Výpravy do divočiny
E-kniha

Dobrodružství mladého přírodovědce

Žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC, sir David Attenborough, vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora. V roce... Čítať viac

Vydavateľstvo
Argo, 2022
432 strán
6 hodín čítania

Žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC, sir David Attenborough, vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora. V roce 1954 se mladému Davidu Attenboroughovi naskytla... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

17,06 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC, sir David Attenborough, vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora.

V roce 1954 se mladému Davidu Attenboroughovi naskytla životní příležitost cestovat po světě, hledat vzácná, stěží polapitelná zvířata pro Londýnskou zoologickou zahradu a zároveň celou expedici zachytit pro pořad BBC Výprava za zvířaty. Výpravy do divočiny jsou příběhem těchto cest. Aby mohl Attenborough a jeho tým představit neuvěřitelnou krásu a biodiverzitu naší planety, museli se při pobytu u domorodců a výpravách za mravenečníky velikými v Guyaně, varany komodskými v Indonésii a pásovci v Paraguayi vypořádat nejen s agresivními dikobrazy, divokými prasaty a dravými rybami, ale i se zrádným terénem a nevypočitatelným počasím. Attenborough píše s typickým humorem a šarmem.
Výpravy do divočiny nejsou však jen příběhem fascinujícího dobrodružství, jsou také příběhem muže, který nás přiměl zamilovat si přírodu a který nás dodnes učí, jak důležité je ji chránit.
Čítať viac
Originálny názov
Adventures of a Young Naturalist
Počet strán
432
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1765153
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Argo
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

21.6.2022
Do fanklubu sira Davida Attenborougha patrím už od útleho detstva, kedy som trávila veľa času sledovaním jeho dokumentárnych filmov o putovaní po nebezpečných džungliach a vyprahnutých púšťach, preto akonáhle som na pultoch zbadala jeho spomienky na tieto cesty, neváhala som ani malý moment.

Preniesla som sa do druhej polovice 20. storočia a vychutnávala som si Davidove veselé historky z natáčania, trefné postrehy, občasné trapasy, zážitky, ktoré len tak niekto neprekoná, a dostala som šialenú chuť vycestovať niekam ďaleko a prežiť to celé na vlastnej koži. Aj tu sa potvrdilo, že David je skvelým rozprávačom a presne vie, ako čitateľa udržať neustál v strehu. Dávkuje svoje myšlienky tak, aby toho nikdy nebolo naraz priveľa, a aj napriek tomu, čoho všetkého bol svedkom, nevyznieva ani trochu povýšenecky, práve naopak, s čitateľom komunikuje ako s najlepším priateľom.

So štipkou závisti som čítala, ako sa tomuto odvážnemu mužovi so srdcom na správnom mieste plní sen a ako si to celé užíva, vychutnáva si život a neľutuje z neho ani jedinú sekundu. Veci nie vždy vychádzali podľa pánov, no dobrodruh dokázal zachovať chladnú hlavu a s pomocou svojich priateľov sa z toho najhoršieho vyhrabať.

Bodaj by kniha bola ešte aj o 300 strán hrubšia, lebo ja som sa jej nedokázala nabažiť. Veľmi rada siahnem po ďalších jeho publikáciách a už teraz viem, že ma nadchnú aspoň toľko ako táto.
Čítať viac

Vydavateľstvo Argo

Čítať viac

„„Čím chceš byť, keď vyrastieš?“ „Chcem byť láskavý,“ povedal chlapec.“