Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Láska na úteku - Melanie Harlow, Zelený kocúr, 2024

12,87 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Láska na úteku

Som slobodný otecko a na leto súrne potrebujem pestúnku. Znenazdajky sa na prahu mojich dverí objaví ona – nevesta na úteku v svadobných šatách – a hľadá u mňa prácu. Nemá však... Čítať viac

4,7 41 hodnotení
1. diel série
Cherry Tree Harbor
Vek
18+
Vydavateľstvo
Zelený kocúr, 2024
320 strán
4-5 hodín čítania

Som slobodný otecko a na leto súrne potrebujem pestúnku. Znenazdajky sa na prahu mojich dverí objaví ona – nevesta na úteku v svadobných šatách – a hľadá u mňa prácu. Nemá však žiadne referencie ani skúsenosti so starostlivosťou ... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

12,87 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Láska na úteku - Melanie Harlow, Zelený kocúr, 2024
12,87 €

Viac o knihe

Som slobodný otecko a na leto súrne potrebujem pestúnku.
Znenazdajky sa na prahu mojich dverí objaví ona – nevesta na úteku v svadobných šatách – a hľadá u mňa prácu.
Nemá však žiadne referencie ani skúsenosti so starostlivosťou o deti.

Nemôžem ju zamestnať. Taký zúfalý predsa nie som!
Ibaže Veronice Suttonovej, ktorej šťastie v poslednej dobe veľmi neprialo, sa za jeden deň podarí očariť nielen moje deti, rodinu, ale aj polovicu mestečka Cherry Tree Harbor. Dokonca sú všetci presvedčení, že sa na to miesto pestúnky dokonale hodí.

A vraj aj ku mne.
Niežeby sa mi nepáčila. Kto by odolal tým nezábudkovomodrým očiam a nekonečne dlhým nohám? Nehovoriac o jej perách. Sú ako stvorené na bozkávanie. No ja mám už aj bez toho poriadne naložené na pleciach – vychovávam sám dve deti a popritom sa snažím udržať pri živote rodinný podnik.
Nemám čas ani chuť zapliesť sa s nejakým prostorekým veľkomestským dievčaťom. Takže by som sa mal stiahnuť a nechať si zájsť chuť. Nemal som ju objímať a už vonkoncom som s ňou nemal stráviť noc. Prebudila vo mne vášeň a pocit, že patrí iba mne. Je ťažké s tým bojovať. Najviac si však vyčítam, že som sa priveľmi nechal uniesť, a teraz nedokážem existovať bez jej smiechu, jej vône... Túžim sa k nej každý večer pritúliť a spať s ňou v jednej posteli.

Veronica však na konci leta odíde.
A ak si nedám pozor, vezme si so sebou aj moje srdce.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2460373
Originálny názov
Runaway Love
Počet strán
320
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
140×200 mm
Hmotnosť
352 g
ISBN
9788069010208
Rok vydania
2024
Vekové odporúčanie
18+
Vydanie
1
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Cherry Tree Harbor
Vydavateľstvo
Zelený kocúr
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

41 hodnotení

33
3
5
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

pred piatimi dňami
Dobrá kniha, chyby v písaní
Vedela by som si predstaviť túto knihu s viac scénami s hlavnými postavami, ale inak knihu hodnotím veľmi pozitívne. Veľmi pútavo napísaná, udržala som sa ju čítať viac ako 2 hodiny čo je u mňa v poslednom čase rekord. Knihu hodnotím 4.5/5. Jediný problém ktorý mi vadil počas čítania bol, že boli zle dopísanie uvodzovky a štvalo ma to celý čas čo som čítala. Čítať viac
6.7.2024
Letná oddychvoka
Hodnotenie tak 3,5.
Kniha „Láska na úteku“ je presne ten typ letnej romance, ktorú si chcete zobrať so sebou na terasu a vychutnať si ju s pohárom vína v ruke. Ja som po nej siahla v knižnici úplnou náhodou a musím povedať, že tento výber neľutujem.

Príbeh stavia na osvedčenom motíve ona ušla spred oltára a on superotec, starajúci sa o dve deti, potrebuje opatrovateľku. Klišé? Možno, ale stále to funguje. Dôležité je, aby to bolo pútavo napísané, a to sa autorke rozhodne podarilo.

Chémia medzi hlavnými postavami, Veronicou a Austinom, je taká silná, že by si zaslúžila vlastný prvok v periodickej tabuľke a iskrenie medzi nimi by dokázalo rozsvietiť malé mestečko. Cítite ho cez stránky a úplne vás vtiahne do ich milostného príbehu. Práve intenzívna chémia je hlavným motorom deja, ktorý vás drží pri knihe až do konca, ale zároveň je to pre mňa aj jeden z problémov.

Pretože samotný príbeh mohol byť o niečo rozvinutejší. Dej sa rýchlo posunul od fázy „neznášajú sa“ k „milujú sa“, čo pôsobilo trochu uponáhľane. Chýbalo mi tu budovanie vzťahu medzi Veronicou a deťmi, ako aj medzi Veronicou a Austinom. Ich interakcie boli často založené len na silnej fyzickej príťažlivosti, čo spôsobilo, že príbehu chýbala väčšia hĺbka.

Taktiež Austin mi niekedy pripadal ako dve úplne rozdielne postavy. V jednej chvíli bol z neho starostlivý a milujúci partner a rodič a vzápätí ste mali chuť mu jednu vraziť nech sa spamätá a prestane sa správať ako kretén.

Deti a Austinova rodina, mohli príbeh krásne oživiť, tu si myslím, že autorka ich potenciál naplno nevyužila. Za mňa veľká škoda. Keby je o pár strán viac bolo by to ideálne. Naopak mestečko si ma získalo na 100 percent.

Napriek všetkému je Láska na úteku zábavná a pútavá kniha, ľahká a osviežujúca jednohubka. Ponúka spicy romantiku a humor, čo z nej robí skvelý doplnok k horúcim letným večerom. Ak hľadáte knihu na oddych, určite po nej siahnite. Ja si rozhodne prečítam aj ďalšie knihy zo série.
Čítať viac
18

Som mamina na materskej ktora miluje čítanie kníh. Uprednostňujem romany alebo young adult.

Slávka Beňáková
Overený zákazník
30.6.2024
Zbožňujem takéto knihy, ich čítanie ma veľmi baví. Som nesmierne rada, že Zelený kocúr nám takéto príbehy prináša.

Kniha sa číta skvelo a rýchlo (čo je trochu na škodu lebo ju rýchlo prečítate). Je to skvelá oddychovka, ktorá sa obzvlašt hodí teraz na leto, keď hľadate nejakú knihu na dovolenku. Samozrejme, že knihu odporúčam prečítať aj mimo tohto obdobia . Dej knihy bol dobrý a mňa to bavilo. Aj keď áno každý vie už na začiatku ako to skončí, ale mne sa to páči. Veľmi chválim, že postavy v knihe boli veľmi sympatické. Žiadna z postav mi neliezla na nervy a nemala som chuť ju nakopať. Okrem ex hl. hrdinky, ale našťastie sa tam objavuje málo. Kapitoly v knihe sa striedajú z pohľadu obidvoch hlavných hrdinou čo veľmi oceňujem. Ako čiteľke mi to pomôže ich lepšie spoznať a aj ich konanie v niektorých situáciach.

Jedine čo mi trošku na knihe vadilo boli chybičky ako napríklad zlé uvodzovky.

Knihu určite odporúčam a teším sa na ďalšie časti tejto série.
Čítať viac
2
Odveta - Michaela Brnková, 2023
Práve čítam
Odveta

Mama dvoch dievčat, ktorá si myslela, že nemá čas na čítanie. Ale s dobrou knihou sa čas vždy nájde :)

Nikola Daubnerová
Overený zákazník
26.6.2024
Obetavý otecko
Veľmi pekná kniha. Za mňa škoda, že nemá viac strán, o niektorých chvíľach by som si toho viac prečítala. Príbeh dobrý, akurát zle písané úvodzovky a rod. Vedela som, že to rozpráva Austin ale bolo tam - napr. povedala som... Určite odporúčam, ja som si Austina zamilovala, neviem ktorý chlap by sa zachoval ako on. Páči sa mi, že je príbeh rozprávaný aj z jeho aj z jej pohľadu. Čítať viac
21
Overený zákazník
16.6.2024
Už dlhšie som si chcela prečítať podobný príbeh aký sa nachádza práve v tejto knihe.
Veronica sa za istých okolností objavuje pred dverami Austina a žiada o prácu pestunky pre jeho deti na leto. A príbeh začal skvelo, zabavila som sa a Veronica mi takmer okamžite prirástla k srdcu. To sa ale nedá povedať o Austinovi, pre jeho hrozné správanie na začiatku som si ho najskôr neublubila, našťastie sa to v priebehu deja zlepšilo.

Pre tento super začiatok som sa tešila ako sa pri knihe zabavim. V istom bode ma kniha bohužiaľ prestala baviť. V strede deja mi to prišlo monotónne, nezaujímavé a nudné. Predstavovala som si, že tam bude viac scén s deťmi. Viac scén, pri ktorých by boli všetci štyria spolu ako rodina. Dostala som ich len minimum a mala som pocit, že deti tam boli viac spomínané ako že by mali nejaké ozajstné scény spolu.

Išlo tam viac menej o chémiu medzi Veronicou a Austinou, ktorá bola na jednej strane vynikajúca a páčila sa mi, ale na druhej som čakala od toho deja aj niečo iné.

Naopak koniec bol opäť super tak ako začiatok. Bol krásne romantický a tak milo zábavný a niektoré momenty ma aj rozcítili. A nesmiem nespomenúť aj vedľajšie postavy, ktoré som si tiež obľúbila ako Austinovho brata, Ari, Mabel a Austinovho otca.

Nebyť toho nezáživného stredu, ktorý mohol byť skrátený tak som veľmi spokojná. Do ďalších častí série sa zatiaľ nehodlám pustiť, ale nevylučujem, že sa k nim raz môžem dostať.
Čítať viac
14.6.2024
Keď som videla názov pripravovanej novinky, prvé, čo ma napadlo, bol film Nevesta na úteku s Juliou Roberts. Ten film milujem, a po prečítaní anotácie a zistení, že hlavná hrdinka tiež utečie z vlastnej svadby, som sa nevedela dočkať, kedy ju budem čítať. A poviem vám, ja som si Lásku na úteku úplne zamilovala.

Hlavnú hrdinku Veronicu spoznávame v deň D. Mal to byť najkrajší deň v jej živote, ale všetko sa zmenilo vo chvíli, keď jej prišla SMS-ka od snúbenca. SMS-ka, ktorá nebola určená jej. Rozhodne sa svadbu zrušiť a utiecť spred oltára.

Austin je slobodný otec, ktorý na prvé miesto stavia svoju rodinu. A to aj pred vlastným šťastím. Pracuje v rodinnom podniku a svoj voľný čas venuje dvojčatám, ktoré vychováva naozaj ukážkovo. Na leto však hľadá súrne pestúnku. Keď sa pred jeho dverami objaví Veronica vo svadobných šatách a uchádza sa o miesto pestúnky, je rozhodnutý, že toto leto zvládne aj bez nej. Veronica sa ale nevzdáva a Austin sa nakoniec rozhodne dať jej šancu.

Veľmi ma potešilo, že sa pohľady hlavných hrdinov striedali a mala som možnosť vidieť nielen Veronice, ale aj Austinovi do hlavy. Aj keď bol zo začiatku dosť nepríjemný a mrzutý, vedela som, že prítomnosť Veronicy v jeho živote to raz dva napraví. Veronicu som si obľúbila hneď na prvých stranách, keď sa rozhodla počúvnuť svoje srdce. Ale dokáže to aj Austin, či si naďalej bude stáť v ceste vlastnému šťastiu?

Chémia medzi hlavnými postavami z knihy priam sršala už od samého začiatku. Čo sa týka horúcich scén, tak tie boli naozaj horúce. A bolo ich pomerne dosť, čo ja môžem. Ja som si čítanie tohto romantického príbehu, plného vtipných, iskrivých a vášnivých momentov, neskutočne užívala. A už teraz sa teším na Xandera a na obyvateľov mestečka Cherry Tree Harbor.
Čítať viac
7

Som mlada baba ktora miluje čitat ???? Je to ako by som sa ocitla v inom svete

Adelka Izáková
Overený zákazník
3.6.2024
Je málo mužov v dnešnej dobe, ktorí namiesto svojich potrieb a vlastného šťastia uprednostnila radšej svoju rodinu. Je to skôr vzácnosť. A preto by sme si ich mali ešte viac vážiť. Za ich obetavosť, lásku a bezpečie, ktoré sa snažia zabezpečiť pre nás. Takíto muži sú aj pracovití, dobrosrdeční, no hlavne majú láskavé srdce. Aj keď neradi ukazujú svoje city navonok. Otvoria sa len malému okruhu blízkych ľudí. Boja sa vlastného šťastia, lebo potom sú zraniteľní. Zabúdajú dokonca na svoje sny a túžby.O tomto je aj príbeh Láska na úteku, ktorý si vás úplne podmaní.
Veronica utiekla spred oltára, lebo ju snúbenec podviedol. On je slobodný otecko, ktorý hľadá na leto pestúnku pre svoje sedemročné dvojčatá. Znenazdajky sa pred jeho dverami zjaví žena vo svadobných šatách a uchádza sa o miesto. Nemá však žiadne skúsenosti a referencie o starostlivosti o deti. Nemôže ju zamestnať. Dostane Veronica tú prácu? Získa si dôveru Austina? A dokážu spolu vychádzať alebo sa do toho zamotajú city?

Veronica bola tanečnica. Bola bystrá, smelá, odvážna, veselá, veľmi si ma získala. Prišla o mamu a túžila po rodine a láske. Chcela byť pre niekoho prvou voľbou. Jej ex sa k nej nesprával najlepšie. Našťastie si to včas uvedomila. Mala priateľskú povahu a hneď si získala Austinove deti. Ich spoločné chvíle som si užívala.
Austin bol slobodný otecko, ktorý všetko obetoval pre svoju rodinu a svoje deti. Bol pracovitý, trochu aj nevrlý, no mal dobré srdce. Rozdal by sa pre iných. Mal sen, ktorý odkladal aj so svojim šťastím. Bál sa dať city najavo, aby sa nezranil. Dostal sa mi pod kožu.

Romantická linka - Chémia medzí postavami bola výborná. Mali sme tu kopec horúcich scén, ktoré som si užívala. Páčilo sa mi ako sa postupne jeden druhému otvárali a podporovali jeden druhého v tom, aby si išli za svojími snami.

Som zvedavá aj na príbehy ostatných štyroch Austinových súrodencov. Spoznali sme bližšie Xandera a Mabel. Deti tiež boli veľmi zlaté, múdre a dobre vychované.


Obyvatelia malebného mestečka boli priateľskí a srdeční. Každý o každom vedel všetko.


Láska na Úteku bola poriadne pikantná romantika, nedajte sa oklamať jemnou obálkou. Nechajte sa zlákať do príjemného prímorského mestečka a užite si nezabudnuteľné momenty a humorné situácie s Veronikou a Austinom. Užila som si to a zabavila sa. Rozhodne odporúčam.
Čítať viac
10

Knihy sú vášeň, únik z reality, možnosť prežiť stovky, ba tisíce najrôznejších životov a príbehov. S knižnými postavami sa môžeme stotožniť, nesúhlasiť s nimi, milovať ich alebo nenávidieť a cez to všetko zadefinovať to, kým sme, kým nie sme, alebo to, kým chceme byť. Dobrá kniha je tá, pri ktorej síce stratíte hlavu, ale nájdete svoju dušu.

Mária Zubalová
Overený zákazník
24.5.2024
Ak si chcete užiť pohodovú romantiku, pri ktorej môžete pookriať, tak Láska na úteku je skvelý výber. Hlavné postavy budete milovať, rovnako ako rodinné prostredie v ktorom sa dej odohráva. Nejaké veľké zvraty v knihe neočakávajte, ale je to dokonalo vyvážené romantikou, humorom a dynamikou vzťahu hlavných postáv. Čítať viac
11.5.2024
Obálka veľmi ovplyvňuje to, ako čitateľ vníma knihu. Ak je tmavá a pôsobí seriózne, aj na príbeh pozerám vážnejšie. Ak je obálka veselá, očakávam aj taký veselý príbeh.

Aspoň u mňa to práve takto funguje a od knihy Láska na úteku som dostala to, čo som na základe obálky čakala.

Príjemný romantický príbeh, ktorý ma dostal od prvej strany. Doslova. Rýchly úvod a potom už autorka išla rovno na vec a s ničím sa nebabrala.

Veronica bola veselá extrovertka, ktorá mala horšie obdobie, ale nenechala sa zlomiť a bojovala sama za seba.

Na druhej strane Austin bol zamračený a vážny otecko, ktorého život vypĺňali len jeho deti a práca.

Ibaže Veronica pekne zamiešala karty a oboch ich to k sebe tiahlo ako železné hobliny k magnetu. Túto knihu som potrebovala ako soľ a dostala som 5 čítanie, takťe nemôžem byť spokojnejšia.

PS: pripravte sa aj zopár poriadne horúcich momentov
Čítať viac
19
Overený zákazník
9.5.2024
Krásna, humorná romantika.

Užila som si príbeh. Do knihy som sa púšťala miernymi obavami, že to bude príliš klišé a bude ma to nudiť. No opak bol pravdou.

Postavy si ma získali. Bolo to milé, miestami humorné a naozaj krásne…

Precítila som vzťah hlavných postáv. Oceňujem, že nie všetko išlo tak, ako som si myslela, nie všetko sa dalo predvídať. Aj keď je už známe ako to celé skončí, no niekedy to nie je o tom, aby sme čítali príbeh, kde nás koniec má prekvapiť… Niekedy je to o tom, aby sme si užili to, čo sa odohrá medzi prológom a epilógom.

A pri tejto knihe to bolo presne o tom. O tom príbehu dvoch stratených duší, ktoré sa potrebovali nájsť a byť jeden pre druhého záchrannym člnom.

Nevesta na úteku a slobodný otecko… obaja mali vplyv jeden na druhého, usmerňovali sa. Pomáhali navzájom jeden druhému rásť a dosiahnuť svoje sny. Dosiahnuť svoj šťastný koniec… Až napokon si uznali, že jeden bez druhého to už nejde.

Ak teda túžite po sladkej romantike, v ktorej nechýba ani humor, ale ani vážne situácie, rozhovory, kniha, ktorá vám otvorí srdce, tak siahnite po tejto romantike a nebudete sklamaní…
Čítať viac

„Svet, v ktorom sa číta, je tým najlepším možným. Čítanie kníh a debaty o nich sú tou najpríjemnejšou formou cibrenia mysle, na akú som vo svojom doterajšom živote natrafila. A jedným z najúčinnejších spôsobov, ako meniť svoj svet k lepšiemu. “

Do plaviek - Eva Borušovičová, 2018
Do plaviek
Eva Borušovičová