Odvrátená strana Slovenska
E-kniha

Obrazovou prechádzkou po prírodnej a kultúrnej krajine Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Odvrátená strana... Čítať viac

Vydavateľstvo
DAJAMA
Počet strán
0

Obrazovou prechádzkou po prírodnej a kultúrnej krajine Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Odvrátená strana Slovenska. Dokumentuje menej ... Čítať viac

  • PDF
  • Slovenčina

18,87 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Karin Lednická:Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Viac o e-knihe

Obrazovou prechádzkou po prírodnej a kultúrnej krajine Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Odvrátená strana Slovenska. Dokumentuje menej známy obraz Slovenska a vypovedá o tom, čo sme zdedili, čo stratili a ako žijeme. Čitateľa pozýva na okružnú cestu po krajine poznačenej mnohými jazvami. Na cestu, ktorú cestovné kancelárie či agentúry do svojej ponuky asi nezaradia. Aké je teda naše Slovensko? Je naozaj také čarovné, ako si myslíme?

Dnes má Slovensko, tak ako každý iný štát, aj svoju odvrátenú tvár. Tvár, ktorou sa nebudeme chváliť pred turistami, ale zatvárať oči pred ňou jednoducho nemôžeme. Mali by sme si uvedomiť osobnú zodpovednosť za stav, do ktorého sme našu krajinu priviedli a urobiť všetko pre to, aby sme zachovali vzácne kultúrne dedičstvo a prostredie vhodné na život aj pre budúce generácie. Aby deti našich detí neplatili krutú daň za našu ľahostajnosť.
Kniha odvrátenej tváre Slovenska mapuje tie vplyvy ľudskej činnosti, ktoré najvýraznejšou mierou ovplyvnili životné prostredie a podobu krajiny. Industrializácia, poľnohospodárstvo, ťažba dreva, komunizmus, bezhlavé stavanie…

Kniha si nekladie za cieľ hľadať východiská zo súčasného stavu ani fabuláciu, prečo to tak je a prečo nie. Ambíciou knihy je poukázať najmä na negatívne vplyvy spoločnosti na naše životné prostredie a krajinu a snažiť sa vyburcovať pozitívnu reakciu vedúcu k zahodeniu ľahostajnosti a vyvodenie vlastnej zodpovednosti za tento stav.
Čítať viac
Edícia
Fotografické knihy
Naše katalógové číslo
1575731
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
DAJAMA
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

20.11.2021
Knihu som precital v den, ked mi prisla priamo z Dajamy :)
Fotky su fajn, vacsinou sa mi vsak nejavili extra ohurujuce, aj ked mnohe boli oci otvarajuce.
Texty strucne, vystizne, snazia sa par slovami objasnit priciny aktualneho stavu nasej krajiny. Miestami vytiahnute zaujimave statisticke fakty.
Kto mate svedomie, sebareflexiu, a utlocitnejsiu povahu, necitajte pred spanim, mozte mat tazke sny z toho, ako si drancujeme a humplujeme krasne Slovensko.
Pesimisticke nalady vo mne vzbudili hlavne fotky drastickeho odlesnovania narodnych parkov a znicenej prirody. Ostatne kapitoly o kulturnych pamiatkach ma uz tolko neboleli, ale tiez odkryvaju mnozstvo chatrajucich kulturnych pamiatok a budov. Mozno ti, co maju blizsie k architekture, zaplacu prave tu.
Ti, co stale ziju zo spomienkoveho optimizmu na casy pred rokom 1989, radsej necitajte, nenajdete tu chvalu tejto ery.
Čítať viac

Vydavateľstvo DAJAMA

Čítať viac

„Keby z každej mojej myšlienky na teba vyrástol kvet, zem by sa stala ohromnou záhradou.“

Vymeňte kvetom vodu - Valérie Perrin, 2021
Vymeňte kvetom vodu
Valérie Perrin