Spovede Borgiovcov - Alyssa Palombo, Ikar, 2021

15,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Spovede Borgiovcov

Vášeň, intrigy, tajomstvá

Počas sparného leta roku 1492 sa Rodrigo Borgia stáva rímskym pápežom. Jeho najstarší syn Cesare ho nasleduje do cirkvi ako nový arcibiskup z Valencie. Úloha duchovného ho... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2021
464 strán
6-7 hodín čítania

Počas sparného leta roku 1492 sa Rodrigo Borgia stáva rímskym pápežom. Jeho najstarší syn Cesare ho nasleduje do cirkvi ako nový arcibiskup z Valencie. Úloha duchovného ho rozčuľuje a navyše ho zožiera závisť... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 39 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Počas sparného leta roku 1492 sa Rodrigo Borgia stáva rímskym pápežom. Jeho najstarší syn Cesare ho nasleduje do cirkvi ako nový arcibiskup z Valencie. Úloha duchovného ho rozčuľuje a navyše ho zožiera závisť, lebo jeho pochabý mladší brat dostal dôležité miesto v armáde, po ktorom on tak prahol.
Maddalena Morettiová prichádza do Ríma z vidieka, kde na vlastné oči videla, akú skazu vedia v životoch obyčajných ľudí spôsobiť vrtochy mocných mužov. Maddalena sa zamestná ako slúžka vo Vatikánskom paláci, no chtiac-nechtiac ju uchvátia vyberané spôsoby príťažlivého Cesara Borgiu. Túžba po ňom postupne oslabuje jej vieru aj presvedčenie.

Počas vojny, keď meniace sa spojenectvá podrobujú pápežovu autoritu ťažkej skúške, sa životy Maddaleny a Cesara nevysvetliteľne prepletú. Maddalena sa dozvedá nebezpečné tajomstvá Borgiovcov a musí dobre zvážiť, či sa stane pešiakom v mocenských hrách milovaného muža. A zatiaľ čo závisť a zrada rozvracajú borgiovskú rodinu zvnútra, Cesare ďalej uspokojuje svoje prehnané ambície.

Podmanivý román Spovede Borgiovcov je príbeh o vášni, politike a temných stránkach triedneho usporiadania, postavený na vzostupe a páde jednej z najmocnejších talianskych rodín.
Čítať viac
Originálny názov
The Borgia Confessions
Počet strán
464
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
517 g
ISBN
9788055178905
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1112447
Vydanie
1
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

14
Poškvrnená - Michaela Mihoková, 2017
Práve čítam
Poškvrnená

Knihy majú dosť veľký význam v mojom źivote. Knihy dodávajú ľuďom, teda tým, čo ich čítajú fantáziu, ktorú potrebuje každý človek. Veď, keď si predstavíme koľko fantázie má autor takej knihy. Vždy ma fascinovali knihy. Obdivovala som autorov pre ich fantáziu a predstavivosť. Začalo to rozprávkovými knihami v detstve, ktoré mi mamka čítala. V prvej triede, keď som sa naučila čítať, vzala som do ruky knihu sama. Iný význam kníh spočíva v tom, že nám, poskytujú bohatú slovnú zásobu. V knihách vidím tiež oddych od reálneho sveta. Niekedy som znechutená z celého dňa. Vtedy mi kniha poskytne pomocnú ruku a pohltí ma svojím dejom.

Terezia Horňáková
Overený zákazník
15.1.2024
Román "Spovede Borgiovcov " je o vášni a politike založenej na vzostupe a páde jednej z najmocnejších talianskych rodín. Tento román Alissy Palombo, autorky úspešných historických románov, ponúka skutočný zážitok.
Nástupom španielskeho kardinála Rodriga Borgia na pápežsky trón, pod menom Alexander VI. sa v Ríme začala nová epocha. Najväčší prospech z novej funkcie mali jeho nemanželské deti.
Dej románu je pútavý a plný zvratov, intríg a rôznych špinavostí. Maddalena Morettiová, slúžka vo Vatikánskom paláci sa zamilovala do príťažlivého kardinála Cesara Borgiu. Dej románu sa odvíja práve z pohľadu týchto hlavných hrdinov. Román popisuje prostredie, v ktorom moc a politický vplyv sú jediné na čom vplyvným rodinám Vatikánu záleží. Láska a možnosť voľby partnera tu nemajú miesto. Autorka si dala záležať, aby nám priblížila túto mocnú, intrigujúcu rodinu vo Vatikánskom paláci, ktorá sa neštítila použiť akékoľvek prostriedky, aby si upevnila svoje mocenské záujmy.
Tento nevšedný a skutočne obdivuhodne spracovaný príbeh doporučujem všetkým milovníkom historických románov.
Čítať viac
20.3.2022
super :)
Perfektna kniha. Zboznujem historicke romany a zaujala ma tema papeza Alexandra VI. a jeho rodiny-Borgiovcov. Dej je velmi putavy plny zvratov, intrig, spinavosti. Autorka strieda kapitoly z pohladu kardinala Cesara a sluzky Maddaleny. Cize sledujeme dej ocami mocného a očami bezmocného. Zatial co Maddalena je vymyslena, vsetky ostatne postavy a vacsina udalosti su verne historii. Je vydno ze autorka si dala naozaj zalezat a ja mozem knihu len odporucit uplne kazdemu. Vraj je aj serial a film a ja si ich urcite pozriem. :) Čítať viac
Reňa
Neoverený nákup
2.1.2022
Výborný román
Román, ktorý som dočítala bol skutočne vynikajúco napísaný. Autorka spísala príbeh mocnej rodiny Bogriovcov v Talinsku z dvoch pohľadov: jedným bola oddaná, milujúca slúžka Maddalena, druhý bol kadrinál, intrigán, ale aj zásadový muž Cesare. Román sľubuje vášeň, intrigy i tajomnstvá a to aj naozaj spĺňa dokonale. Historecké pozadie je skutočné, hoci ako sama autorka priznáva, že niečo si aj doplnila, pozmenila, či vydedukovala.
Knihu vám určite odporúčam prečítať si, pohltí vás a vtiahne do deja od prvých stránok, až po poslednú. Určite sa pri tomto diele nebudete nudiť (samozrejme ak ste milovník tohto typu literatúry, ako ja).
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Hviezdna obloha je váš najvernejší priateľ, ak sa s ňou raz zoznámite; je stále prítomná, ponúka nám mier, pripomína nám, že náš nepokoj, naše pochyby, naše trápenia sú triviálne a dočasné. Vesmír je a bude neotrasiteľný...“

Ticho v období hluku - Erling Kagge, 2017
Ticho v období hluku
Erling Kagge