Farby života - Jozef Kaščák, HladoHlas, 2014

4,76 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Farby života

Autor populárnych rozhlasových blogov Jozef Kaščák prichádza s druhou knihou krátkych textov, ku ktorým ho inšpiroval pestrofarebný svet okolo nás. Fejtóny, glosy, anekdoty a... Čítať viac

Vydavateľstvo
HladoHlas, 2014
118 strán
2-3 hodiny čítania

Autor populárnych rozhlasových blogov Jozef Kaščák prichádza s druhou knihou krátkych textov, ku ktorým ho inšpiroval pestrofarebný svet okolo nás. Fejtóny, glosy, anekdoty a príbehy zo života sú napísané ľahkou a hravou formou... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

4,76 €

-47 %
Pôvodná cena: 8,99 €
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 10 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Autor populárnych rozhlasových blogov Jozef Kaščák prichádza s druhou knihou krátkych textov, ku ktorým ho inšpiroval pestrofarebný svet okolo nás.

Fejtóny, glosy, anekdoty a príbehy zo života sú napísané ľahkou a hravou formou, ktorá pripomenie to najlepšie z tvorby Milana Lasicu, Roberta Fulghuma, Iva Šmoldasa a ďalších autorov, ktorí nepotrebujú veľa slov na objavovanie krásneho v každodennom živote.

Ak vás moje nevážne vážne texty zaujmú a potešia, je to najmä vaša zásluha. V takom prípade ste v nich našli niečo zo seba.
Jozef Kaščák


Otrava

Občas sa mi stane, že niekam cestujem vlakom, stretnem známeho a on si ku mne prisadne. Niekedy je to milé. Rýchlo nájdeme spoločnú reč, zaspomíname alebo len tak nezáväzne klebetíme a tešíme sa z príjemne stráveného času.
Horší variant nastane, keď mi prítomnosť dotyčného nie je dvakrát príjemná alebo mi vyslovene lezie na nervy, najmä ak ide o mimoriadne utáraného človeka. Na také prípady mám overený postup: predstieram únavu, zívam a každú chvíľu zatváram oči. Ak to robím dostatočne dlho, tak sám seba uspím a mám pokoj. Lenže niekedy naďabím na výnimočne otravného ozembucha, ktorý do mňa každú chvíľu štuchne a nenechá ma zaspať. Vtedy použijem zbraň najťažšieho kalibru – vytiahnem prehrávač a počúvam hudbu.
Keď som nedávno cestoval do Žiliny, postupne si ku mne prisadli štyria moji známi a, slušne povedané, pili mi krv. Všetkých sa mi našťastie podarilo odpudiť, ale bolo to extra vyčerpávajúce. V jednom kuse som mal na ušiach slúchadlá.
Našťastie na spiatočnej ceste som naďabil na jednu moju známu, mimoriadne fešnú babenku. Hneď som sa s ňou dal do reči. Lenže v ten deň bola akási nevrlá, po chvíli začala zívať a zatvárať oči. Z talóna som vyťahoval najduchaplnejšie príbehy, ale niekoľkokrát mi neostávalo nič iné, len do nej štuchnúť, aby nepremeškala vtipnú pointu. Ale bolo to márne. Nakoniec si vytiahla prehrávač a zaspala pri hudbe.
Krava jedna!


Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
118
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
200 g
ISBN
9788089711215
Rok vydania
2014
Naše katalógové číslo
193946
Štýl
dobrodružný, životopisný, humorný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
HladoHlas
Pre koho
pre mužov, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Farby života - Jozef Kaščák, HladoHlas, 2014
Živá reklama - Jozef Kaščák, HladoHlas, 2011
9,52 €

Hodnotenia

3,7 / 5

6 hodnotení

4
0
0
0
2

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Peter
Neoverený nákup
28.11.2018
Oddychové, zábavné i poučné čítanie
Knižku som prečítal relatívne rýchlo. Niektoré postrehy ma pobavili, iné poučili a našiel som aj pár takých s ktorými som sa celkom nestotožnil. Ale naprostá väčšina sa mi moc páčila a som veľmi rád, že som mal možnosť si ich prečítať. Čítať viac
Mária
Neoverený nákup
14.4.2018
Ľutujem, že som si knihu kúpila
a ešte viac, že som ju aj naozaj prečítala...autor je rigídny, jeho vyjadrenia sú v zmysle, že každý človek, ktorý je "mainstream" je hlupák a on je super lebo sa tomu úspešne vyhýba...v skutočnom živote si ho predstavujem ako arogantného človeka bez zmyslu pre humor...snáď ušetrím niekomu peniaze, ktoré by za túto knihu vyhodil Čítať viac
Radka
Neoverený nákup
10.5.2016
Ako písať blogy
Veľa ľudí si myslí, že vie písať blogy. Ale nevie.
Kaščák ich písať vie. Zo života. Každodenného. Nákazlivo optimistické. Aj smutné. A nemá problém robiť si srandu aj zo seba. Odporúčam ku niektorým sa po čase vrátiť.
Čítať viac
Juro Z.
Neoverený nákup
11.1.2016
Milé, vtipné, pozitívne
Od autora mám Živú reklamu a ani pokračovanie nesklamalo. Takýchto textov je dnes málo. Žiadne senzácie, žiadne celebrity, "iba" človečina. Takúto literatúru môžem! Čítať viac

Vydavateľstvo HladoHlas

Čítať viac
Kúpte spolu
Farby života - Jozef Kaščák, HladoHlas, 2014
Živá reklama - Jozef Kaščák, HladoHlas, 2011
9,52 €

„Niekedy je všetko čo máme okamih. Neexistujú žiadne opakovania. Všetko, čo sa niekedy stalo, robí život životom.“