Vo vetre života - Veronika Krásnohorská, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2015

8,30 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Vo vetre života - Veronika Krásnohorská, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2015
Vo vetre života - Veronika Krásnohorská, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2015

Vo vetre života

Vo vetre života je slovenský preklad úspešného autorkinho románu Solo per amore (Len pre lásku), ktorý vyšiel v Taliansku v roku 2009 pod umeleckým menom Veronika Eva Belmonte... Čítať viac

Vydavateľstvo
Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2015
256 strán
4-5 hodín čítania

Vo vetre života je slovenský preklad úspešného autorkinho románu Solo per amore (Len pre lásku), ktorý vyšiel v Taliansku v roku 2009 pod umeleckým menom Veronika Eva Belmonte (doslovný preklad jej originálneho priezviska do taliančiny)... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

8,30 €

U dodávateľa 1 ks
Posielame do 2 – 3 dní

Dostupné v 15 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Vo vetre života - Veronika Krásnohorská, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2015
8,30 €

Viac o knihe

Vo vetre života je slovenský preklad úspešného autorkinho románu Solo per amore (Len pre lásku), ktorý vyšiel v Taliansku v roku 2009 pod umeleckým menom Veronika Eva Belmonte (doslovný preklad jej originálneho priezviska do taliančiny).
Román sa začína spomienkami hlavnej hrdinky Ester na minulosť. Prenáša nás cez druhú svetovú vojnu, ktorej bezcitnosť zažila ako malé dievčatko. Opisuje povojnové zmeny súvisiace s nastolením komunizmu. V týchto podmienkach sa stretáva so svojou prvou láskou. Dovolí nám nazrieť do zákulisia manželstva s homosexuálnym manželom. Vystrašená z okupácie Československa vojenskými jednotkami Varšavského paktu v auguste 1968 opúšťa milovanú vlasť. Pretĺka sa životom úplne sama, v cudzej krajine, v Taliansku. Zaujímavo vykresľuje svoj život, úspechy a pády, radosti a lásku, manželstvá a rozvody, ako aj pravú tvár talianskej spoločnosti. Toto všetko je zahalené láskou k mužovi – manželovi, predstaviteľovi tajnej organizácie, ktorý bol od nej o osemnásť rokov starší. Spisovateľka nám zanecháva odkaz, že chyby, neúspechy, sklamania, choroby, víťazstvá, pády, sebeckosť a povrchnosť sa dajú zvládnuť len vtedy, keď dokážeme milovať krásy života, pre ktoré sa nám oplatí ŽIŤ. Len pre zaujímavosť, za umelecké zásluhy autorke v roku 1987 udelil prezident Talianskej republiky F. Cossiga čestný doktorát a vyznamenanie – rad Cavaliere (Rytier) Talianskej republiky. V roku 1990 sa V. Krásnohorská vrátila na Slovensko.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Čítať viac
Počet strán
256
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
480 g
ISBN
9788080617851
Rok vydania
2015
Naše katalógové číslo
198259
Štýl
filozofický, duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov
Pre koho
pre mužov, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
8

História je svedkom doby, dňom pravdy, životom pamiatky, majstrom života a hlásateľom uplynulých čias. M.T.Cicero

Katarína Michalová
zamestnanec
18. mája 2015
Názor čitateľa

Tak to je príbeh, ktorý ma ihneď oslovil. Je to skutočná spoveď ženy, ktorá ako dieťa prežila krutosti II.svet. vojny, zažila konfiškáciu rodinného majetku komunistami, rozvod rodičov, svadbu s homosexuálnym mužom, okupáciu Československa, útek do Talianska. V tejto krajine naštartovala svoju umeleckú kariéru, ale i manželstvo so starším mužom, ktorý ju psychicky týral, ale to všetko jej nezabránilo odpúšťať a milovať. Týmto je príbeh výnimočný a odporúčam ju nielen staršej generácii, ale i mladým ľuďom, ktorí zároveň spoznajú i časť našej histórie. Obdivujem spisovateľku, že dokázala svoje spomienky tak nádherne slovne poskladať a uložiť do knihy a za toto jej ďakujem.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Tatiana Jaglová
Neoverený nákup
2.11.2015
Názor čitateľa
Veľmi zaujímavá kniha.Nie je to len životopis, ale výstižné zachytenie problémov súčasného človeka v Európe, udalostí pred rokom 89. na Slovensku a po ňom, o tom, ako udalosti vplývali na charakter ľudí a ich konanie. Kniha mnohé objasňuje, dobre sa číta a stojí za to mať ju v knižnici.
T.J.
Čítať viac

„Kniha je srdce. Opisuje toho ktorý ju napí­sal. Ukazuje nám že každý sme iný. Že nezáleží­ na tom ako vyzeráme ale aký sme vo vnútri. Hovorí­ nám aký je zmysel života.“