čítaj viac
Andrea
27.10.2017
Veľká spokojnosť
Knihu Kváskovanie mám aj 1 aj 2. Dvojka je úžasne prepracovaná s výbornými receptami. Určite odporúčam kúpiť, je tam všetko čo sa týka kváskovania pokope.
Čítaj viac
Anna Olejárová
27.10.2017
Kvaskovanie 2
Mam obe knihy kvaskovanie 1 aj Kvaskovanie 2. Uprimne povedane, knihu odporucam vsetkym ktory maju zaujem o zdravie seba a svojich milovanych. Postupy su rozpisane velmi podrobne, nadherne foto vysledku a to aj v priebehu tvorenia... Mnoho rad ktore pomozu aj skusenejsim pekarockam ci pekarom. Kvasok spaja ludi, je zdravy a nesmierne chutny. Dakujem.
Čítaj viac

Čítaj viac
Čítaj viac
Kúpte spolu
Kváskovanie 2 - Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau a kolektív
Kváskovanie. Recepty z kvásku - Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau a kolektív
53,40 €
Ušetríte 6,40 €

„Knihy sa musia držať vedy, nie veda kníh.“

Francis Bacon