Košice - Dzivosť v srdci - Illah van Oijen, Tijs van den Boomen, Agda Bavi Pain, Gabriela Kisová, Slovart, 2011

8,42 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Košice - Dzivosť v srdci - Illah van Oijen, Tijs van den Boomen, Agda Bavi Pain, Gabriela Kisová, Slovart, 2011
Čítaná
Košice - Dzivosť v srdci - Illah van Oijen, Tijs van den Boomen, Agda Bavi Pain, Gabriela Kisová, Slovart, 2011

Košice - Dzivosť v srdci
Čítaná

Urban Landscapes of Košice

Od septembra 2008 do marca 2011 pracovala Illah van Oijen, holandská fotografka žijúca v Bratislave, na novom projekte o Košiciach. Počas návštev druhého najväčšieho mesta na... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2011
Počet strán
80

Od septembra 2008 do marca 2011 pracovala Illah van Oijen, holandská fotografka žijúca v Bratislave, na novom projekte o Košiciach. Počas návštev druhého najväčšieho mesta na Slovensku dokumentovala jeho verejné priestranstvá v procese ich zmeny... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Mierne opotrebovaná
  • Slovenčina

8,42 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Od septembra 2008 do marca 2011 pracovala Illah van Oijen, holandská fotografka žijúca v Bratislave, na novom projekte o Košiciach. Počas návštev druhého najväčšieho mesta na Slovensku dokumentovala jeho verejné priestranstvá v procese ich zmeny. Kniha Košice - Dzivosť v srdci je voľným pokračovaním v rámci jej projektu Human Landscapes o charaktere verejných priestranstiev na Slovensku. Prvá kniha tohto projektu Bratislava - mesto na mieru vyšla v roku 2007.
Na fotografiách v knihe Košice - dzivosť v srdci nám Illah van Oijen predstavuje mesto plné života. Života, ktorý je cítiť a vidieť v historickom centre mesta, v panelákoch na kopcoch, na zelenom pobreží Hornádu a dokonca aj v uliciach Luníka IX, najznámejšieho geta krajiny. Pobytom v Košiciach si však obohatila aj slovnú zásobu, napríklad o slovo dzivé, a naučila sa pochopiť divoké srdcia hrdých lokálpatriotov.
Pod ilúziou pulzujúceho života však narazila na krutú tvár reality - Košice trpia úbytkom mozgov mladých, ktorí opúšťajú mesto s vidinou lepších zamestnaní, platov a kariér. V posledných rokoch sa však možno stretnúť so zaujímavým úkazom - časť lokálpatriotov sa vracia do svojho rodného mesta, mesta, ktoré milujú.
Fotografie Illah van Oijen sprevádzajú tri eseje, ktoré poukazujú na mesto z inej perspektívy. Tijs van den Boomen sa zaujíma o mestský urbanizmus, Agda Bavi Pain predkladá mikrohistóriu jednej z mestských ulíc a Gabriela Kisová približuje umenie na verejných priestranstvách mesta. Košice - dzivosť v srdci je venovaná všetkým, ktorí sa vrátili domov.
Čítať viac
Počet strán
80
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
205×267 mm
Hmotnosť
382 g
Rok vydania
2011
Naše katalógové číslo
1416529
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

2 hodnotenia

1
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho