Ten báječný den - Ira Levin,

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ten báječný den - Ira Levin,
Ten báječný den - Ira Levin,

Ten báječný den

Sci-Fi Bestseller - Jazyk: CZ - Vazba: Pevná s přebalem lesklá - ISBN: 80-7116-803-3 - Kniha Čítať viac

Počet strán
0

Sci-Fi Bestseller - Jazyk: CZ - Vazba: Pevná s přebalem lesklá - ISBN: 80-7116-803-3 - Kniha Čítať viac

Naši škriatkovia o tomto titule zatiaľ nemajú viac informácií, ale akonáhle ich získame, túto stránku doplníme.
  • Kniha
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Ten báječný den - Ira Levin, Knižní klub, 2011
Pevná väzba
Čeština, 2011
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Čítať viac
ISBN
8071168033
Naše katalógové číslo
485447
Jazyk
čeština
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

2 hodnotenia

0
0
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

2

Autorka vedeckej fantastiky, vyštudovaná molekulárna biologička, teraz pracovníčka hvezdárne a planetária, ľaváčka s oboma rukami pravými, milovníčka čítania, literárna diabetička (neznášam "sladké" knihy), wikipédistka, príležitostná recenzentka a výtvarníčka. Mám vydané romány: •Nula kelvinov (Q111, 2012) •Večnosť omylov (Artis Omnis, 2014) •Úvod do teórie chaosu (Artis Omnis, 2016) •Druhá planéta (Artis Omnis, 2019)

Jana Plauchová
Overený zákazník
10.11.2021
Dnes už klasická dystópia
Superchytrý počítač, všadeprítomná kontrola, lieky udržujúce nenormálnu „normalitu“. Dystopické klišé ako vyšité, však? Ale nesúďme za ne autora prísne. Kniha je dosť stará (originál z roku 1970) a motívy, ktoré sú dnes už prevarené, boli vo svojej dobe ešte čerstvé. Začiatok je však vďaka nim pre dnešného čitateľa dosť odpudzujúci. Svet pôsobí priveľmi prostučko a nereálne. Nepomáha tomu ani úplne banálna zápletka – zase jeden chlap, čo je iný ako ostatní, začne proti svojmu svetu rebelovať.
Ale autor je pripravený na rozhorčené čitateľove výčitky voči príliš jednoduchej (anti)utopistickej vízii fungovania. Čím viac z jeho sveta odhalíme, tým menej prostoducho a nereálne pôsobí. (Pravda, až na tie technológie.)

Logicky to celé má ako-tak podkuté a príbeh si nachystal pre čitateľa aj nejaké malé prekvapenia. Najväčšie asi v strede knihy. No hoci záver utína dej v dosť neobyčajnom bode, rozuzlenie bolo presne také, ako som očakávala.

Viac ako príbeh samotný by som ale vytkla psychológiu. Príbeh na nej stojí a padá – práve vnútorné vzopretie hlavného hrdinu Chipa, jeho vnútorné boje a pochybnosti, ho dovedú k čoraz väčšej rebélii. Hoci z tohto aspektu u mňa celkom obstál, aj tak som si Chipa neobľúbila. Kniha je písaná s chladným odstupom bežným pre veľa sci-fi kníh z tej doby. Nešpára sa v detailoch, neponára sa do hĺbky.
Čítať viac
11.2.2021
Veľmi zaujímavý námet, ktorý pripomína 1984. Príbeh chlapca v sterilnej ére ľudstva vedeného počítačom atď. Niektoré zvraty boli dosť predvídateľné, koniec neprekvapil. Vyhladzuje čitateľovi na oči tému sebeckosti, smerovania ľudstva, zabúdanie a opakovanie histórie. Kniha aj napriek predvídateľnému deju má čo povedať. Čítať viac

„Osud nechystá prekvapenia. Robí prípravy, dáva znamenia a vysiela aj zvedov, no len málokto má oči, ktoré to vidia, uši, ktoré to počujú, a um, ktorý to chápe.“

Štyri hostiny - Meir Shalev, 2012
Štyri hostiny
Meir Shalev