Rudolf Urc – tvorca a interpret histórie - Eva Gubčová, Václav Macek, Eva Šošková, Slovenský filmový ústav, 2020

7,62 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Rudolf Urc – tvorca a interpret histórie

Zborník príspevkov zo seminára o Rudolfovi Urcovi (2019) organizovaného pri príležitosti odovzdania ceny Petra Mihálika za prínos v oblasti filmovej vedy je súborom odborných... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovenský filmový ústav, 2020
272 strán
4-5 hodín čítania

Zborník príspevkov zo seminára o Rudolfovi Urcovi (2019) organizovaného pri príležitosti odovzdania ceny Petra Mihálika za prínos v oblasti filmovej vedy je súborom odborných štúdií a spomienkových textov o významnej slovenskej filmovej... Čítať viac

  • Kniha
  • Slovenčina

7,62 €

U dodávateľa
Posielame do 13 – 14 dní

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Kým zomrie posledný diabol - Richard Osman, Slovart, 2024
Rudolf Urc – tvorca a interpret histórie - Eva Gubčová, Václav Macek, Eva Šošková, Slovenský filmový ústav, 2020
7,62 €

Viac o knihe

Zborník príspevkov zo seminára o Rudolfovi Urcovi (2019) organizovaného pri príležitosti odovzdania ceny Petra Mihálika za prínos v oblasti filmovej vedy je súborom odborných štúdií a spomienkových textov o významnej slovenskej filmovej osobnosti. Publikácia mapuje filmársky, dramaturgický, pedagogický, publicistický, teoretický a historiografický prínos Rudolfa Urca v oblasti dokumentárneho a animovaného filmu. Súčasťou knihy je aj rozsiahly rozhovor s Rudolfom Urcom z projektu Oral history a autorská štúdia Rudolfa Urca o jeho stratenom filme Osudné dni.

Jedinečný pohľad Rudolfa Urca v kontexte domácej kinematografie je daný súradnicami, z ktorých vychádza - stojí súčasne na strane filmovej produkcie aj reflexie. Po absolvovaní dramaturgie na FAMU pracoval v Spravodajskom filme. V šesťdesiatych rokoch sa stal hlavným dramaturgom Štúdia krátkeho filmu a z pozície dramaturga aj režiséra sa zaslúžil o obrodu dokumentárneho filmu. V sedemdesiatych rokoch bol v dôsledku normalizačných zmien presunutý na post hlavého dramaturga animovaných filmov, kde sa zoznámil s výrobou animovaného filmu a vypracoval sa na tvorcu a znalca animácie. Po roku 1989 a rozpustení Štúdia animovaného filmu sa zaslúžil o kontinuitu slovenskej animácie založením a vedením Katedry animovanej tvorby na FTF VŠMU. Je autorom mnohých článkov, štúdií a monografií o filme.
Čítať viac
Počet strán
272
Rozmer
160×220 mm
Hmotnosť
572 g
ISBN
9788085739824
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
771483
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Slovenský filmový ústav
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Some infinities are bigger than other infinities.“