Vzduchobrodci - Vladimíra Galková, Slovart, 2021

7,17 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Vzduchobrodci - Vladimíra Galková, Slovart, 2021
Čítaná
Vzduchobrodci - Vladimíra Galková, Slovart, 2021

Vzduchobrodci
Čítaná

To sa ma vôbec nebojíte? My by sme rady, ale nie si ten typ.

To, čo sa pre dve kamarátky a mladého chlapca začína ako ideálny dovolenkový pobyt, nemusí dopadnúť podľa ich predstáv... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2021
248 strán
3-4 hodiny čítania

To, čo sa pre dve kamarátky a mladého chlapca začína ako ideálny dovolenkový pobyt, nemusí dopadnúť podľa ich predstáv... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Mierne opotrebovaná
  • Slovenčina

7,17 €

Cena novej knihy: 11,95 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024

Viac o knihe

To, čo sa pre dve kamarátky a mladého chlapca začína ako ideálny dovolenkový pobyt, nemusí dopadnúť podľa ich predstáv.
Cez bezstarostné poflakovanie po Prahe pretkané stretnutiami s bizarnými postavičkami po pár dňoch začínajú presvitať osamelosť a rany z minulosti, ktoré nedokáže prekryť ani rozmarná paráda hotelovej izby.
Čítať viac
Počet strán
248
Väzba
pevná väzba
Rozmer
110×185 mm
Hmotnosť
280 g
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1331395
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11.3.2022
"Praha pre nás bola vtedy tajuplné miesto, všetko čo sme videli, sme videli prvýkrát. Deň sa sklonil k večeru, ten sa poklonil voňavej noci a my sme boli stále všetci spolu, blúdiac spleťou pasáží a podchodov."

Kniha "Vzduchobrodci" rozpráva príbeh o potulkách životom dvoch žien a jedného chlapca. Je napísaná z perspektívy jednej z postáv - Vlady. Tá pracuje ako asistentka predaja v obchode s oblečením. Rozišla sa so svojím priateľom, momentálne žije v podnájme, má finančné ťažkosti a za sebou neúspešné pokusy stať sa spisovateľkou.

Keď jej kamarátka Čata vyhrá pobyt v Prahe, vyberú sa na neplánovanú dovolenku. Tá je tak trošku paradoxom, nakoľko obe kamarátky v Prahe žijú, no pojem dovolenka dostane v ich očiach úplne iný rozmer. Zrazu sa pred nimi začne otvárať nekonečné more možností. A tak sa poflakujú po meste a baroch, vyhlásia bojkot stereotypom a stretávajú zaujímavé až bizarné postavy. Jednou z nich je aj August, ktorý kamarátky hneď zaujme. A tak sú v partii, potulujúcej sa len tak mestom za svitu mesiaca brázdiaceho tmavú oblohu, odrazu traja.

Kniha sa čítala s príjemnou ľahkosťou paralelne sa preklápajúcou s pocitom letargie zo všedného, vtipno-trpkého života. Autorka vykresluje jednotlivé postavy a dialógy medzi nimi veľmi realisticky, so zreteľom na ich život balansujúci medzi neustálym prahnutím po zážitkoch a euforických okamihoch a medzi impulzívnymi rozhodnutiami a zraňujúcimi sklamaniami. Mnohé postavy do Vladinho života prídu, urobia ryhu na jej duši a potom odídu. Do neznáma svojho bytia. Všetci niekam smerujú, ich príbehy sa prepletajú, ovplyvňujú sa navzájom a potom odchádzajú. Nezáleží aký bude koniec ich príbehu, podstatná je cesta ktorou si svoj príbeh píšu. "Vzduchobrodci" sú veľmi zaujímavým príbehom o priateľstve, láske, o spoznávaní nového i ohliadnutí sa po tom starom, jednoducho o všetkých tých drobných okamihoch v živote, ktoré nám utkvejú v pamäti, a pri pomyslení na ne, sa buď slastne zasnívame alebo trpko usmejeme.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary