The Other Boleyn Girl - Philippa Gregory, HarperCollins, 2002

12,53 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
The Other Boleyn Girl - Philippa Gregory, HarperCollins, 2002
The Other Boleyn Girl - Philippa Gregory, HarperCollins, 2002

The Other Boleyn Girl

1521. Henry VIII rules over a fashionable court alive with pageant and celebration, the lack of a son his only threat. When young Mary Boleyn arrives at court, she becomes his... Čítať viac

4,8 32 hodnotení
9. diel série
The Plantagenet and Tudor Novels
Vydavateľstvo
HarperCollins, 2002
544 strán
8-9 hodín čítania

1521. Henry VIII rules over a fashionable court alive with pageant and celebration, the lack of a son his only threat. When young Mary Boleyn arrives at court, she becomes his new mistress, an unwitting pawn in... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

12,53 €

U dodávateľa
Posielame do 23 – 28 dní
Ďalšie knižné vydania
Druhá Boleynová - Philippa Gregory, Slovart, 2018
Pevná väzba s prebalom
Slovenčina, 2018
Na sklade 4 ks

14,95 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Dragonwatch 4: Šampión Titanských hier - Brandon Mull, Fortuna Libri, 2024

Viac o knihe

The acclaimed international bestseller of the Tudor court, during the years of Henry VIII's pursuit of Anne Boleyn - and the revolutionary sequence of events that followed.

This chance for us Howards comes once in a century…

1521. Henry VIII rules over a fashionable court alive with pageant and celebration, the lack of a son his only threat. When young Mary Boleyn arrives at court, she becomes his new mistress, an unwitting pawn in the ambitions of the powerful Boleyn and Howard families.
As Henry's interest begins to wane, the Boleyns scheme to put forward Mary's sister, Anne. Yet Anne Boleyn, newly returned from the French court, won't agree to be Henry's mistress - only his wife.
Pitting the king's desperation for an heir against the advice of his powerful advisors, Wolsey and Cromwell, what follows will change the course of a country's history.
Čítať viac
Počet strán
544
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
129×198 mm
ISBN
0006514006
Rok vydania
2002
Naše katalógové číslo
354205
Štýl
romantický, historický
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
9. diel série
The Plantagenet and Tudor Novels
Vydavateľstvo
HarperCollins
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

32 hodnotení

27
4
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Skutočný historický román

"Od anglických žien sa žiada, aby konali, ako sa im povie, a tvárili sa pri tom šťastne."

História kráľovských rodov v podaní Philippy Gregory. Autorka pútavo zachytila zmýšľanie dvoranov v danom období, kedy sa žena vydávala v dvanástich rokoch a deti "nepotrebovali" rodičovskú lásku.

Vzhľadom na autentickosť správania postáv v príbehu sa to nečítalo najpríjemnejšie, keďže zmýšľanie a správanie niekdajších dvoranov a kráľa je nepochopiteľné a sebecké a väčšinou ma len rozčuľovalo.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

14
Poškvrnená - Michaela Mihoková, 2017
Práve čítam
Poškvrnená

Knihy majú dosť veľký význam v mojom źivote. Knihy dodávajú ľuďom, teda tým, čo ich čítajú fantáziu, ktorú potrebuje každý človek. Veď, keď si predstavíme koľko fantázie má autor takej knihy. Vždy ma fascinovali knihy. Obdivovala som autorov pre ich fantáziu a predstavivosť. Začalo to rozprávkovými knihami v detstve, ktoré mi mamka čítala. V prvej triede, keď som sa naučila čítať, vzala som do ruky knihu sama. Iný význam kníh spočíva v tom, že nám, poskytujú bohatú slovnú zásobu. V knihách vidím tiež oddych od reálneho sveta. Niekedy som znechutená z celého dňa. Vtedy mi kniha poskytne pomocnú ruku a pohltí ma svojím dejom.

Terezia Horňáková
Overený zákazník
11.9.2021
"Druhá Boleynová"
Na kráľovsky dvor prichádzajú Mary Boleynová a jej sestra Anna. Kráľovná Katarína upadá do nemilosti, lebo Henrichovi neporodila vytúženého syna. Dve sestry sa chopia príležitosti a súperia o lásku a pozornosť kráľa Henricha VIII. Neštítia sa spolu s celou rodinou splietať jednu intrigu za druhou, aby sa dostali do priazne kráľa.
Román je pokračovaním literárneho cyklu o dynastii Tudorovcov.
Je to veľmi príjemné historicko-romantické čítanie. Prečítala som už veľa románov tejto autorky. Spisovateľka pútavo a zasvätene vykresľuje život na kráľovskom dvore s radovánkami, turnajmi, polovačkami a tanečnými zábavami.
Konštatujem, že som si obľúbila štýl tejto spisovateľky, jej opisy nádherných sídiel, ako aj jej znalosti histórie. Vrele odporúčam aj tento román z obdobia anglického kráľa Henricha VIII.
Čítať viac
Markéta Kubíková
Overený nákup
22.2.2021
Marca
Knihy z tejto série som si kúpila na základe seriálu, ktorý sa vysielal na HBO GO. Anglické dejiny, najmä obdobie vojny ruží milujem, takže bola som naozaj nadšená. Je to vynikajúce čítanie a hoci samozrejme, je v knihe veľa z autorkinej fantázie, dej sa odvíja na základe historických faktov. Keď som začala čítať, knihu som nepustila z ruky, manžel sa čudoval, že som bola 5 hodín v kuse ticho -:) Čítať viac
Katarína Bednárová
Overený zákazník
23.11.2020
Ak historická kniha pre ženu, tak táto
Philippa Gregory sa stala mojou obľúbenkyňou. Má rozprávačský talent, ktorý vás nepustí od knihy, kým ju nedočítate. Pri nej mám pocit, že sa viem stotožniť s hlavnou hrdinkou, že poznám miesta, kde sa dej odohráva a dialógy sú tak "reálne". Celá séria je v podobnom duchu - určite odporúčam. Čítať viac
1.1.2020
Veľmi príjemné historicko-romanticke dielo, nieje to prvá kniha od autorky, ktorú som mala možnosť čítať a musím podotknúť, že som si obľúbila jej štýl. Vrelo odporúčam prečítať všetkým, ktorí majú radi históriu, týkajúcu sa Henricha VIII. so zreteľom na jeho manželský alebo mimomanzelsky život. Čítať viac

Vydavateľstvo HarperCollins

Čítať viac

„Jediné, čo som dostal od života zadarmo, boli ovčie kiahne. Na všetko ostatné som si poctivo zarobil vlastnými rukami.“

Mafiánska poprava? - Peter Šloser, 2019
Mafiánska poprava?
Peter Šloser