Královna Margot - Alexandre Dumas, Alpress, 2023

14,52 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Královna Margot - Alexandre Dumas, Alpress, 2023
Královna Margot - Alexandre Dumas, Alpress, 2023

Královna Margot

Královna Margot je katolička, za manžela jí však byl pro politicky výhodný sňatek vybrán protestant Jindřich Navarrský. Zvláště Kateřina Medicejská, Margotina matka, Jindřicha... Čítať viac

Vydavateľstvo
Alpress, 2023
504 strán
7 hodín čítania

Královna Margot je katolička, za manžela jí však byl pro politicky výhodný sňatek vybrán protestant Jindřich Navarrský. Zvláště Kateřina Medicejská, Margotina matka, Jindřicha hluboce nenávidí. Přetvářkou, falší a... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

14,52 €

-7 %
Pôvodná cena: 15,66 €
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania (4)
Královna Margot - Alexandre Dumas, Garamond, 2015
Brožovaná väzba
Čeština, 2015
Vypredané

Královna Margot - Alexandre Dumas, Alpress, 2007
Brožovaná väzba
Čeština, 2007
Vypredané

Královna Margot - Alexandre Dumas, Svoboda, 1992
Brožovaná väzba
Čeština, 1992
Vypredané

Královna Margot - Alexander Dumas, Alexandre Dumas, Alpress, 2002
Kniha
Čeština, 2002
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Královna Margot - Alexandre Dumas, Alpress, 2023
14,52 €

Viac o knihe

Královna Margot je katolička, za manžela jí však byl pro politicky výhodný sňatek vybrán protestant Jindřich Navarrský. Zvláště Kateřina Medicejská, Margotina matka, Jindřicha hluboce nenávidí. Přetvářkou, falší a krutostí všemožné intriky ale zdaleka nekončí.
Čítať viac
Počet strán
504
Väzba
pevná väzba
Rozmer
135×205 mm
Hmotnosť
610 g
ISBN
9788076339354
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1901193
Štýl
historický
Jazyk
čeština
Pôvod
Vydavateľstvo
Alpress
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,3 / 5

3 hodnotenia

1
1
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

14
Poškvrnená - Michaela Mihoková, 2017
Práve čítam
Poškvrnená

Knihy majú dosť veľký význam v mojom źivote. Knihy dodávajú ľuďom, teda tým, čo ich čítajú fantáziu, ktorú potrebuje každý človek. Veď, keď si predstavíme koľko fantázie má autor takej knihy. Vždy ma fascinovali knihy. Obdivovala som autorov pre ich fantáziu a predstavivosť. Začalo to rozprávkovými knihami v detstve, ktoré mi mamka čítala. V prvej triede, keď som sa naučila čítať, vzala som do ruky knihu sama. Iný význam kníh spočíva v tom, že nám, poskytujú bohatú slovnú zásobu. V knihách vidím tiež oddych od reálneho sveta. Niekedy som znechutená z celého dňa. Vtedy mi kniha poskytne pomocnú ruku a pohltí ma svojím dejom.

Terezia Horňáková
Overený zákazník
20.3.2024
Autorom románu "Kráľovná Margot" je skvelý spisovateľ Alexander Dumas. Kto by nepoznal meno tohto velikána, francúzskeho dramatika a prozaika? Prečitala som všetky jeho dostupné diela v slovenskom a maďarskom jazyku. Aj tento román je pútavým príbehom lásky, nenávisti a zrady v dobe temna.
Vo Francúzsku zúrila svätá vojna. Pre ukľudnenie situácie sa Markéta z Valios, sestra kráľa Karla IX musela vydať za kráľa Henricha Navarrského. Do dejín vstúpilo toto kráľovstvo svadbou Henricha IV. s Margarétou z Valois dcérou Henricha II. a Kataríny Medicejskej, krátko pred 24. septembrom 1572. Henrich Navarský bol hugenot. Tento významný dátum, vstúpil do dejín ako Bartolomejská noc, krvavý masaker, ktorý navždy zmenil obraz Francúzska. "Kráľovná Margot" je príbeh ženy, ktorá odmietla byť bábkou rukách matky a brata a postavila sa proti všetkým vtedajším zvyklostiam. Tento vzrušujúci a poučný príbeh vrele oporúčam všetkým obdivovateľom historických románov.
Čítať viac

„Ze života se snaž vyzískat každičkou unci radosti, která jen půjde, vychutnej ji, podrž ji na jazyku. Ale nemarni čas myšlenkama na ztrátu.“

V říši vlka - David Gemmell, 2006
V říši vlka
David Gemmell