Tanzánia vyrába medzi 30 - 40 000 metrických ton kávy ročne (70% Arabica, 30% Robusta). Tri hlavné regióny pestujúce Arabicu sú na severe / Kilimanjaro, Mbeya a Matengo Highlands (Mbinga). Viac ako 90% kávy Tanzánie vyrába 400 000 drobných poľnohospodárov. Väčšie panstvá sa nachádzajú v oblastiach Arusha, Kilimanjaro a Mbeya. Obdobie zberu v Tanzánii zvyčajne trvá od júla do decembra, v prípade Mbeya o niečo skôr. Zelená káva sa predáva prostredníctvom aukcie Moshi alebo priamo kupujúcim. Káva sa dodáva kupujúcim z hlavných prístavov Dar es Salaam a Tanga.
Podobne ako Rwanda aj Tanzánia získala uznanie pre svoje špeciálne kávy. Vďaka stále lepšej infraštruktúre, prístupu k "washing strations" a organizácii poľnohospodárov sa v Tanzánii v súčasnosti neustále vyrábajú vysoko kvalitné kávy špeciálnej kvality.
Popis:
Stupeň praženia: medium dark 49
Farmár: Burka
Región: Arusha
Výška: 1400 - 1800 m.n.m
Variety: Arabica
Processing Method: washed
Aróma/chuť: citrusové tóny, krémové telo, čokoládová dochuť, šípky, grepfuit
Acidita: stredná
Káva vhodná: espresso, koťogo (moca, bistro), zalievaná káva, french press
Skladovanie: v suchu
Foto ilustračné. Dizajn obalu sa môže líšiť.