Za hranicami známeho
E-kniha

Objavné cesty naprieč planétou až hore ku hviezdam

Ľudstvo má prvý raz v dejinách prostriedky, ktorými sa môže samo zničiť. Okrem vývoja takýchto zbraní však dokázalo opustiť rodnú planétu a vyraziť do nekonečného vesmíru... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2021
Počet strán
344

Ľudstvo má prvý raz v dejinách prostriedky, ktorými sa môže samo zničiť. Okrem vývoja takýchto zbraní však dokázalo opustiť rodnú planétu a vyraziť do nekonečného vesmíru... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Ľudstvo má prvý raz v dejinách prostriedky, ktorými sa môže samo zničiť. Okrem vývoja takýchto zbraní však dokázalo opustiť rodnú planétu a vyraziť do nekonečného vesmíru. Po miliónoch rokov evolúcie sme dospeli do bodu, keď môžeme osídľovať iné svety a rozbehnúť proces, na ktorého konci by sme mali žiť nielen na jednej, ale hneď na viacerých planétach. Ako sa nám to podarilo? Čo pre nás skrýva budúcnosť?
Andrew Rader v knihe Za hranicami známeho rozoberá hlavné obdobia objavov. Začína antikou, keď boli objavy doménou Feničanov, Peržanov a Grékov, pokračuje európskym vekom, ktorý viedol ku kolonizácii takmer všetkých kontinentov, ďalej vekom vedeckého bádania, keď sa vyvíjali nové nástroje na mapovanie a prenikanie do neznáma, až k nášmu veku letov do vesmíru. Ten teraz logicky ústi do plánov na osídľovanie ďalších planét a v konečnom dôsledku aj k letom ku hviezdam.

Andrew Rader, manažér vesmírnych misií SpaceX, stojí nenápadne, no pevne na špici vesmírneho prieskumu. Ako nadaný historik s ohromnými znalosťami nám zasa ponúka jedinečnú príležitosť oboznámiť sa s ľudským prenikaním do neznáma nielen v geografickom, ale aj vo vedeckom zmysle. S nákazlivým zanietením nám ukazuje, aké fantasticky ľudské je vyjsť z jaskyne a vyraziť k vzdialeným obzorom.
Čítať viac
Originálny názov
Beyond the Know
Počet strán
344
Rok vydania
2021
ISBN EPUB
978-80-551-8134-9
Naše katalógové číslo
1200223
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Kanada
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

2 hodnotenia

1
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson