Zádušná omša za grófku - Jiří Holub, Juraj Martiška (Ilustrátor), Perfekt, 2021

9,81 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Zádušná omša za grófku

Kastelánka poštátneného zámku dostane v sedemdesiatych rokoch minulého storočia list od bývalého majiteľa... Čítať viac

Vek
15+
Vydavateľstvo
Perfekt, 2021
160 strán
2-3 hodiny čítania

Kastelánka poštátneného zámku dostane v sedemdesiatych rokoch minulého storočia list od bývalého majiteľa... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

9,81 €

Cena v kníhkupectve: 10,19 €
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 16 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Kastelánka poštátneného zámku dostane v sedemdesiatych rokoch minulého storočia list od bývalého majiteľa: grófka Sofia zomrela a chce byť uložená v zámockej kaplnke. Napriek smutným časom sa bývalé služobníctvo rozhodne splniť posledné grófkino prianie. Plán je pripravený a všetci ho
začínajú do bodky plniť. Lenže svet ukazuje aj druhú tvár...
Čítať viac
Počet strán
160
Väzba
pevná väzba
Rozmer
115×185 mm
Hmotnosť
231 g
ISBN
9788082260345
Rok vydania
2021
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
1319303
Ilustrácie
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Perfekt
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16
Atlasova šestka - Olivie Blake, 2022
Práve čítam
Atlasova šestka

Som knihomoľ odkedy som sa naučila čítať a bez mučenia priznávam, že trpím aj bibliosmiou. Milujem staré knihy, nové knihy a čítačku u mňa nenájdete. Potrebujem cítiť vôňu knihy :)

Michaela Ella Hajduková
Overený zákazník
3.9.2023
Táto kniha sa čítala veľmi rýchlo. Napriek tomu, že v nej nebolo zvlášť veľa opisov a postavy neboli hlbšie prepracované, vôbec mi to nevadilo. Dej bol naopak miestami ozaj mrazivý. Viackrát som sa pristihla, že čítam dokola zopár viet a žasnem nad ich obsahom. Tejto knihe opisy nechýbali, v niekoľkých vetách autor často obsiahol tak veľa, že mi to všetko ožilo pred očami. Väčšinou v nepekných farbách.

Príbeh začína krátko po vojne na malom zámočku v Čechách. Šlachtická rodina uteká v noci preč, iní šľachtici, ktorí po vojne ostávajú dostanú do rúk vidly, na seba montérky alebo robia čašníkov či pomocné sily a mnohé ďalšie povolania. Osud kaštieľa a jeho obyvateľov, či hostí sledujeme potom počas niekoľkých desaťročí. Návštevníci, návleky, výklad turistom, dospievanie Johanky, dcéry správcu, ktorá bola pri všetkom od úteku rodiny, či "prezliekanie kabátov". A potom dve správy. Zomrela pani grófka Sofia a želala si byť pochovaná v zámockej kaplnke. V bývalom režime šialená požiadavka. Druhá správa nie je o nič lepšia. Príde sa pozrieť jeden z ministrov lebo pre seba a svoju Emičku hľadá letné sídlo presnejšie chatu, kde by si Emička dala do záhrady slnečník.
Mnohé situácie vyznievajú tragikomicky a čitateľ dúfa, že to aj tak celé dobre dopadne. Po dočítaní ostal vo mne tiesnivý pocit. Smútok nad tým, ako sa režim a osud zahrali s ľuďmi z tohto zámku a uvažovala som aj nad tým, koľko takých ďalsích Sofií, Johaniek, či Emičiek chodilo v tej dobe po rebublike.
Čítať viac

Vydavateľstvo Perfekt

Čítať viac

„V deň môjho odchodu zo Severného Kaukazu zbadám v diaľke helikoptéru. Zatiaľ je to len maličký bod na oblohe. O niekoľko sekúnd neskôr si uvedomím, že je to vták. A zhrozím sa svojho nového spôsobu videnia. “

Vlčice zo Sernovodska - Irena Brežná, 2016
Vlčice zo Sernovodska
Irena Brežná