Jahoda v šampanskom -
Jahoda v šampanskom
3,43 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Jahoda v šampanskom

45g (20 x 2,25g)

    Na sklade
    TOP #14
    Výrobca
    BONThé, 2015

    Perfektná kombinácia šampanského s jahodami...

    Čítaj viac

    3,43 €

    Bežná cena Bežne 3,60 €

    Ušetríte 5 %

    Na sklade, posielame ihneď

    Odporúčané tituly a kolekcie

    3,43 €

    Viac o produkte

    Perfektná kombinácia šampanského s jahodami.

    Zloženie: Pravý zelený čaj Sencha, hrozienka, jahody, puky ruží, aróma, levanduľa, aróma šampanského (min. 0,5%).

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítaj viac
    Kúpte spolu
    10,93 €
    Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
    Dajte nám o tom vedieť.

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hmotnosť
    45g
    Celková hmotnosť
    60 g
    Rozmer
    136×217 mm
    Balenie
    vákuové balenie
    Katalógové číslo výrobcu
    710527
    Naše katalógové číslo
    204180

    Tento čaj je lahodný! Kombináciu zeleného čaju a jahody ľúbim. Pre ľudí, čo nie sú zvyknutí na kofeín, neodporúčam piť k večeru, avšak z tejto značky sa dajú nájsť skvelé čaje aj bez kofeínu. Určite ich vyskúšam viacej.
    Odporúčam!

    Čítaj viac

    Recenzie

    Ako sa vám páčil produkt?

    4,1 / 5

    7 hodnotení

    4
    1
    1
    1
    0

    Zelenkova Hana M.D.
    2.1.2020
    Jahody v šampanskom
    Chuť je pomerne nevýrazná, čakala som od prípravku viacej. Pokiaľ má niekto rád jemné ovocné príchute, možno odporúčať Čítaj viac
    Beáta
    16.10.2019
    Milujem vôňu
    Milujem vôňu tohto čaju, hneď ráno prevonia celú kuchyňu a mám lepší deň, ako by ste naozaj mali jahodu v šampanskom. A chuťovo nezaostáva, je jemnejší ako iný miešaný čaj od tohto výrobcu. Zatiaľ sa každému páčil komu som ho ponúkla... treba vyskúšať ... každý má rád iné ..ale určite neoľutujete. Čítaj viac
    10
    Text - Dmitry Glukhovsky
    Práve čítam
    Text

    Čitateľ prevažne Post-apokalyptických románov :) ale som otvorený akémukoľvek žánru. Vyštudoval som SPU v Nitre a momentálne pracujem :)

    Štefan Filaga
    4.6.2015
    Názor zákazníka
    Veľmi dobrý čaj, výborne vonia a ešte lepšie chutí :) , ktorý mi kúpila priateľka a môžem jej len poďakovať, nakoľko si ho vychutnávam každý deň, takže si ho plánujem kupovať aj naďalej. Čítaj viac

    Kúpte spolu
    10,93 €

    „Milý, píšem vám celkom nahá, lebo chcem byť jednoduchou a úprimnou“

    Človek na ulici - Ivan Horváth
    Človek na ulici
    Ivan Horváth