Vladimír Kompánek: Rozpomínanie - Remembering - Lucia Žilíková, Galéria Nedbalka, 2018

16,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Vladimír Kompánek: Rozpomínanie - Remembering

Kompánkove diela v zbierke Galérie Nedbalka sú ukážkou jeho obľúbených námetov od zasnežených dediniek a fašiangových sprievodov až po únosy, milujúce sa dvojice a modelky v... Čítať viac

Vydavateľstvo
Galéria Nedbalka, 2018
Počet strán
72

Kompánkove diela v zbierke Galérie Nedbalka sú ukážkou jeho obľúbených námetov od zasnežených dediniek a fašiangových sprievodov až po únosy, milujúce sa dvojice a modelky v maliarovom ateliéri... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina, angličtina

16,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Vladimír Kompánek: Rozpomínanie - Remembering - Lucia Žilíková, Galéria Nedbalka, 2018
16,00 €

Viac o knihe

Kompánkove diela v zbierke Galérie Nedbalka sú ukážkou jeho obľúbených námetov od zasnežených dediniek a fašiangových sprievodov až po únosy, milujúce sa dvojice a modelky v maliarovom ateliéri. Či už sa v zemitých farbách pred naším zrakom rozprestrie známa dedinka, alebo sa roztancujú masky, príbehy vyrozprávané vlastnou umeleckou rečou sú zrozumiteľné a nesmrteľné. Katalóg k výstave podáva Kompánkovu tvorbu ako rozpomínanie, ktoré je kľúčom k výberu tém a k spôsobu zachytenia skutočnosti pretavenej do výtvarnej skratky.

Vladimír Kompánek sa narodil 28. októbra 1927 v Rajci. Študoval na Slovenskej vysokej škole technickej v Bratislave na oddelení kreslenia a maľovania u prof. Gustáva Mallého, Jána Mudrocha a Kolomana Sokola. V roku 1949 nastúpil na novozaloženú Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave (prof. Dezider Milly a Jozef Kostka). Ako jeden zo zakladateľov Skupiny Mikuláša Galandu nadviazal vo výtvarnom prejave na dielo najprogresívnejších umelcov slovenskej výtvarnej moderny. Kompánek uvedomelo razil cestu modernému umeniu, pričom dokázal pravdivo čerpať z vlastných koreňov – rajeckých, národných aj ľudských.

Publikácia slúži ako katalóg k výstave v Galérii Nedbalka.

Čítať viac
Počet strán
72
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
238×283 mm
Hmotnosť
600 g
ISBN
9788089784110
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
305278
Jazyk
slovenčina, angličtina
Vydavateľstvo
Galéria Nedbalka
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo