Sweet strawberry (Jahodový bozk), BONThé, 2015

5,19 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sweet strawberry (Jahodový bozk), BONThé, 2015
Sweet strawberry (Jahodový bozk), BONThé, 2015

Sweet strawberry (Jahodový bozk)

80g (20 x 4g)

    Opojná chuť sladkých jahôd... Čítať viac

    Výrobca
    BONThé, 2015

    Opojná chuť sladkých jahôd... Čítať viac

    • Káva/čaj
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Jana Kirschner: Obyčajnosti (CD + LP) - Slnko Records, 2024

    Viac o produkte

    Opojná chuť sladkých jahôd.

    Zloženie: Jablká, marhule, šípky, červená repa, puky ruží, aróma, jahody (min. 1,2%), vanilka, kvety slezu.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    80g
    Celková hmotnosť
    95 g
    Rozmer
    160×220 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    700336
    Naše katalógové číslo
    204238
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,5 / 5

    12 hodnotení

    9
    2
    0
    0
    1

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    17

    Čitateľ prevažne Post-apokalyptických románov :) ale som otvorený akémukoľvek žánru. Vyštudoval som SPU v Nitre a momentálne pracujem :)

    Štefan Filaga
    Overený nákup
    12.10.2021
    Názor ochutnávača
    Čajík Jahodový bozk je aromatický a chutný čaj, ktorý patrí do mojej čajovníčky už nejaký ten rôčik. Som s ním nadmieru spokojný nie len ja, ale aj priateľka ktorá si ho, rovnako ako ďalšie čaje tejto značky nevie vynachváliť. Pijeme ho predovšetkým k dobrej knihe, poprípade keď prídeme premrznutí zo sychravého počasia. Čítať viac
    Eva
    Neoverený nákup
    3.3.2021
    Tento čaj je jeden veľký zázrak - perfektne sa hodí ku knihám z Martinusu. K novej knihe, ktorú kupujem, si ho nikdy nezabudnem pribaliť :-) Čítať viac
    Katarína
    Neoverený nákup
    17.1.2021
    Čaj Jahodový bozk
    Tento čajík ma zaujal pretože neobsahuje ibištek ako základ u vačšiny ovocných čajov a obsahuje skvelé ingrediencie (napr. cviklu, lístky ruží..) . Chutí vynikajúco. Čítať viac
    Iveta
    Neoverený nákup
    26.12.2020
    Výborný čaj za prijateľnú cenu. Skvelá chuť, príjemná aróma. Pre milovníkov ovocných čajov vrelo odporúčam. Je vhodný aj ako darček ak hladáte netradičný čaj. Čítať viac
    Lenka
    Neoverený nákup
    20.12.2020
    Čaj Jahodový bozk
    Čaj je darček na vianoce, tak dúfam že obdarovanemu bude chutiť, zaujalo ma zloženie čaju jahoda vanilka červená repa... Čítať viac

    „Optimizmus pochádza z vedomia vlastnej sily. “

    Zázraky života - Ivan Štúr, 2016
    Zázraky života
    Ivan Štúr