Preskočiť na hlavný obsah
Demon Copperhead - Barbara Kingsolver, Motýľ, 2024

Nevzdám to! Aurel Stodola
E-kniha

Po úspešných motivačných biografiách o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi a Tomášovi Baťovi prináša Jozef Banáš tretí energizujúci román o jednom z najvýznamnejších svetových... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
408 strán
6-7 hodín čítania

Po úspešných motivačných biografiách o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi a Tomášovi Baťovi prináša Jozef Banáš tretí energizujúci román o jednom z najvýznamnejších svetových vedcov prvej polovice 20. storočia... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Nevzdám to! Aurel Stodola - Jozef Banáš, Ikar, 2024
PDF EPUB MOBI
Slovenčina, 2024
Ihneď na stiahnutie

13,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

„Vznešený muž s nehasnúcou túžbou po poznaní a tvorbe“
Albert Einstein

Po úspešných motivačných biografiách o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi a Tomášovi Baťovi prináša Jozef Banáš tretí energizujúci román o jednom z najvýznamnejších svetových vedcov prvej polovice 20. storočia, Slovákovi a švajčiarskom občanovi Aurelovi Stodolovi.
Tak ako sa Štefánikovi splnil jeho neuveriteľný sen – rozbiť rakúsko-uhorskú monarchiu –, Baťovi detský sen o tom, že raz bude obúvať celý svet, splnil sa sen aj Stodolovi. Nielenže sa stal vysnívaným profesorom na jednej z najvyspelejších technologických vysokých škôl na svete – ETH Zürich –, ale stal sa jej najmladším profesorom v dovtedajšej histórii. Stodolu postihli tragické požiare, národnostný útlak, rodinné tragédie, prežil dve vojny a polovicu života strávil v cudzine. Boj s nepriazňou a najmä s vlastnými slabosťami bol jeho každodenným chlebom. Nikdy nič nevzdal. Nevzdával sa za žiadnych okolností, hoci sa zdalo, že riešenie nie je, kráčal vpred, aj keď už zdanlivo nebolo kam. Osobný priateľ Alberta Einsteina, Alberta Schweitzera a ďalších velikánov svetovej vedy a umenia bol výsledkom vôle a disciplíny. Prísna disciplína a tvorivosť boli základným ukotvením jeho života. V súkromí žil v tichom zúfalstve, navonok však nedal nič znať, naopak, rozdával energiu, pomáhal a povzbudzoval milovaných študentov, ktorí milovali jeho.
Albert Einstein sa o ňom vyjadril ako o vznešenom mužovi s nehasnúcou túžbou po poznaní a tvorbe. Profesorka Univerzity Zürich Josette Baer uviedla: „Aj my Švajčiari sme na Slováka Stodolu hrdí.“ V predslove knihy cituje Stodolov pokračovateľ súčasný slovenský profesor ETH Zürich Juraj Hromkovič majstrove slová: „Beda národu, ktorý sa nestará o rast svojej elity.“ Tretí motivačný román Nevzdám to! Aurel Stodola je Banášovým príspevkom k rastu elít. Nielen slovenských a švajčiarskych. Povzbudí a posilní každého, kto chce rásť.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

14 hodnotení

14
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Štefan Karak
Neoverený nákup
4.10.2024
Slovensko môže byť hrdé
Kniha o Aurelovi Stodolovi je skvelo napísaná! Prečítal som ju za jeden a pol dňa. Autorovi sa ozaj podarila, nemusí ľutovať ani jednej hodiny, ktorých stovky musel venovať mravenčej práci, aby toto dielo vzniklo.
Jozefovi Banášovi sa podarilo majstrovsky vtesnať historické fakty do príbehu o skutočnom človeku. Je tam množstvo svetovo známych osobností, ale nie hlavne svojimi vedeckými prednosťami, predovšetkým ľudskými vlastnosťami krásne zakomponovanými do príbehu vo vzťahu k hlavnému hrdinovi.
Je len škoda, že sa o Stodolovi málo vie a že sa v školách asi o ňom deti veľa nedozvedia.
Je tam veľa myšlienok a výrokov, ktoré stoja za poznačenie, zapamätanie, ale hlavne za uvedenie do praxe vo vlastnom živote.
Z knihy veľmi výrazne cítiť, že autor do nej vložil svoje celoživotné skúsenosti. Jasne vidieť, čomu verí, čo pokladá za dôležité, spravodlivé, kam by sa mal ten dnešný svet uberať.

Štefan Karak
Čítať viac
Rastislav Vozar
Overený zákazník
1.9.2024
Nevzdám to! Skvelé čitanie
Aktuálne je kniha “Nevzdám to!” moja ďalšia rozčítaná kniha od Jozefa Banáša. Opäť ma dostala úžasným vtiahnutím do deja, čo je jednou z naj vlastností nášho veľkého spisovateľa. Ďakujem Jozefovi Banášovi za to ako píše a hlavne o kom. Aurel Stodola je ďalší Slovenský Velikán, ktorý si zaslúži našu pozornosť. Je to pre mňa motivačný román plný silných myšlienok.
Skvelé čítanie.
S pozdravom RV
Čítať viac
31.8.2024
Vítajte v Stodolovom svete
Kniha "Nevzdám to! Aurel Stodola" od Jozefa Banáša je ďalším pokračovaním jeho série motivačných románov, ktoré oslavujú významné osobnosti našej histórie. Tentoraz sa Banáš zameral na Aurela Stodolu, jedného z najvýznamnejších svetových vedcov prvej polovice 20. storočia. Človeka, ktorého aj Einstein nazval géniom.

Banáš majstrovsky kombinuje historické fakty s pútavým rozprávaním, čím vytvára príbeh, ktorý nielenže informuje a inšpiruje, zároveň sa dobré číta a neviete od neho odtrhnúť oči.

Pri čítaní Banášových kníh sa vo mne vždy prebúdza túžba navštíviť miesta, ktoré autor popisuje. Tentoraz ma jeho podrobný a emocionálne nabitý opis života na Liptove preniesol priamo do srdca Stodolovho sveta. Prechádzka po miestach, kde sa odohrávali kľúčové udalosti príbehu, mi umožňuje vnímať atmosféru doby a predstavovať si, ako sa tieto udalosti dejú okolo mňa. Je to ako krok späť v čase, kde sa história stáva hmatateľnou a ja sa môžem stať súčasťou príbehu, ktorý Banáš s takou vášňou rozpráva.

Tento román vo vás určite zanechá trvalý dojem
Čítať viac
Vladimír Medvecký
Overený zákazník
2.8.2024
A.STODOLA
Rad by som autorovi zablahozelal k vynikajuco napisanemu dielu ,ktore citatelovi nielen velmi putavou formou prinasa zivot a dielo A.Stodolu,ale aj mnohe zaujimave skutocnosti tejto doby a je vyznamnym prispevkom k upevnovani nasej ,zial tak ubohej narodnej hrdosti.
Roman by mal byt povinnym citanim pre studentov aspon gymnaziia a skol s technickym zameranim.
Tesim sa na dalsie diela p.Banasa
MUDr.Vladimir Medvecky
Čítať viac
Dusan Drozdik
Neoverený nákup
2.7.2024
Jozef Banas roman Aurel Stodola
Kto je Jozef Banas ? Uspesny spisovatel, alebo byvaly agent/ pracovnik StB?
Link:
Banáš donášal na rakúskeho novinára do poslednej chvíle, kým režim nepadol, ukazuje spis ŠtB Denník N (dennikn.sk)
Banáš donášal na rakúskeho novinára do poslednej chvíle, kým režim nepadol.
Banáš donášal na rakúskeho novinára do poslednej chvíle, kým režim nepadol, ukazuje spis ŠtB



Objavené záznamy v archíve ÚPN odkrývajú, ako Jozef Banáš donášal eštebákom až do Nežnej revolúcie. Prezident Peter Pellegrini ho chce za svojho poradcu, o minulosti tohto spisovateľa spojenej s ŠtB mlčí.
Pri jeho poslednom vydani romanu/ knihy su v knihe citovani rozne osoby, ktore ho pri vydani tejto knohy podporovali a citatelom doporucili. Pan Marian Moravcik, Prof Dr. ETH Juraj Hromkovic, ako i diplomaticke zastupitelstvo Slovenskej republiky v Berne vo Svajciarsku, ktore mu pomohlo dostat sa do ETH archivov na ziskanie informacii o tejto vyznacnej - svajciarskej osobnosti posobiacej 37 na ETH v Zürichu. Zastupcovia ETH v Zürichu, ale nemali vobec inmormacie, aku minulost tento "uspesny spisovatel" na Slovensku vobec ma a co on tymto romanom len sleduje!
Vyvoj v osobnom zivote raz kazdemu dokaze pravdu, alebo nepravdu, co v minulosti robil a ako sa voci inym len spraval. Bozie mlyny melu pomaly, ale isto. Na kazdeho raz ten osud dopadne a svedomie, kazdeho donuti si priznat i svoje viny i uspechy, co urobil pre inych
Dufajme, ze citatelia tohto romanu, budu mat moznost autora romanu, lepsie poznat jeho osobu spravne i ohodnotit.

Prof Aurela Stodola, bola celkom ina osobnost, plna charakteru, spravodlivosti, etiky, moralky, vedeckeho talentu, objektivneho, spolocenskeho, socialneho myslenia, zaujmu o prespech spolocnosti a vedy.

Je velmi smutne, ze takyto ludia spisovatelia/ agnti StB, zneuzivaju svajciarske vedecke osobnosti na ich karieru a prospech. Kedy to splocnost, obcania na Slovensku len konecne pochopia a sa proti tomu i postavia?
Čítať viac
Peter Hoderman
Overený zákazník
15.8.2024
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
ten kktnikN vas dobre vymeta… Čítať viac
Vladimír Medvecký
Overený zákazník
25.7.2024
Skoda ze Ste tak intenzivne nereagovali na estebakov ktori boli sucatou viacerych slovenskych vlad ,vsak p.Budai.... Čítať viac
Robert Šmidt
Overený zákazník
24.6.2024
Aurel Stodola.
Spracovanie života a diela Aurela Stodolu Jozefom Banášom je veľmi zaujímavé a číta sa
veľmi ľahko. Všetky knihy, ktoré napísal mám v knižnici a rád sa k nim vraciam.
Čítať viac
Mgr. Juraj Vrábel ml.
Neoverený nákup
19.6.2024
Otec turbín ako hrdina motivačného románu
Stodolovo takmer neznáme meno prináša k slovenským čitateľom autor Jozef Banáš tým najlepším možným spôsobom. Po Baťovi a Štefánikovi je tu nový motivačný román. Ak však rátame biografie, môžme hovoriť aj štvrtom kúsku po Dubčekovi. Stodolov životopis je výnimočný nielen ľudským pohľadom do vnútra slovenského velikána, no prináša j mnohé poznatky zo života tohto muža, ktoré čitateľ netušil. Je za tým tvrdá bádateľská príprava autora nielen na Slovensku, ale najmä v zahraničí. Banášov román vie nakopnúť každého, kto si myslí, že ho život môže zdolať. O tom ako sa nevzdať v bezvýchodiskovej situácii vám prezradí táto skvelá kniha. Čítať viac
Pavel Klabouch
Overený nákup
14.6.2024
Aurel Stodola
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Výborná kniha odporúčam každému. Dobre napísané, o človeku o ktorom toho nie je až toľko písané napriek tomu čo všetko dokázal Čítať viac

Jozef Banáš

Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Váš smiech je naozaj ako nádherná dúha po búrke, povedal doktor Goel, a keď sa na ňu usmial, na lícach jej okamžite rozkvitli červené ruže.“

Dieťa vojny - Renita D´Silva, 2022
Dieťa vojny
  • Renita D´Silva