Život na zkoušku - Dinu Flămând, Štengl Petr, 2022

11,32 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Život na zkoušku - Dinu Flămând, Štengl Petr, 2022
Život na zkoušku - Dinu Flămând, Štengl Petr, 2022

Život na zkoušku

Poezie Dina Flămânda navazuje ve svém lyrismu a úsporném výrazu na meziválečného sedmihradského básníka a filozofa Luciana Blagu. Ve svých předrevolučních sbírkách zachycuje... Čítať viac

Vydavateľstvo
Štengl Petr, 2022
Počet strán
100

Poezie Dina Flămânda navazuje ve svém lyrismu a úsporném výrazu na meziválečného sedmihradského básníka a filozofa Luciana Blagu. Ve svých předrevolučních sbírkách zachycuje básník frustraci člověka lapeného v nesvobodném režimu... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
13,75 €

11,32 €

-18 %
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Život na zkoušku - Dinu Flămând, Štengl Petr, 2022
11,32 €

Viac o knihe

Poezie Dina Flămânda navazuje ve svém lyrismu a úsporném výrazu na meziválečného sedmihradského básníka a filozofa Luciana Blagu. Ve svých předrevolučních sbírkách zachycuje básník frustraci člověka lapeného v nesvobodném režimu a snaží se z ní najít východisko. Přitom se neuchyluje ke světu klasické krásy ani k cynismu současníků, nýbrž hledá základní významy slov navzdory jejich banalizaci či démonizaci a navzdory vyhnání posvátna z každodenního života. Pobyt ve Francii vnáší do jeho poezie pocity cizince-exulanta. Silně lyrický tón jeho básní vyvažuje přítomnost ironie a autoironie. Díky své obecně lidské tematice a pronikavosti reflexe nabývá Flămândova poezie univerzální přesah, který ji činí sdělnou pro čtenáře na celém světě.
K české kultuře, literatuře a dějinám má Dinu Flămând blízký vztah: Praze věnoval svou sbírku Primăvara la Praga (Jaro v Praze, 2017), Vladimíra Holana považuje za jednoho z největších světových básníků a k jeho odkazu se hrdě hlásí. První český výbor z Flămândovy poezie obsahuje básně vybrané z většiny sbírek zahrnutých do autorské antologie Descos şi ţes (Pářu a tkám) z roku 2018.
Čítať viac
Počet strán
100
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
150×220 mm
Hmotnosť
190 g
ISBN
9788088482048
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1743455
Štýl
lyrický
Jazyk
čeština
Pôvod
Rumunsko
Vydavateľstvo
Štengl Petr
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Musí existovať vedecký odôvodnená súvislosť medzi pôvabom človeka a jeho nezmyselným správaním. “

Krásny omyl - Vi Keeland, 2019
Krásny omyl
Vi Keeland