Návod pre dámy: Ako získať majetok - Sophie Irwin, Ikar, 2023

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Návod pre dámy: Ako získať majetok

Kitty Talbotová potrebuje získať majetok. Alebo lepšie povedané manžela, ktorý ho má. Po smrti rodičov nesie povinnosť finančne zabezpečiť mladšie sestry na svojich pleciach.... Čítať viac

1. diel série
Návod pre dámy
Vydavateľstvo
Ikar, 2023
328 strán
5-6 hodín čítania

Kitty Talbotová potrebuje získať majetok. Alebo lepšie povedané manžela, ktorý ho má. Po smrti rodičov nesie povinnosť finančne zabezpečiť mladšie sestry na svojich pleciach. Ako to však urobiť, keď im otec zanechal len dlhy? ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 30 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (3)
Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle - Sophie Irwin, Red, 2023
Pevná väzba
Čeština, 2023
Do 4 – 5 dní

18,06 €


A Lady's Guide to Fortune-Hunting - Sophie Irwin, HarperCollins, 2023
Brožovaná väzba
Angličtina, 2023
Viac ako 30 dní

12,34 €


A Lady's Guide to Fortune-Hunting - Sophie Irwin, HarperCollins, 2022
Brožovaná väzba
Angličtina, 2022
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Kitty Talbotová potrebuje získať majetok. Alebo lepšie povedané manžela, ktorý ho má. Po smrti rodičov nesie povinnosť finančne zabezpečiť mladšie sestry na svojich pleciach. Ako to však urobiť, keď im otec zanechal len dlhy? Existuje jediné východisko. Musí sa dobre vydať, a to čo najrýchlejšie. Na to, aby zachránila rodinu pred krachom, už nemá veľa času.

Odhodlaná Kitty sa nikdy nezľakla žiadnej výzvy, a tak zamieri na to najdesivejšie bojisko – do plesových sál vychytenej londýnskej smotánky. Nepatrí síce medzi najkrajšie klenoty sezóny, ale vyvažuje to svojím šarmom, cieľavedomosťou a ženskou vynaliezavosťou. Vie, že súčasťou hry je aj isté riziko, ale nepredpokladá, že jej cestu skríži svetácky lord Radcliffe. Naňho sú Kittine medové motúzy prikrátke, a tak okamžite prekukne jej plány. Namiesto toho, aby pred všetkými odhalil jej pravé úmysly, rozhodne sa jej pomôcť. Samozrejme, len ak zo svojich „očarujúcich“ plánov vynechá jeho mladšieho brata. Kam ich však táto diabolská dohoda privedie?
Čítať viac
Originálny názov
A Lady's Guide to Fortune-Hunting
Počet strán
328
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
381 g
ISBN
9788055187174
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1814399
Vydanie
1
Štýl
historický, romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo, Spojené štáty
1. diel série
Návod pre dámy
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

2,7 / 5

6 hodnotení

1
0
2
2
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Eva
Neoverený nákup
1.5.2023
Autentická historická romanca
Milujem Jane Austenovú a táto kniha veľmi blízko k jej štýlu. Naviac výborný preklad, akých je v tomto žánri čím ďalej tým menej. Teším sa na ďalšie pokračovania :-) Čítať viac
19.2.2023
Nenaplnené očakávania
Na túto knihu som sa dosť tešila, jednak ma zaujala anotácia, jednak som na ňu počula veľa pozitívnych ohlasov. Po dočítaní však musím povedať, že som celkom sklamaná. Príbeh nebol úplne zlý, ale mala som od neho väčšie očakávania. Zaradila by som ho medzi príbehy, ktoré nenadchnú, ani neurazia. 

Hlavná hrdinka Kitty mi veľmi nesadla. Na jednej strane jej rozumiem, prišla o oboch rodičov, zanechali jej množstvo dlhov, musela sa postarať o mladšie sestry a kvôli nim bola ochotná ísť aj cez mŕtvoly. No na druhej strane to podľa mňa dosť preháňala a s niektorými ("nevinnými") ľuďmi sa pekne zahrávala. Určité sympatie som k nej začala cítiť až v záverečných kapitolách, keď sa nad sebou viac zamyslela, niektoré veci si premyslela a prejavila sa jej lepšia stránka.

Lord Radcliffe mi sadol viac. Nebol to zrovna ten najmilší človek, prenasledovali ho démoni z minulosti, a tak občas vybuchol,  ale mal srdce na pravom mieste. 

Hlavná romantická linka sa začala vyvíjať dosť neskoro, čo je podľa mňa veľká škoda, pretože keby s ňou autorka začala skôr (alebo trochu viac natiahla príbeh), mohlo to vypáliť omnoho lepšie. Okolo 70% príbehu sa poriadne nič nedialo, skôr sme sa stále točili v tom istom kruhu. Posledných cca 100 strán sa mi z celého príbehu páčilo najviac, vtedy som mu dokázala celkom dôjsť na chuť.

Ku knihe mi veľmi nesedí ani názov, pretože podľa neho som čakala, že lord Radcliffe bude Kitty pomáhať nájsť si manžela, dávať jej určité rady (aspoň tak som to pochopila z anotácie), a preto návod pre ženy, ale nebolo to presne tak. Zápletka bola vymyslená dobre, hlavné postavy mali potenciál, aby medzi nimi vznikla výborná vzájomná chémia, no bohužiaľ to nevypálilo tak dobre, ako by mohlo.
Čítať viac
10.2.2023
Historické romány čítam iba sporadicky, ale tu ma veľmi zaujala anotácia. A práve podľa anotácie som očakávala čosi úplne iné, najmä viac humoru a romantiky.

Na začiatku mi robil problém začítať sa do príbehu, aj preto som tento príbeh čítala o čosi dlhšie. Celkový nápad autorky, na získanie majetku sa mi v podstate pozdával a mal aj potenciál, ale spracovanie príbehu ma až tak neočarilo. V niektorých pasážach ma príbeh nudil, keďže do polovice knihy sa deje v podstate to isté.

Z hlavnej hrdinky Kitty som mala veľmi zmiešané pocity. Chápala som, že všetko robila pre svoje sestry, ale niekedy mi prišla bezcitná, najmä k svojej mladšej sestre Cecily. Aj keď ku koncu si Kitty u mňa napravila aspoň trochu mienku.

Lord Radcliffe ma bavil zo všetkých postáv najviac a hlavne vďaka nemu ma príbeh aspoň sčasti zaujal, keďže jeho minulosť či rodinné vzťahy ma poháňali, dozvedieť sa o ňom viac.

Romantická linka pre mňa bola nijaká, alebo skôr spracovaná len na pár stránkach v knihe. Aj keď sa jedná o historický román, tak som čakala viac romantiky a nejakú väčšiu iskru medzi hlavnými hrdinami. Aj keď iskra prišla, ale až na konci knihy a veľmi malá iskra.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Úlomky roztrieštenej ľudskosti boli natoľko bežné, že ich človek rýchlo vypustil z hlavy. “

Smrtiaca biela - Robert Galbraith, J.K. Rowling, 2019
Smrtiaca biela
Robert Galbraith, J.K. Rowling