Splnené prianie - Barbara O´Connor, Bambook, 2022

13,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Splnené prianie

Pútavý príbeh o oddanom priateľstve medzi dievčaťom a psom

Jedenásťročná Charlie už od štvrtej triedy deň čo deň vyslovuje rovnaké tajné prianie. Keď však odíde od rodičov na vidiek k svojej tete, ktorú takmer vôbec nepozná, zdá sa, že... Čítať viac

Vek
10+
Vydavateľstvo
Bambook, 2022
240 strán
3-4 hodiny čítania

Jedenásťročná Charlie už od štvrtej triedy deň čo deň vyslovuje rovnaké tajné prianie. Keď však odíde od rodičov na vidiek k svojej tete, ktorú takmer vôbec nepozná, zdá sa, že jej prianie sa sotva niekedy splní. Až kým nestretne vychudnutého túlavého... Čítať viac

  • Šitá väzba
  • Slovenčina

13,99 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 22 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Splnené prianie - Barbara O´Connor, Bambook, 2022
13,99 €

Viac o knihe

Jedenásťročná Charlie už od štvrtej triedy deň čo deň vyslovuje rovnaké tajné prianie. Keď však odíde od rodičov na vidiek k svojej tete, ktorú takmer vôbec nepozná, zdá sa, že jej prianie sa sotva niekedy splní. Až kým nestretne vychudnutého túlavého chlpáča, ktorý si okamžite získa jej srdce. Charlie okrem vysnívaného psíka nakoniec získa aj toho najúžasnejšieho kamaráta, a predovšetkým nový domov a milujúcu rodinu.
Čítať viac
Originálny názov
Wish
Počet strán
240
Väzba
šitá väzba
Rozmer
129×198 mm
Hmotnosť
335 g
ISBN
9788080903374
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
10+
Naše katalógové číslo
1543695
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Bambook
Pre koho
pre deti a mládež
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

6 hodnotení

4
1
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Eva Stanková
Overený zákazník
14.1.2023
Odporúčam (nielen) pre deti v náhradnej rodine
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Knižku dostala moja dcéra pod stromček, prečítala ju veľmi rýchlo, zaujala ju. Príbeh taký častý - rodičia dieťaťa sa nemôžu/nedokážu oň postarať a vyrastá v náhradnej rodine. O svojich trampotách rozpráva hlavná hrdinka príbehu Charlie, ktorá verí, že raz nájde rodinu, medzitým však spracúva svoj hnev "na celý svet" za to, že musí žiť tam, kde nikdy byť nechcela. Zvyknúť si na novú životnú situáciu jej okrem tety s ujom, u ktorých našla láskavý domov, pomôžu jej najlepší priatelia - kamarát Howard a psík Šťastlivec. A na koniec sa jej splní aj to jej najväčšie prianie. Čítať viac
Veronika Horňáková
Overený zákazník
28.11.2022
Pekny pribeh priatelstva medzi psom a dievcatom. Dceru kniha velmi zaujala, odporucam vsetkym co maju radi pribehy so zvieratami. Čítať viac
30.7.2022
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Máte nejaké tajné prianie?

Jedno také prianie má aj Charlie. Dievča, ktoré sa po tom, čo sa jej otec ocitá vo väzení a mama nejaví o ňu záujem, nasťahuje k tete a jej manželovi, ďaleko od domova. Krásne vidiecke prostredie a láskyplné rodinné zázemie, je presným opakom podmienok, v ktorých Charlie doteraz vyrastala.

Naša hlavná hrdinka sa, ale hnevá. Na celý svet. Na všetkých a všetko, čo sa jej v živote deje. Zlosť sa premieta aj do bežných situácií, v škole, či náhradnej rodine, ktoré nevie vyriešiť racionálne a často použije silu či nevhodné slová.

Až keď jej teta povie, že je pre nich požehnaním, sa v Charlie niečo zlomí.
Ďalší zlom nastane po tom, čo sa začne plniť jej tajné prianie. Naša hlavná hrdinka si už veľmi dlho niečo želá. Dookola, stále to isté.

Howard - chlapec, ktorému sa deti v škole vysmievajú kvôli jeho vzhľadu a chôdzi, má Charlie v novej škole ,,na starosti."
A tu sa začína rozvíjať príbeh priateľstva, ktoré len tak nič neohrozí. A navyše, Howard má plán. Mohol by jej pomôcť chytiť Šťastlivca, túlavého psa, po ktorom tak veľmi túži, on je to, totiž, jej tajné prianie.

Dojímavý príbeh o tom, ako je niekedy ťažké, najmä pre tínedžerov, vysporiadať sa so zložitou rodinnou situáciou a o tom, že človek môže nájsť lásku, šťastie, pochopenie a rodinné zázemie aj tam, kde ich na začiatku vôbec nechcel vidieť.
Čítať viac
18.7.2022
Na tejto novinke nie je podarená len obálka, ale aj jej obsah. Takmer jedenásťročná Charlie z rozvrátenej rodiny deň čo deň prosí osud o psíka, no vyzerá to tak, že jej želanie sa nikdy nesplní. Jedného dňa však u svojej tety na vidieku natrafí na opusteného chlpáča, ktorý jej okamžite padne do oka, a začne sa tak jedno veľké životné dobrodružstvo.

Knižka je síce určená oveľa mladším čitateľom, no ja som si ju aj napriek tomu vychutnala. Nesie v sebe niečo čisté, vrúcne a priateľské. Zamilovala som si Charlinu osobnosť, dievčatko sa dokázalo tešiť z mála, bolo vďačné za každú sekundu strávenú so svojím novým najlepším kamarátom a ja som sa veľakrát pristihla pri tom, ako sa nad textom usmievam od ucha k uchu a vychutnávam si stránku po stránke. Aj keď to naša hlavná hrdinka nemala v živote jednoduché – matka trpiaca depresiami a otec zavretý vo väzení – nestrácala nikdy nádej.
Čítať viac

„Nejlepší možný z pokrokových názoru je ten,který má v sobě dostatečnou dávku provokatívnosti, aby jeho stoupenec nohl byt hrdý na svou odlišnost,ale přitahuje i takové množství přivržencu, aby riziko osamocené vyjimečnosti bylo hned zažehnáno hlasitým souhlasem vítězicího množství.“