Slovensko nenávidíme ťa - Claude Baláž, Eko-konzult, 2022

18,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Slovensko nenávidíme ťa - Claude Baláž, Eko-konzult, 2022
Slovensko nenávidíme ťa - Claude Baláž, Eko-konzult, 2022

Slovensko nenávidíme ťa

Szlovákok nincsen hazátok

Vydavateľstvo
Eko-konzult, 2022
Počet strán
416
  • Pevná väzba
  • Slovenčina

18,00 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 1 – 5 dní

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Počas celého tisícročia ovplyvňovali maďarsko-slovenské vzťahy rozhodujúcou mierou život, vývoj a doslova existenciu nášho slovenského národa. V dôsledku nedostatočného vzdelávania a naprostej absencii pronárodných médií si to u nás málokto uvedomuje. Bolo a je tak od príchodu tzv. staromaďarských kmeňov do strednej Európy až do dnešných dní. Skoro nik nevníma ani to, že aj od vzniku našej novodobej Slovenskej republiky je maďarský faktor v našej politike až priveľmi silný. Ako sa teda vyvíjali vzájomné vzťahy medzi našimi národmi?

Ale najmä - aké boli a sú postoje maďarskej strany voči nášmu národu? Je to pravda, že keby nevznikla v r. 1918 Československá republika, boli by nás Maďari už všetkých pomaďarčili tak, ako sú pomaďarčení Slováci v súčasnom Maďarsku? Však ich ešte pred pár desaťročiami bolo pol milióna. Kde sú dnes? Všetci boli násilne či „dobrovoľne“ asimilovaní. Na druhej strane - ako je to možné, že našim spoluobčanom maďarskej národnosti sa na Slovensku tak dobre darí? V čom boli a sú príčiny tohto vývoja? Kniha plná málo známych i neznámych historických faktov, ale aj základných dokumentov o maďarsko- slovenských vzťahoch od počiatku až do súčasnosti.
Čítať viac
Počet strán
416
Väzba
pevná väzba
Rozmer
160×240 mm
Hmotnosť
741 g
ISBN
9788080793050
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1760411
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Eko-konzult
Kategorizácia

„Víra v budoucnost - to je pochybná ctnost, nemyslíš? Něco stejně pošetilého jako stavět modely lodí do lahví. Víš, jak to myslím - obdivuhodné, ale trochu z toho naskakuje husí kůže. “

Domov na konci světa - Michael Cunningham, 2013
Domov na konci světa
Michael Cunningham