Ako byť zdravý?
E-kniha

Veronika Folentová sa už roky ako novinárka venuje zdraviu a zdravotníctvu. Pri práci na svojej prvej knihe s názvom Ako byť šťastný? si uvedomila, ako veľmi náš celkový pocit... Čítať viac

Vydavateľstvo
N Press, 2023
Počet strán
240

Veronika Folentová sa už roky ako novinárka venuje zdraviu a zdravotníctvu. Pri práci na svojej prvej knihe s názvom Ako byť šťastný? si uvedomila, ako veľmi náš celkový pocit zo života ovplyvňuje zdravie a fyzická kondícia. A že nieked Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Veronika Folentová sa už roky ako novinárka venuje zdraviu a zdravotníctvu. Pri práci na svojej prvej knihe s názvom Ako byť šťastný? si uvedomila, ako veľmi náš celkový pocit zo života ovplyvňuje zdravie a fyzická kondícia. A že niekedy naše zdravotné problémy vyriešia aj malé zmeny v jedálničku či pri sedení.

Preto sa desiatich popredných slovenských odborníkov a odborníčok spýtala, ako sa o seba starať, aby sme prežili čo najviac aktívnych rokov v dobrom zdraví bez bolesti a liekov. So svojimi respondentkami a respondentmi sa rozprávala o tom, ako predísť najčastejším ochoreniam, ktoré trápia slovenských pacientov, o ich príznakoch, prevencii a liečbe. Ako sa starať o srdce, oči či pľúca? Ako predísť civilizačným ochoreniam? Čo je zdravý spánok a prečo je dôležitý? Čo robiť, aby sme znížili riziko rakoviny? A ako sa správne hýbať?
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

12 hodnotení

9
1
0
2
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Soňa Škorecová
Overený nákup
22.1.2024
stručné a výstižné
Výborná kniha, obsahuje zaujímavé a jednoduché informácie, pochopí každý. Kúpila som si e-knihu, ale aj tlačenú - tú som darovala najbližším. Najradšej by som ju darovala každému v rodine. Čítať viac
20.12.2023
Kniha je písaná formou rozhovorov s 10 odborníkmi. Autorka kniha vyspovedala ľudí ako napr. kardiológa Roberta Hatalu, gastroenterológa Ladislava Kuželu, pohybového terapeuta Petra Patáka, neurogenetika Tomáša Eichlera a ďalších odborníkov.
Kniha sa číta ľahko a je vhodná pre každého, kto sa zaujíma o zdravie. Spomedzi kvatna zaujímavých informácií si sem dovolím pár výrokov pripnúť:

Štyridsaťminútová rýchla chôdza je pohyb, ktorý udržuje srdce v dobrej kondícii a dá sa vykonávať do vysokého veku.

Existujú základné triky, ktoré pomáhajú, aby neboli vysoké výkyvy cukru. Prvý je začať jedlo malým tanierom šalátu. Šalát má vlákninu, ktorá spôsobí, že sa cukry a tuky v žalúdku omnoho pomalšie vyprázdňujú. Výkyv cukru je tak menší. Základ teda je šalátom začať a nie končiť. Druhý malý trik je, že po každom jedle by sme sa mali hýbať. Pohybom vieme cukor spracovať, vtedy ide do svalov. Ak chceme, aby sa cukor spracoval dobre, treba sa hýbať.

Meditácia nedokáže nahradiť spánok, ale zlepšuje rôzne fázy spánku. Ľudia, ktorí meditujú, pomalšie starnú, pomalšie sa im skracujú konce chromozómov, teloméry.
Čítať viac

Vydavateľstvo N Press

Čítať viac

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“